Laktos collection - English version

Novinky

  • ŠvédskoŠvédsko

    07. 08. 2017 - Zobrazení sýráren na etiketách není běžné. Tato etiketa byla vydána ke stému výročí firmy.
  • SlovenskoSlovensko

    02. 08. 2017 - Mezi reklamní předměty, které byly v minulosti sýrárnami vydávány, patří i účtenky. Měly zajímavou grafiku, jak dokazuje i účtenka firmy Wittmann.
  • Česká republikaČeská republika

    27. 07. 2017 - Soutěže o nejlepší mlékárenské výrobky provázejí průmyslové mlékárenství celá desetiletí. Utkávají se v nich jednotliví výrobci s cílem získat nějakou prestižní cenu a pak s ní přesvědčit zákazníka o volbě právě pro svůj produkt, který byl oceněn a je tudíž, alespoň z tohoto pohledu, nejlepší. Někde se soutěží ve všech produktových kategoriích, jindy například jenom v některých, přičemž zejména sýry jsou komoditou, pro kterou se pořádá soutěží asi nejvíce. Někde se konají národní soutěže, jinde jenom regionální, ale v mnoha zemích organizují také mezinárodní soutěže, a umožňují tak, aby v nich soupeřily výrobky "bez hranic".
  • PolskoPolsko

    22. 07. 2017 - Sýry s bílou plísní, obvykle typu Brie, se stále častěji balí do trojúhelníkového kartonku.
  • FrancieFrancie

    17. 07. 2017 - Již podvakrát jsme projížděli s "Tour de Fromage" sýrařskou Francií a v jednotlivých jejích departmentech jsme se seznamovali s tradičními sýry této překrásné země. I když se v této třetí etapě "Tour" s Francií již rozloučíme, musíme stejně připustit, že jsme ze světa francouzských sýrů nepoznali zdaleka všechno. Určitě by se daly poznávat ještě další regionální speciality, určitě by se dalo více pronikat do místní sýrařské kultury a s ní spojeného osobitého životního stylu, který je vlastní snad všem Francouzům.
  • NorskoNorsko

    12. 07. 2017 - V Norsku je velmi známý zeající sýr NOKKELOST. Vyrábí ho sýrárny, které jsou součástí sdružení Norwegian Dairies.
  • FrancieFrancie

    07. 07. 2017 - V minulém putování jsme poprvé zavítali do Francie a zahájili naši "Tour de Fromage" v oblastech, které jsou sýrům po léta zasvěcené a kde vznikají opravdové skvosty francouzské sýrařské gastronomie. V další etapě této "Tour" se projedeme nejdříve údolím Loiry a potom zavítáme do hornaté oblasti "Franche Comté" a do Savojska. I zde poznáme, že ve Francii prostě sýry patří k životu, že jsou součástí osobitého životního stylu, ale také životní fi lozofi e tohoto národa.
  • NizozemskoNizozemsko

    02. 07. 2017 - Staré holandské etikety mají svůj půvab i když poskytují minimum údajů. Tuto etiketu z období před válkou je možné řadit po staré imatrikulační číslo 252.
  • FrancieFrancie

    27. 06. 2017 - K sepsání dalšího dílu nekonečného seriálu "Putování za sýry" mě přiměla má nedávná účast na kongresu Evropské mlékařské asociace konaném na Azurovém pobřeží ve francouzském městě Nice. Kromě bohatého kongresového programu nám naši francouzští kolegové z Francouzské asociace zpracovatelů mléka (ATLA) dopřáli zcela nevšedního gastronomického zážitku, kterým byla uvítací recepce s přehlídkou všech současných 45 francouzských sýrů s chráněným označením původu, ale i 3 másel a 2 smetan nesoucích tuto pečeť vysoké kvality. To vše bylo navíc doprovázeno ochutnávkou vybraných pravých šampaňských vín.
  • Česká republikaČeská republika

    22. 06. 2017 - Společnost Laktos připravila výrobu jemných sýrových plátků. Krycí folie bude mít tuto podobu.
  • NěmeckoNěmecko

    17. 06. 2017 - Na výrobcích značky "Besser Bio" mne zaujal "retro" design využívající dřevorytiny navozující dojem staré tradice a čisté přírody. Zcela jiný a také jasně odlišný design ve stylu "naivního" malířství pak nesly některé sýrařské výrobky známé bio mlékárny Söbbeke patřící od roku 2013 do francouzské sýrařské skupiny SAVENCIA. V jogurtech nabízel zástupce Söbbeke k degustaci druhy s nižším obsahem cukru, jak velí trend doby. Nebyly vůbec špatné! Ale jelikož souběžně nabízeli k ochutnání i smetanové jogurty s původním obsahem cukru, vnímaný rozdíl v chuti byl skutečně významný. Samozřejmě je jasné, v čí prospěch :-)
  • Nizozemský sběratel MATHIAS van KEMPENNizozemský sběratel MATHIAS van KEMPEN

    12. 06. 2017 - Pan van Kempen vytvořil vynikající sbírku sýrových etiket, která byla v celosvětovém žebříčku v roce 2015 co do velikosti třetí na světě. Pro nemoc své sběratelské aktivity ukončil.
  • ŠvýcarskoŠvýcarsko

    07. 06. 2017 - Tavené sýry ve Švýcarsku vyrábí jen firma Gerber, která patří do koncernu EMI. Produkuje tradiční etikety s grafikou, která zůstává stejná jen u názvu firmy je doplněn helvétský kříž. Vyrábí pod značkami Gerber, Tiger, Chalet, Swiss style a privátní značky, např. Denver, Coop a další.
  • NěmeckoNěmecko

    02. 06. 2017 - Ve dnech 15. - 18. února 2017 probíhal v Norimberku největší evropský veletrh biopotravin BIOFACH. Na ploše 47.453 m3 vystavovalo 2.785 účastníků z 88 zemí, z toho 2.526 (70%) bylo přímo v sekci biopotravin BIOFACH a 259 bylo v sekci biokosmetiky VIVANESS.
  • Česká republikaČeská republika

    28. 05. 2017 - V anketě o nejlepší sýrovou etiketu roku za rok 2016 zvítězila etiketa na sýr italského typu.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |

Novinky
Francie
Francie
18. 11. 2024: Celá novinka

USA
USA
13. 11. 2024: Celá novinka

Česká republika
Česká republika
08. 11. 2024: Celá novinka

Litva
Litva
03. 11. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
29. 10. 2024: Celá novinka

Norsko
Norsko
24. 10. 2024: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz