Laktos collection - English version

Novinky

  • FrancieFrancie

    13. 04. 2017 - Pan Androuet byl uznávaným znalcem sýrů, který sýry od špičkových výrobců nechával dozrát ve vlastních sklepích v Paříži. Sýry se konzumovaly ve špičkové restauraci. Pan Androuet již není, ale firma úspěšně prosperuje i nadále.
  • ŠvédskoŠvédsko

    08. 04. 2017 - Sýrárny v této zemi vydávají etikety na vánoční sýry. Uvádíme jednu z nich.
  • FrancieFrancie

    03. 04. 2017 - Francouzský klub C.T.F. řádným členům zasílá každý rok po zaplacení členského příspěvku jako potvrzení platby upravenou starou etiketu. Tato platí pro rok 2017.
  • PolskoPolsko

    28. 03. 2017 - Velkým výrobcem sýrů s plísní je společnost v Turku. Patří do francouzské skupiny Savencie.
  • FrancieFrancie

    23. 03. 2017 - Někdy se podaří získat do sbírky návrh etikety, která se nikdy nepoužívala. Tou je i etiketa na známý a úspěšný sýr Caprice des Dieux.
  • FinskoFinsko

    18. 03. 2017 - Vzpomněli jste si, která země se vám vybaví, když se řekne Valio a Virtanen? Možná ano. Je to přece Finsko, jedna ze tří zemí na Skandinávském poloostrově, země ticha a pohody, kde lidé respektují klid a vážnost takovým způsobem, s jakým se nesetkáte nikde jinde na světě. A i když v této zemi žije pouhých 5,5 milionů obyvatel, je Finsko svou rozlohou sedmou největší zemí světa. Věděli jste například, že Finsko má celkem 98 050 ostrovů? Ale také 187 888 jezer! Proto se mu přezdívá "Země tisíce jezer", z čehož pochází finský název země Suomi. Pro mlékaře je pak tato země spojena se slavnou a velice úspěšnou společností VALIO, která sice nepatří do světové TOP 20, ale jejíž výrobky, a zejména pak bezlaktózové mléčné produkty a sýry, dnes zná opravdu celý svět. A já si vždy při vyslovení Finska nebo společnosti Valio ještě vzpomenu na profesora Virtanena, o jehož způsobu silážování nám na škole tak často vyprávěl profesor Doležálek, když probíral výrobu ementálu. Ale k tomu se ještě dostaneme.
  • AlbánieAlbánie

    13. 03. 2017 - Ve výměnách se někdy objeví etiketa, která nemá na první pohled údaj, podle kterého by se nechala zařadit. A tak na řadu přichází internet a pátrání. Pomůže i internetový překladač, který nabídne nejen překlad do češtiny, ale díky automatickému rozpoznání jazyka nás dokonce nasměruje, jaký jazyk je na etiketě použit. Pak už stačí jen vyhledat výrobce a máme vyhráno. Etiketa k nám dorazila z Albánie! Etiketu pak stačí jen zařadit.
  • RakouskoRakousko

    08. 03. 2017 - V dalším díle nekonečného seriálu "Putování za sýry" bych se chtěl dotknout problematiky afinování sýrů. O afinačních technikách jsem vám sice již několikrát vyprávěl, např. v dílech "Hesenské putování za sýry" nebo "Na návštěvě u 'sýrových machrů' v Dolním Rakousku" nebo i v jiných článcích z dřívějších vydání Potravinářské Revue, tentokrát bych však chtěl blíže objasnit smysl těchto metod a na několika konkrétních příkladech představit další zajímavé sýrové výrobky z této "skupiny". Poté, co jsem byl přijat do vzácného klubu "Společenství mezinárodních sýrařů - Bratrství Svatého Uguzona", jsem totiž poznal několik významných lidí, kteří se afinováním sýrů zabývají, a postupně získal možnost některé z nich navštívit.
  • FrancieFrancie

    02. 03. 2017 - Velká a tradiční firma Graindorge působí v Normandii, kde v několika výrobnách vyrábí sýry převážně kategorie DOP. Grafika jejich etiket se vyvijí, v poslední době používá etikety s údaji na spodní straně krabičky.
  • RuskoRusko

    26. 02. 2017 - V souvislosti s implementací propagačního programu "Kvalitní evropské mléčné výrobky", které Českomoravský svaz mlékárenský realizuje v Rusku, jsem mohl za poslední tři roky na vlastní oči pozorovat změny ruského trhu s mléčnými výrobky, a zejména pak změny na zdejším trhu sýrů.
  • SlovinskoSlovinsko

    21. 02. 2017 - Farmářské sýry ze Slovinska se dostávají do sbírek. Většina farem vyrábí jeden sýr v přírodní a uzené variantě.
  • SlovenskoSlovensko

    16. 02. 2017 - Jedna z nejstarších slovenských sýráren Wittmann působila ve Zvolenu na Středním Slovensku. Její produkce etiket byla velmi zajímavá. Některé z nich byly publikovány v tisku, který připravil Ing. Štefan Hvojník.
  • FrancieFrancie

    11. 02. 2017 - Jsou známy etikety, které byly vydány k určitému výročí nebo události. Velmi málo etiket bylo vydáno k určitému datu. Jednou z nich je etiketa pro účastníky zasedání Evropské mlékařské federace v Nice. V krabičce byly ochutnány tři sýry ze Champagne.
  • NizozemíNizozemí

    06. 02. 2017 - Pokud se nám podaří získat samolepku, má o hodně odlišnou grafiku oproti etiketám této země v minulosti.
  • UgandaUganda

    01. 02. 2017 - Do sbírky vždycky potěší země, která dosud není ve sbírce zastoupena. Tentokrát je to etiketa na sýr holandského typu.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 |

Novinky
Čína
Čína
26. 07. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
21. 07. 2024: Celá novinka

USA
USA
16. 07. 2024: Celá novinka

Česká republika
Česká republika
11. 07. 2024: Celá novinka

Polsko
Polsko
06. 07. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
01. 07. 2024: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz