Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 27. 03. 2023 - Švýcarský polotvrdý sýr Rondinette s obsahem 45 % tuku v sušině vyrobený firmou Valcreme. Tu v roce 2014 převzala společnost Cremo AG z Fribourgu. 22. 03. 2023 - Velká etiketa tvrdého alpského sýra Alpzirler zrajícího 6 měsíců. Sýr vyrábí v rakouském městě Wörgl firma Tirolmilch, která patří do skupiny Berglandmilch. Sýr je výrazně aromatický se smetanovou chutí a má pečeť kvality "AMA Gütesiegel" od organizace AMA založené k propagaci rakouských potravin. 17. 03. 2023 - Jednoduchá a působivá etiketka Bílého sýra z kravského mléka. Vyrábí jej paní Bohumila Růžičková v rodinné farmě ve Slatině v ústeckém kraji. Jejich výrobky nesou logo Sýrárna pod Hazmburkem. 12. 03. 2023 - Netradičně modrá etiketa tradičního savojského sýra Reblochon, v tomto případě farmářského se značkou Les Aravis. Tento sýr se pyšní značkou AOC, tedy chráněného označení původu. Výrobcem je Beulet v hornosavojském kantonu La Roche sur Foron u švýcarských hranic. 07. 03. 2023 - Drobná etiketa farmářského čerstvého bio sýra značky Stejfarm, který vyrábí farma Tomáš Stejskal ve Výprachticích na podorlicku, nedaleko Jablonného nad Orlicí. 02. 03. 2023 - Ručně vyrobený maltský sýr TAN-NAR od společnosti Farm Fresh pro značku SAVINA. Tento sýr se vyrábí ze směsného kravského a kozího mléka a vychází z původní receptury výroby sýrů na ostrově, procesy zahřívání mléka při tradiční výrobě sýrů se nazývaly "tan-Nar". 25. 02. 2023 - Etiketa sýra podle adygejské, tedy kavkazské receptury, díky které se výrobce rozhodl i pro jeho název: Kavkazský sýr. Vyrábí společnost Sir Morava v Těšanech na jižní Moravě. 20. 02. 2023 - Polotvrdý kozí sýr Queso Cabra značky Montesinos vyrábí z pasterovaného kozího mléka španělská sýrárna Central Quesera Montesinos v hornaté části regionu Murcia na jihovýchodě Španělska. Funguje od roku 1978 a zpracovává kozí mléko na čerstvé i zrající sýry. 14. 02. 2023 - Drobná etiketka farmářského čerstvého bio sýra s pažitkou od Biofarmy Hampl z Arnoltic u Děčína. 09. 02. 2023 - Etiketa nakládaného kozího sýra se zeleninovou směsí pod názvem Mistřínský rabín.
Tento sýr vyrábí malá kozí farma z Kyjova, stádo koz je umístěno v Mistříně. 04. 02. 2023 - Obal originálního indického sýra Paneer pod značkou Milma vyrábí indická mlékárna Wayanad Dairy ve městě Wayanad. Značku Milma výrobku propůjčuje Kerala Co-operative Milk Marketing Federation. 30. 01. 2023 - Etiketa farmářského zrajícího sýra Kroupa z Dolních Dunajovic, která deklaruje ruční výrobu a poměrně vysoký obsah tuku - 43 % tvs při vysoké sušině 67 %. 25. 01. 2023 - Etiketa speciálního sýra s názvem Kalb&Kuh, v překladu Tele a kráva, který od roku 2022 vyrábí německá sýrárna Baldauf Käse z tzv. senného biomléka (Heumilch), tj. od krav krmených jen pastvou v létě a senem v zimě. Zvláštnost tohto sýra spočívá v tom, že chovatelé krav dávajících mléko na tento sýr jsou povinni ponechávat tele u krávy. To přináší zvýšené náklady a mléko a následně sýr jsou potom ještě dražší, než "normální" biomléko. 20. 01. 2023 - Brie de Meaux - nová etiketa slavného francouzského sýra daného regionu inspirovaná starým designem, do něhož je zakomponována i evropská značka chráněného označení původu (AOC). 14. 01. 2023 - Poeticky jednoduchý ladný design etikety farmářského sýra s bílou plísní na povrchu s trefným názvem Kožíšek, který se značkou Farma Klinec vyrábí Alena Trachtová v Čisovicích.
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |
|
|