Laktos collection - English version

Novinky

  • ChorvatskoChorvatsko

    07. 03. 2019 - Polotvrdý plnotučný sýr ze směsného mléka (kravského a ovčího) vyrábí firma Agrolaguna na svojí ovčí farmě ve vesnici Špin na Istrijském poloostrově. Výroba vychází z tradic autochtonních istrijských ovčích sýrů. Firma chová 2000 ovcí a kravské mléko kupuje od okolních farmářů.
  • FrancieFrancie

    02. 03. 2019 - Kozí sýr se značkou Sèvre&Belle od společnosti C.L.S. v Celles-sur-Belle, kde sídlí od roku 1893. Tento konkrétní sýr má oblíbený tvar "polínka". Je vyroben v oblasti Poitou-Charentes proslulé právě výrobou kozích sýrů, jejichž je největším producentem ve Francii: v roce 2008 to bylo 66.465 tun, tj. 72% celostátní produkce.
  • Vzpomínky na Ladislava LikleraVzpomínky na Ladislava Liklera

    26. 02. 2019 - Právě v momentě, když jsem počátkem listopadu ulehnul v pražské Nemocnici Královské Vinohrady na lůžko, abych podstoupil operaci kyčle, zazvonil mi telefon, ze kterého jsem se dozvěděl o nenadálém úmrtí mého skvělého kamaráda, pana Ladislava Liklera. Už mě téměř vezli na operační sál a já měl docela strach z operace, a do toho tato bolestivá a smutná zpráva ...

    Celý článek.

  • FrancieFrancie

    21. 02. 2019 - Etiketa kozího sýra z již neexistující sýrárny v Lezay v oblasti Deux-Sèvres. Počátky této družstevní mlékárny sahaly do roku 1903, resp. 1905. Původně vyráběla hlavně máslo, později i sušené mléko. V 70. letech zde začala výroba kozího sýra, která byla ukončena v roce 1984, od kdy se tam vyráběly již jen plísňové sýry z kravského mléka. V roce 1983 se sýrárna v Lezay sloučila s Capribeur patřící do seskupení družstevních mlékáren oblasti Charentes-Poitou (GLAC). To v roce 2011 rozhodlo o její uzavření.
  • UkrajinaUkrajina

    16. 02. 2019 - Tavený sýr s houbami od společnosti Terra Food, jednoho z největších výrobců másla, směsných pomazánek a sýrů na Ukrajině, který ve svých šesti závodech ročně zpracovává přes 550 tisíc tun mléka. Tento tavený sýr byl vyroben v závodě Rešetylov (městě Rešetilivka) v Poltavském kraji.
  • FrancieFrancie

    11. 02. 2019 - Sýr z mléka krav plemene Montbeliarde nebo Simmental v pohoří Jura. Po nakrojení se uvnitř objeví charakteristický tmavý vodorovný proužek - původně vrstvička popela, jež chránila první vrstvu sýřeniny, než na ni byla přidána druhá následující den. Název sýra pochází z vesnice Morbier v oblasti Franche-Comté. Má chráněné označení původu AOC (Appellation d´origine controlée).
  • ItálieItálie

    06. 02. 2019 - Taleggio je měkký sýr s mazem na povrchu a tolerovaným výskytem náletové plísně. Má lehce pikantní chuť a špekovitou konsistenci. Typický je pro něj čtvercový tvar a vyraženým velkým T v kruhu. Nazván je podle údolí Taleggio, odkud pochází. Od roku 1996 má chráněné označení původu - D.O.P. Proto je jeho výroba omezena pouze na dané provincie v Lombardii.
  • NěmeckoNěmecko

    01. 02. 2019 - Do sbírek patří i propagační materiály, kterých bylo v minulosti poměrně hodně. Zajímavou propagacá sýrů na hracfích krtách přiípravila společnost Kaese Wolf z Německa.
  • KanadaKanada

    27. 01. 2019 - V Kanadě vyrábí sýry s plísní několik společností, většinou v provincii Québec. Camembert v Kanadě má větší rozměr a tučnost 50 % t.vs.
  • Česká republikaČeská republika

    22. 01. 2019 - Mlékárna Olejnice začala vyrábět nový sýr pod názvem VÁCLAV. Jde o aromatický zrající sýr 45 % t.v.s.
  • KubaKuba

    17. 01. 2019 - Výroba a spotřeba sýrů na Kubě je poměrně velká, ale získat etikety je velmi obtížné.
  • Spojené státy americkéSpojené státy americké

    12. 01. 2019 - Nejznámější americký sýr čedar je i exportován. Etikety jsou pro export deo Japonska.
  • Česká republikaČeská republika

    07. 01. 2019 - Společnost BEL sýry česko zahájila v obou svých závodech výrobu známého sýra BABYBEL (variante Leerdammer BREAK). Sýry jsou baleny v krabičkách s creckery. Výroba by měla pokrýt export do většiny zemí. Zatím je ve výrobě 24 typů krabiček a připravují se další.
  • Velká BritánieVelká Británie

    02. 01. 2019 - Tato země byly jedna z prvních, která převzala novou technologii výroby tavených sýrů. Hlavní surovinou byl čedar, etikety z 20. let minulého století byly důstojné a kvalitně tištěné.
  • NěmeckoNěmecko

    27. 12. 2018 - Starší německé etikety jsou graficky zajímavé a mají i kvalitní tisk. Tyto dvě sýrárny pracují doposud.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |

Novinky
Francie
Francie
13. 01. 2025: Celá novinka

Slovensko
Slovensko
08. 01. 2025: Celá novinka

Česká republika
Česká republika
03. 01. 2025: Celá novinka

Itálie
Itálie
29. 12. 2024: Celá novinka

Polsko
Polsko
24. 12. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
19. 12. 2024: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz