Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 19. 05. 2023 - Minimlékárna Střední průmyslové školy mlékárenské v Kroměříži vyvinula ke 120. výročí svého založení tento speciální sýr na gril s názvem Kroloumi. 14. 05. 2023 - Velká etiketa franbcouzského sýra Le Beaufort - Prince des Gruyères ze Savojských Alp od mlékařského družstva z Moutiers. 06. 05. 2023 - Obal sýru Hercegovački Kačkavalj, který vyrábí mlékárna Padeni v městě Bileča oblasti Republiky Srbské v Bosně a Hercegovině. 01. 05. 2023 - Malá a též designově minimalistická etiketa kozí farmy Dřevec pro kozí halloumi. Ač na webu farmy jsou stále fotografie mnohých výrobků, objevil se na něm bohužel nápis, že provoz farmy je trvale ukončen. 26. 04. 2023 - Starší holandská etiketa sýra Roomkaas z N.V. Zuivelfabrik s typickým nápisem Noord-Holland, který byl od roku 1969 používán holandskými výrobci mlékaři sdruženým v asociaci, která ročně zpracovávala přes 250 milionů kg mléka. 21. 04. 2023 - Název Popelák krásně vystihuje kozí sýr s bílou plísní na povrchu, pod nímž se skrývá vrstva sýrařského popela typická pro některé sýry vyráběné ve Francii. Tento sýr ovšem pochází z české kozí farmy Jana Bareše, jenž používá značku ?Kozín Na Samotách?. 16. 04. 2023 - Polotvrdý tylžský bio sýr Organic Tilsit pod značkou Cesvaine vyrábí ve stejnojmenném lotyšském městě mlékárna Cesvaines Piens. S roční produkcí kolem 3000 tun sýrů (z toho velké části v bio kvalitě) patří mezi největší výrobce sýrů v Lotyšsku. 11. 04. 2023 - Drobná etiketa faremního sýra značky Kozozel. Jedná se o čerstvý bio kozí sýr ochucený levandulí. Vyrábí jej Ing. Jitka Píchová v Horní Ředici. Tento i další její výrobky získaly značku regionální potraviny pardubického kraje a další ocenění. 06. 04. 2023 - Kastilský tučný zrající sýr ze směsi kozího a ovčího mléka Queso de Castilla vyrobený sýrařskou společností Entrepinares ve vnitrozemské provincii Valladolid, která se překrývá s centrem bývalého kastilského království a je bohatá množstvím historických památek. 01. 04. 2023 - Originální adygejskou recepturu z oblasti Kavkazu používá sýrárna v Těšanech v okrese Brno-venkov k výrobě tohoto Těšanského sýra se žlutou etiketou. Výrobcem je Sir Morava s.r.o. 27. 03. 2023 - Švýcarský polotvrdý sýr Rondinette s obsahem 45 % tuku v sušině vyrobený firmou Valcreme. Tu v roce 2014 převzala společnost Cremo AG z Fribourgu. 22. 03. 2023 - Velká etiketa tvrdého alpského sýra Alpzirler zrajícího 6 měsíců. Sýr vyrábí v rakouském městě Wörgl firma Tirolmilch, která patří do skupiny Berglandmilch. Sýr je výrazně aromatický se smetanovou chutí a má pečeť kvality "AMA Gütesiegel" od organizace AMA založené k propagaci rakouských potravin. 17. 03. 2023 - Jednoduchá a působivá etiketka Bílého sýra z kravského mléka. Vyrábí jej paní Bohumila Růžičková v rodinné farmě ve Slatině v ústeckém kraji. Jejich výrobky nesou logo Sýrárna pod Hazmburkem. 12. 03. 2023 - Netradičně modrá etiketa tradičního savojského sýra Reblochon, v tomto případě farmářského se značkou Les Aravis. Tento sýr se pyšní značkou AOC, tedy chráněného označení původu. Výrobcem je Beulet v hornosavojském kantonu La Roche sur Foron u švýcarských hranic. 07. 03. 2023 - Drobná etiketa farmářského čerstvého bio sýra značky Stejfarm, který vyrábí farma Tomáš Stejskal ve Výprachticích na podorlicku, nedaleko Jablonného nad Orlicí. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |
|
|