Laktos collection - English version

Novinky

  • LibanonLibanon

    20. 06. 2018 - V Potravinářské Revue č. 3/2016 jsem vás seznámil se sýry Libanonu tak, jak jsem je poznal při mé první cestě do této překrásné blízkovýchodní země. Libanon je totiž jednou ze tří cílových zemí, které si Českomoravský svaz mlékárenský zvolil pro svůj propagační program EU Milky Way. Uplynul rok a já jsem se sem opět dvakrát vrátil - jednou na potravinářský veletrh HoReCa Lebanon a podruhé k uskutečnění ochutnávek našich českých mléčných výrobků v místních supermarketech. A jakkoliv je Libanon zatím stále ještě neklidnou zemí a návštěvník si opravdu musí dávat velký pozor, kam cestuje a co navštíví, měl jsem možnost při kontrole našich ochutnávek projet velkou část metropolitní oblasti Bejrútu a zavítat až na úpatí překrásného pohoří Lebanon Mountains. Zatím jsem však neměl odvahu toto 3000metrové pohoří přejet a podívat se do úrodné oblasti "plné strdí, mléka a révy vinné", totiž do údolí Bekáa. Tam je pro "cizince" stále ještě nebezpečno. V této kapitole putování se s vámi chci podělit o informace o současném stavu zdejšího mlékárenství, které by se mohlo v příštích letech začít opět rozvíjet.
  • NěmeckoNěmecko

    15. 06. 2018 - Německo má v současnosti graficky i polygraficky kvalitní obaly. Dokazuje to i folie obal na plátkovaný přírodní sýr, balený pro distributora Rocker.
  • Česká republikaČeská republika

    10. 06. 2018 - společnost Laktos a.s. zahájila výrobu sýra Halloumi. Sýr je původem z Kypru, kde se vyrábí z mléka kravského nebo ovčího. Laktos vyrábí sýr na originální lince z Kypru a je určen převážně na export. Halloumi je určen pro tepelnou úpravu a je možné ho konzumovat i v črstvém stavu.
  • FrancieFrancie

    05. 06. 2018 - Další etiketa z departmentu Calvados na nejznámější sýr camembert. V poválečných letech patřila sýrárně. v Aunay sur Odon.
  • ItálieItálie

    31. 05. 2018 - Vzpomenete si, když jste si v dobré italské restauraci objednali "Insalata alla Caprese"? To úžasné jméno pokrmu vám určitě navodilo pocit krásné dovolené, na slunci, na pláži, někde na jihu Itálie a možná právě v oblasti Kampánie v okolí Neapole, odkud pochází tradiční pařený italský sýr mozzarella. A na talíři číšník vzápětí přinesl krásně naservírovaný salát, který vlastně připomněl italskou vlajku: červenobílozelená trikolora, vytvořená z plátků šťavnatých červených rajčat, bílé svěží buvolí mozzarelly a jasně zelených lístků bazalky. Tak to je právě specialita pocházející a pojmenovaná podle ostrova Capri v neapolské zátoce, jejíž obliba se rozšířila po celém světě. A o sýru mozzarella v ní si budeme povídat v dnešním sýrovém putování.
  • KolumbieKolumbie

    26. 05. 2018 - V Kolumbii je známa společnost Alpina, která je hlavním producentem dosud. Malá firma, která používala tuto starou etiketu, již zanikla.
  • NěmeckoNěmecko

    21. 05. 2018 - Stará německá etiketa, která nabízí na etiketě svůj sýr, vhodný pro děti.
  • FrancieFrancie

    16. 05. 2018 - Department 14 Calvados má největší počet etiket. Tři základní sýry - camembert, Livarot, pont ĺ evéque vyráběla řada malých sýráren a každá měla své etikety. Otiskujeme jednu z nich.
  • Jižní AfrikaJižní Afrika

    11. 05. 2018 - Stará etiketa z farmy, která byla součástí většího družstva.
  • BrazílieBrazílie

    06. 05. 2018 - V Brazilii vyrábí společnost Polenghi tavené sýry. Patří v současnosti firmě Lactalis a publikujeme jednu z nejstarších etiket.
  • Velká BritánieVelká Británie

    01. 05. 2018 - V posledních dvou letech se v souvislosti s Brexitem hovoří ve společnosti hodně o Velké Británii. I my mlékaři se na toto téma často bavíme a rozebíráme dopady britského vystoupení z Evropské unie na mlékárenský sektor. Obě strany jsou totiž vzájemně v mlékárenství velmi provázány a určitě tímto britským rozhodnutím dočasně utrpí mlékárenství na obou stranách. Když jsem přemýšlel o nové kapitole "Putování za sýry", napadla mě právě kvůli Brexitu Velká Británie, o jejímž sýrařství jsem zatím mnoho nevyprávěl. Letos na podzim, když jsem do jedné její části zavítal, konkrétně do Belfastu v Severním Irsku na Světový mlékárenský summit IDF, a při té příležitosti se setkal s mnoha zajímavými místními sýry, řekl jsem si, že už je na čase se do "britsko-irské" kapitoly konečně pustit. A že je skutečně o čem psát, jsem naznal, když jsem zde sýry nedávno ochutnával.
  • NěmeckoNěmecko

    27. 04. 2018 - Při rozšiřování výroby a prodeje začaly některé firmy používat objednávkové karty, na které použily etikety svých výrobků.
  • FrancieFrancie

    22. 04. 2018 - Sýr roquefort zraje ve sklepích ve stejnojmenném městečku. Sklepy si pronajalo během času celá řada firem.
  • ŠvýcarskoŠvýcarsko

    17. 04. 2018 - Před časem jsem vám v našem sýrařském putování vyprávěl o velmi osobitém švýcarském Appenzellerském sýru opředeném letitým tajemstvím jeho výroby. Říkají o něm, že je "nejpikantnějším" sýrem Švýcarska, je součástí zdejšího kulturního a řemeslného dědictví, a proto se jeho výrobní postup dodnes předává z generace na generaci. Aby ho poznali turisté z celého světa směřující do oblasti Appenzellu, vybudovali zdejší sedláci ve vesnici Stein unikátní ukázkovou sýrárnu, která oslavila letos v létě již 40 let své existence. Pojďme se tedy ještě jednou do Steinu podívat a připomenout si tento zajímavý produkt.
  • ItálieItálie

    12. 04. 2018 - V Itálii se nevyrábí mnoho tavených sýrů, tato krabička je z Bologni.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |

Novinky
Libanon
Libanon
20. 06. 2018: Celá novinka

Německo
Německo
15. 06. 2018: Celá novinka

Česká republika
Česká republika
10. 06. 2018: Celá novinka

Francie
Francie
05. 06. 2018: Celá novinka

Itálie
Itálie
31. 05. 2018: Celá novinka

Kolumbie
Kolumbie
26. 05. 2018: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz