Laktos collection - English version

Novinky

  • FrancieFrancie

    24. 09. 2020 - Pérail du Larzac je ovčí sýr z plnotučného termizovaného ovčího mléka (tedy ošetřeného o něco nižší teplotou než pasterizací) s absolutní tučností 21 %. Výrobcem je družstevní sýrárna Bergers du Larzac v jižní Francii. Jedná se o měkký sýr s výraznější chutí, který je formován a solen ručně.
  • FrancieFrancie

    19. 09. 2020 - Le p'tiou Savoyard je novinka daší tradiční sýrárny Frutières Chabert, která sídlí v Savojských Alpách a byla založena již roku 1936 Canillem Chabertem. Dnes veduóu sýrárnu jeho potomci. Etiketa zdobí aromatický měkký sýr s omývanou kůrkou, která je oranžovobílá. Sýr patří svým charakterem mezi horské sýry s intenzivní chutí a vůní, konzistence sýrového těsta je pružná a rozplývavá.
  • FrancieFrancie

    14. 09. 2020 - Stará etiketa sýra Pont l'Eveque známé sýrařské firmy Lepetit založené v roce 1872 v St. Pierre sur Dives. Sýrařské podnikání se předávalo v rodině až do roku 1978, kdy firmu koupila další mlékárenská společnost Besnier (nyní Lactalis), jež udržuje tradici výrobků značky Lepetit dodnes.
  • FrancieFrancie

    09. 09. 2020 - Camembert d'Isigny "Campagnette" byl vyroben v přístavním městě Isigny-sur-Mer známým svojí dlouhou mlékařskou tradicí. Dnes v místě sídlí známá mlékárna Coopérative Isigny-sur-Mer patřící velkému zemědělskému družstvu s ročním obratem na 300 milionů EUR. Ročně zpracovává přes 250 milionů litrů mléka, z toho přes 50 % výrobků se exportuje, především tedy sušené mléko. Na sýry jde více než 20 % nakupovaného mléka. Kromě toho je velmi známé místní máslo (Beurre d'Isigny) i smetana.
  • FrancieFrancie

    04. 09. 2020 - Bio Camembert de Normandie od patrně nejmenšího výrobce camembertů s certifikátem AOP (chráněné označení původu). Malou mlékárnu Les Fromages de Séphanie vyrábějící pouze mléčné výrobky z bio mléka založila v roce 2009 dcera tamních zemědělců Stéphanie Conrad v Saint-Léger-sur-Sarthe. Ročně zpracovává jen 300.000 litrů mléka od třech ekologických zemědělců v sousedství, především na sýry, ale také jogurty a další mléčné výrobky.
  • FrancieFrancie

    30. 08. 2020 - Sýr Plaisir Fermier, tedy Farmářské potěšení, od sýrařské firmy Schmidhauser v Savojských Alpách. Sýr je ze syrového kravského mléka a má celkovou tučnost 30 5. Na etiketě je deklarováno , že sýr je "ručně opečovávaný".
  • FrancieFrancie

    25. 08. 2020 - Druhá etiketa stejného druhu sýra Saint-Nectaire vyrobeného podobným způsobem v sýrárně Vaissaire Papon v Aubiere. Tento sýr však zraje 5 týdnů na smrkovém dřevě (sur bois d´épicéa).
  • FrancieFrancie

    20. 08. 2020 - Etiketa 5 týdnů na slámě zrajícího sýru Saint-Nectaire fermier ze syrového plnotučného kravského mléka. Tento sýr nese označení "fermier", tedy se vyrábí na farmě. Jeho zrání pak probíhá v sýrárně Vaissaire Papon v Aubière, což je malé městečko s cca 10 tisíci obyvateli na jihu střední části Francie. Sýr nese chráněné značení původu (AOP).
  • Veletrh BIOFACH 2020

    15. 08. 2020 - Ve dnech 12. - 15. února 2020 se v Norimberku opět konal mezinárodní veletrh BIOFACH. Svoje biopotraviny na něm prezentovalo dosud rekorních 3.500 vystavovatelů (tedy o 500 více než loni) ze 110 zemí. Počet návštěvníků přesáhl 47.000.

    Hlavními tématy veletrhu byly vyhlášeny inovativní obaly, veganské produkty, otevřené opylené odrůdy a regionalita. Souběžně probíhající kongres s velkým množstím přednášek a diskusí vybral jako jedno z nejdůležitějších témat vodu jako základ života.

  • Česká republikaČeská republika

    10. 08. 2020 - Etiketa Monastère pro opravdovou specialitu zrajícího sýra (původně uvedeného na trh s názvem Madanbo), který vyrábí společnost Madeta.
  • KyprKypr

    05. 08. 2020 - Kyperskou specialitu Halloumi - sýr na grilování, prodává v České republice pod svojí značkou obchodní řetězec Tesco.
  • JaponskoJaponsko

    31. 07. 2020 - Design kulaté krabičky tavených sýrů další velké japonské mlékárenské společnosti QBB odráží dojem vysoké kvality tohoto druhu výrobku, který má jakožto sýr v tamním prostředí vyšší image, zatímco u nás je považován za něco obyčejného.
  • ItálieItálie

    26. 07. 2020 - Fontal je polotvrdý sýr ze severní Itálie. Má jemnou rozplývavou chuť danou vyšším podílem smetany. Tuto verzi v bio kvalitě vyrábí společnost Inalpi, která klade primární důraz na regionální původ suroviny - mléka z oblasti Piemontu. Zatímco originální sýr Fontina Val d´Aosta, se vyrábí z nepasterovaného mléka a v údolí Aosty se produkuje již od 12. století, jeho novější verze Fontina se vyrábí z mléka pasterovaného.
  • USAUSA

    21. 07. 2020 - Etiketa na sýr s modrou plísní pod značkou Stella od americké pobočky kanadské společnosti Saputo, která patří k největším mlékárenským společnostem na světě.
  • Česká republikaČeská republika

    16. 07. 2020 - Tihany - pod touto značkou a názvem Krémes és Aromás vyrábí pro maďarský trh závod Pribina Přibyslav svoji sýrovou specialitu Hermadur. Spolu se závodem v Hodoníně patří Pribina do francouzské sýrařské společnosti SAVENCIA Fromage & Dairy.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 |

Novinky
Francie
Francie
24. 09. 2020: Celá novinka

Francie
Francie
19. 09. 2020: Celá novinka

Francie
Francie
14. 09. 2020: Celá novinka

Francie
Francie
09. 09. 2020: Celá novinka

Francie
Francie
04. 09. 2020: Celá novinka

Francie
Francie
30. 08. 2020: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz