Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 07. 08. 2017 - Zobrazení sýráren na etiketách není běžné. Tato etiketa byla vydána ke
stému výročí firmy. 02. 08. 2017 - Mezi reklamní předměty, které byly v minulosti sýrárnami vydávány, patří i účtenky.
Měly zajímavou grafiku, jak dokazuje i účtenka firmy Wittmann. 27. 07. 2017 - Soutěže o nejlepší mlékárenské výrobky provázejí průmyslové mlékárenství celá desetiletí. Utkávají se v nich jednotliví výrobci s cílem získat nějakou prestižní cenu a pak s ní přesvědčit zákazníka o volbě právě pro svůj produkt, který byl oceněn a je tudíž, alespoň z tohoto pohledu, nejlepší. Někde se soutěží ve všech produktových kategoriích, jindy například jenom v některých, přičemž zejména sýry jsou komoditou, pro kterou se pořádá soutěží asi nejvíce. Někde se konají národní soutěže, jinde jenom regionální, ale v mnoha zemích organizují také mezinárodní soutěže, a umožňují tak, aby v nich soupeřily výrobky "bez hranic".
22. 07. 2017 - Sýry s bílou plísní, obvykle typu Brie, se stále častěji balí do
trojúhelníkového kartonku.
17. 07. 2017 - Již podvakrát jsme projížděli s "Tour de Fromage" sýrařskou Francií a v jednotlivých jejích departmentech jsme se seznamovali s tradičními sýry této překrásné země. I když se v této třetí etapě "Tour" s Francií již rozloučíme, musíme stejně připustit, že jsme ze světa francouzských sýrů nepoznali zdaleka všechno. Určitě by se daly poznávat ještě další regionální speciality, určitě by se dalo více pronikat do místní sýrařské kultury a s ní spojeného osobitého životního stylu, který je vlastní snad všem Francouzům. 12. 07. 2017 - V Norsku je velmi známý zeající sýr NOKKELOST. Vyrábí ho sýrárny, které jsou součástí sdružení Norwegian Dairies. 07. 07. 2017 - V minulém putování jsme poprvé zavítali do Francie a zahájili naši "Tour de Fromage" v oblastech, které jsou sýrům po léta zasvěcené a kde vznikají opravdové skvosty francouzské sýrařské gastronomie. V další etapě této "Tour" se projedeme nejdříve údolím Loiry a potom zavítáme do hornaté oblasti "Franche Comté" a do Savojska. I zde poznáme, že ve Francii prostě sýry patří k životu, že jsou součástí osobitého životního stylu, ale také životní fi lozofi e tohoto národa. 02. 07. 2017 - Staré holandské etikety mají svůj půvab i když poskytují minimum údajů.
Tuto etiketu z období před válkou je možné řadit po staré imatrikulační
číslo 252.
27. 06. 2017 - K sepsání dalšího dílu nekonečného seriálu "Putování
za sýry" mě přiměla má nedávná účast na kongresu
Evropské mlékařské asociace konaném na Azurovém
pobřeží ve francouzském městě Nice. Kromě bohatého
kongresového programu nám naši francouzští kolegové
z Francouzské asociace zpracovatelů mléka (ATLA)
dopřáli zcela nevšedního gastronomického zážitku, kterým
byla uvítací recepce s přehlídkou všech současných
45 francouzských sýrů s chráněným označením původu,
ale i 3 másel a 2 smetan nesoucích tuto pečeť vysoké kvality.
To vše bylo navíc doprovázeno ochutnávkou vybraných
pravých šampaňských vín. 22. 06. 2017 - Společnost Laktos připravila výrobu jemných sýrových plátků.
Krycí folie bude mít tuto podobu. 17. 06. 2017 - Na výrobcích značky "Besser Bio" mne zaujal "retro" design využívající dřevorytiny navozující dojem staré tradice a čisté přírody.
Zcela jiný a také jasně odlišný design ve stylu "naivního" malířství pak nesly některé sýrařské výrobky známé bio mlékárny Söbbeke patřící od roku 2013 do francouzské sýrařské skupiny SAVENCIA. V jogurtech nabízel zástupce Söbbeke k degustaci druhy s nižším obsahem cukru, jak velí trend doby. Nebyly vůbec špatné! Ale jelikož souběžně nabízeli k ochutnání i smetanové jogurty s původním obsahem cukru, vnímaný rozdíl v chuti byl skutečně významný. Samozřejmě je jasné, v čí prospěch :-) 12. 06. 2017 - Pan van Kempen vytvořil vynikající sbírku sýrových etiket, která byla v celosvětovém žebříčku v roce 2015 co do velikosti třetí na světě. Pro nemoc své sběratelské aktivity ukončil. 07. 06. 2017 - Tavené sýry ve Švýcarsku vyrábí jen firma Gerber, která patří do koncernu
EMI. Produkuje tradiční etikety s grafikou, která zůstává stejná jen u názvu
firmy je doplněn helvétský kříž. Vyrábí pod značkami Gerber, Tiger, Chalet, Swiss style a privátní značky, např. Denver, Coop a další. 02. 06. 2017 - Ve dnech 15. - 18. února 2017 probíhal v Norimberku největší evropský veletrh biopotravin BIOFACH. Na ploše 47.453 m3 vystavovalo 2.785 účastníků z 88 zemí, z toho 2.526 (70%) bylo přímo v sekci biopotravin BIOFACH a 259 bylo v sekci biokosmetiky VIVANESS.
28. 05. 2017 - V anketě o nejlepší sýrovou etiketu roku za rok 2016 zvítězila etiketa na
sýr italského typu. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |
|
|