Laktos collection - English version

Novinky

  • ItálieItálie

    13. 10. 2019 - La Tur - etiketa zrajícího sýra vyrobeného italské sýrárně Caseificio dell´Alte Langa.
  • AustrálieAustrálie

    08. 10. 2019 - Etiketa extra smetanového brie - Double Brie - s 60 % tvs., který se vyrábí v Tasmánii pod značkou Tasmanian Heritage. Firma se specializuje na plísňové sýry a jak uvádí na svých stránkách, za svůj vznik vděčí českému sýraři panu Milanu Vyhnálkovi, který emigroval do Austrálie a na Tasmánii založil v roce 1956 výrobu evropských sýrových specialit.
  • FrancieFrancie

    03. 10. 2019 - Sýr s chráněným označením původu, který může nést tento název jen pokud se vyrábí v Savojsku a Horním Savojsku za přesně vymezených podmínek včetně použití mléka jen od tří konkrétních plemen krav. Název je odvozen od horského masivu Bauges. Sýr s touto etiketou vyrábí mlékařské družstvo v Lescheraines v Savojských Alpách.
  • Velká BritánieVelká Británie

    28. 09. 2019 - Čedar ochucený přídavkem skotské whisky Laphroaig ze skotského ostrova Kintyre.
  • FrancieFrancie

    23. 09. 2019 - Sýr ze syrového kravského mléka z cisterciáckého opatství Sept-Fons ve střední Francii. Klášter v místě byl založen již ve 12. století. Sýr v moderní době byl však spásným nápadem jednoho z mnichů až v roce 2009, kdy vzhledem k tehdy nízké ceně mléka a rostoucím nákladům řešili, zda s chovem krav na mléko nepřestat. Sýr je afinován v Germalynu - jemně mletých pšeničných klíčcích.
  • ŠpanělskoŠpanělsko

    18. 09. 2019 - Sýr z pasterovaného směsného mléka kravského a ovčího, který se vyráběl v mlékárně Rofer ve městě Pola de Gordon ve Lvích horách na severozápadě Španělska. Tato etiketa byla určená pro italský trh.
  • Česká republikaČeská republika

    13. 09. 2019 - Krásná etiketa bochníku archivního sýra, který letos získat druhé místo v soutěži Mlékárenský výrobek roku 2019.
  • FrancieFrancie

    08. 09. 2019 - Měkký sýr s omývanou kůrkou má silnou chuť i aroma. Livarot Saint Hilaire má chráněné označení původu, vyrábí se v Briouze v Normandii.
  • UkrajinaUkrajina

    03. 09. 2019 - Tavený sýr s mixem příchutí vyrábí mlékárna Zvenigora, nyní součást skupiny SAVENCIA fromage&dairy. Zvenigora patří mezi nejznámější značky mléčných výrobků na Ukrajině. Závod má dlouhou tradici, v jeho výrobním sortimentu jsou tvrdé sýry, tavené sýry, tvarohy a máslo.
  • ŠpanělskoŠpanělsko

    29. 08. 2019 - Sýr s kmínem ze španělské enklávy Llívia ve Francii. Na místě bývalé sýrárny vyrábí nyní sýry restaurace La Formatgeria, která jimi ozvláštňuje svůj sortiment.
  • KanadaKanada

    24. 08. 2019 - Polotvrdý sýr s omývanou kůrkou vyráběný družstvem Agropur ve vesnici Oka v Quebeku, dnes již na předměstí Montrealu. Prvotním vzorem byl sýr Port-du-Salut. Sýr vyráběli v místě původně trapističtí mniši v klášteře Notre-Dame-du-Lac (již od roku 1893) a v opatství běžela výroba sýra po mnoho let. Až v roce 1981 prodali její recepturu družstvu Agropur, které v ní pokračuje.
  • FrancieFrancie

    19. 08. 2019 - Druhý typ brie s chráněným označením původu A.O.C. z vymezené produkční oblasti Brie. Údajně je předchůdcem všech nyní vyráběných brie. Od Brie de Meaux se Brie de Melun liší hlavně delší dobou zrání a mnohem výraznější až drsnější chutí a vůní. Privátní distributorskou značku "Nos Régions on du Talent" (Naše regiony mají talent) vytvořil obchodní řetězec E.Leclerc k propagaci regionálních produktů ve svých supermarketech.
  • SlovenskoSlovensko

    14. 08. 2019 - Obal slovenského zrajícího sýra od bratislavské společnosti Leonteus vyniká designem - stejně jako ostatní výrobky jejich značky Kozí vršok. Provozovna, v níž zpracovávájí mléko od zemědělců z okolí, je ve vesničce Ivachnová v Liptovské oblasti.
  • ŠpanělskoŠpanělsko

    09. 08. 2019 - Polotvrdý tučný sýr z pasterovaného směsného mléka kravského, ovčího a kozího pochází z regionu La Alcarria v provincii Guadalajara v Kastílii. Tato oblast, která se nachází zhruba 60 km severovýchodně od Madridu je proslavena spíše produkcí medu. Vesnice Peňalver, kde se sýr vyrábí, má pouhých 150 obyvatel a je v nadmořské výšce 950 m.
  • Veletrh Biofach 2019 - 2. část

    04. 08. 2019 - Na veletrhu měla stánek i mlékárna Monte Ziego, největší výrobce kozích sýrů v Německu: ročně zpracovává 800.000 litrů kozího bio mléka z 15 biofarem z Černého lesa především na čerstvé sýry. Všichni dodavatelé jsou certifikováni v systému Demeter. Výjimečný příběh, zakladatel začínal v roce 2000 se dvěma kozami vyrábět čerstvé sýry podle originálních receptů, které měly neuvěřitelný úspěch, a silná spotřebitelská poptávka pomohla k rozvoji do dnešních rozměrů. K investici do výstavby mlékárny v roce 2010 jej přimělo rozhodnutí prodávat i do sítí, kam by se bez objemů nedostal.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 |

Novinky
Itálie
Itálie
13. 10. 2019: Celá novinka

Austrálie
Austrálie
08. 10. 2019: Celá novinka

Francie
Francie
03. 10. 2019: Celá novinka

Velká Británie
Velká Británie
28. 09. 2019: Celá novinka

Francie
Francie
23. 09. 2019: Celá novinka

Španělsko
Španělsko
18. 09. 2019: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz