Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 18. 11. 2024 - Měkký zrající sýr s bílou plísní ze syrového mléka ochucený letními lanýži vyrobila francouzská sýrařská společnost Fromagerie de la Brie, tedy přímo v kraji Brie v severní Francii. Jedná se o stále rodinnou firmu založenou v roce 1928, která ročně vyrábí přibližně tisíc tun sýrů. Na etiketě je zobrazen celý kraj s vyznačeným místem výroby tohoto sýra i dalších, jako jsou např. města Meaux (známé Brie de Meaux má v sortimentu firmy největší podíl) nebo Melun (Brie de Melun je na třetím místě v objemech. 13. 11. 2024 - Velmi delikátní zrající sýr ve formě malých bělavých či lehce nažloutlých bochánků s názvem Apricity byl oceněn účastníky světového mlékárenského summitu Mezinárodní mlékařské federace, který se konal v roce 2023 v Chicagu. Sýr má hmotnost pouze 113 g a vyrábí jej americká společnost Alemar Cheese Company v Minneapolis v Minnesotě. Název Apricity má znamenat "teplo slunce v zimě". 08. 11. 2024 - Etiketa pro speciální polotvrdý sýr nazvaný "Učitelské zlatíčko", který vyrobili studenti Střední odborní školy ekologické a potravinářské ve Veselí nad Lužnicí ke 30. výročí založení školy. 03. 11. 2024 - Polotvrdý zrající sýr"Litovskij" s obsahem 48 % tuku v sušině pod značkou Rokiškio vyrábí ve městě Rokiškis největší litevský a zároveň pobaltský mlékárenský podnik, holdingová společnost Rokiškio suris AB. Hlavní závod společnosti je ve městě Rokiškis, kde je výroba polotvrdých sýrů. V Litvě má pak ještě 3 pobočky a v Lotyšsku další dvě, kde vyrábí jiný mléčný sortiment. 29. 10. 2024 - Camembert affiné ze syrového mléka se značkou Petit Normand o hmotnosti 250 g vyrábí známá francouzská mlékařská společnost Guillot v mlékárně Saint-Hilaire-de-Briouze, která byla založena již v roce 1912. 24. 10. 2024 - Norská mlékárenská společnost TINE vyrábí ve městěš Vik tradiční norský sýr Gamalost z odstředěného kyselého mléka. Výsledný sýr obsahuje do 1 % tuku ale min. 50 % bílkovin a žádnou přidanou sůl. Má pevnou až drobivou konsistenci a nahnědlou barvu, na povrchu sýra roste plíseň. Chuť sýra je výrazně aromatická až ostrá. 19. 10. 2024 - Etiketka farmářského BIO čerstvého kozího sýra z ekologického Hospodářství pod Strážným vrchem v obci Merboltice na Děčínsku.
14. 10. 2024 - Design loubkového víčka tradičního Camembertu d´Isigny značky Isigny Ste Mere, který vyrábí mlékařské družstvo ve francouzském městě Isigny-sur-Mer v Normandii. Jedná se o výrobek ze syrového kravského mléka a tento obal má na sobě pečeť ocenění ze světové výstavy sýrů v roce 2021. 09. 10. 2024 - Malá etiketa čerstvého sýra "country" z rodinné biofarmy BELINA Nežichov v Karlovarském kraji, která si pro svoje výrobky vybrala značku Nežichovská mlékárna. Ve faremní mlékárně vyrábějí poměrně široký sortiment mléčných výrobků. Tento čerstvý sýr je z pasterovaného kravského bio mléka s přídavkem směsi koření nazvané country. 04. 10. 2024 - Design vrchní fólie pro sýrové zrno sýra cheddar. Tento svým způsobem čerstvý sýr se v posledních letech stal v USA velmi oblíbeným, mohli bychom ho připodobnit k hrudkovému tvarohu. Výrobcem tohoto konkrétního produktu je družstevní mlékárna Ellsworth ve Wisconsinu. 29. 09. 2024 - Čtvercová etiketa italského sýra LOSA, který se vyrábí ze syrového kravského mléka v alpské oblasti Piemontu. Jedná se o měkký zrající sýr pokrytý šedohnědou kůrkou vzhledem prokvétající bílé plísně, do níž se otiskla struktura tkaniny, ve které byl sýr zabalen. Název Losa je odvozen od kamenných tašek na střechách horských stavení, které má připomínat čtvercový tvar sýra. Sýr zraje ve sklepích v horské obci Valcasotto a společnost Beppino Occelli jej prodává pod svojí značkou. 24. 09. 2024 - Fourme de Montbrison se značkouz Les trois monts (Tři hory) je držitelem chráněného označení původu "Apellation d´Origine Controlée" a pochází z regionu Rýnských Alp a Auvergne v jižní Francii. Sýr se vyrábí z kravského mléka, má tvar válce a hmotnost 1,5-2 kg. Jedná se sýr s modrou plísní v těstě, která je tam ale přítomna jen ve formě jemných modrých žilek, na povrchu má žlutohnědou až oranžovou barvu. Sýr se na rozdíl od roquefortu vyznačuje velmi jemnou chutí. 19. 09. 2024 - Čistě ovčí sýr z plnotučného syrového mléka, jak zní originální název "Pur brebis au lait cru entier", vyrábí jako farmářský produkt v jedné ze svých společností v obci Bonifacio na Korsice pan Roghi Noël.
14. 09. 2024 - Drobná etiketka farmářského čerstvého kozího sýra s vlašskými ořechy s názvem Bundáš z farmy Údolíčko. Sýr vyrábí Jan Junek v rodinné ekologické farmě zaměřené na chov ovcí a koz v Chráněné krajinné oblasti Český les v obci Přimda. 09. 09. 2024 - Etiketa pro sýr Havarti inspirovaný Dánskem a používající značkou Danesborg. Producentem je velká kanadská mlékárenská společnost Agropur s hlavním sídlem v Montrealu. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |
|
|