Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2022
obsahuje původní sbírka
254 460 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 12. 09. 2017 - Největší tavírna v Norsku byla firma Kavli A/S. Ve dvou výrobnách - Norsku a
Švédsku vyráběla tavené sýry pod značkou PRIMULA. Zachovalo se jich několik
desítek. Tato etiketa není příliš známá. 07. 09. 2017 - Sýr čedar není pro holandsko typický, byl zřejmě vyroben pro export.
Tomu odpovídá i zobrazený námět. 02. 09. 2017 - Každá etiketa této země je vzácností. Tato etiketa patří malé sýrárně v oblasti Helvetia. 27. 08. 2017 - Firma CHALET (Alpina) ukončila svou činnost, ale značka Chalet se
používá dosud. Tato etiketa patří k těm starším. 22. 08. 2017 - Náměty se zvířaty patří mezi nejčastější. I když jsou to zvířata zcela z
jiných krajin, než holandských. 17. 08. 2017 - Sýry k tepelným úpravám se rychle rozšiřují. Jsou i na krabičce polského
závodu Hochlandu.
12. 08. 2017 - Na etiketách severských zemí se často objevují sportovní mottiny. Ve
sbírkách jsou ale vzácné. 07. 08. 2017 - Zobrazení sýráren na etiketách není běžné. Tato etiketa byla vydána ke
stému výročí firmy. 02. 08. 2017 - Mezi reklamní předměty, které byly v minulosti sýrárnami vydávány, patří i účtenky.
Měly zajímavou grafiku, jak dokazuje i účtenka firmy Wittmann. 27. 07. 2017 - Soutěže o nejlepší mlékárenské výrobky provázejí průmyslové mlékárenství celá desetiletí. Utkávají se v nich jednotliví výrobci s cílem získat nějakou prestižní cenu a pak s ní přesvědčit zákazníka o volbě právě pro svůj produkt, který byl oceněn a je tudíž, alespoň z tohoto pohledu, nejlepší. Někde se soutěží ve všech produktových kategoriích, jindy například jenom v některých, přičemž zejména sýry jsou komoditou, pro kterou se pořádá soutěží asi nejvíce. Někde se konají národní soutěže, jinde jenom regionální, ale v mnoha zemích organizují také mezinárodní soutěže, a umožňují tak, aby v nich soupeřily výrobky "bez hranic".
22. 07. 2017 - Sýry s bílou plísní, obvykle typu Brie, se stále častěji balí do
trojúhelníkového kartonku.
17. 07. 2017 - Již podvakrát jsme projížděli s "Tour de Fromage" sýrařskou Francií a v jednotlivých jejích departmentech jsme se seznamovali s tradičními sýry této překrásné země. I když se v této třetí etapě "Tour" s Francií již rozloučíme, musíme stejně připustit, že jsme ze světa francouzských sýrů nepoznali zdaleka všechno. Určitě by se daly poznávat ještě další regionální speciality, určitě by se dalo více pronikat do místní sýrařské kultury a s ní spojeného osobitého životního stylu, který je vlastní snad všem Francouzům. 12. 07. 2017 - V Norsku je velmi známý zeající sýr NOKKELOST. Vyrábí ho sýrárny, které jsou součástí sdružení Norwegian Dairies. 07. 07. 2017 - V minulém putování jsme poprvé zavítali do Francie a zahájili naši "Tour de Fromage" v oblastech, které jsou sýrům po léta zasvěcené a kde vznikají opravdové skvosty francouzské sýrařské gastronomie. V další etapě této "Tour" se projedeme nejdříve údolím Loiry a potom zavítáme do hornaté oblasti "Franche Comté" a do Savojska. I zde poznáme, že ve Francii prostě sýry patří k životu, že jsou součástí osobitého životního stylu, ale také životní fi lozofi e tohoto národa. 02. 07. 2017 - Staré holandské etikety mají svůj půvab i když poskytují minimum údajů.
Tuto etiketu z období před válkou je možné řadit po staré imatrikulační
číslo 252.
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 |
|
|