Laktos collection - English version

Novinky

  • FrancieFrancie

    18. 11. 2024 - Měkký zrající sýr s bílou plísní ze syrového mléka ochucený letními lanýži vyrobila francouzská sýrařská společnost Fromagerie de la Brie, tedy přímo v kraji Brie v severní Francii. Jedná se o stále rodinnou firmu založenou v roce 1928, která ročně vyrábí přibližně tisíc tun sýrů. Na etiketě je zobrazen celý kraj s vyznačeným místem výroby tohoto sýra i dalších, jako jsou např. města Meaux (známé Brie de Meaux má v sortimentu firmy největší podíl) nebo Melun (Brie de Melun je na třetím místě v objemech.
  • USAUSA

    13. 11. 2024 - Velmi delikátní zrající sýr ve formě malých bělavých či lehce nažloutlých bochánků s názvem Apricity byl oceněn účastníky světového mlékárenského summitu Mezinárodní mlékařské federace, který se konal v roce 2023 v Chicagu. Sýr má hmotnost pouze 113 g a vyrábí jej americká společnost Alemar Cheese Company v Minneapolis v Minnesotě. Název Apricity má znamenat "teplo slunce v zimě".
  • Česká republikaČeská republika

    08. 11. 2024 - Etiketa pro speciální polotvrdý sýr nazvaný "Učitelské zlatíčko", který vyrobili studenti Střední odborní školy ekologické a potravinářské ve Veselí nad Lužnicí ke 30. výročí založení školy.
  • LitvaLitva

    03. 11. 2024 - Polotvrdý zrající sýr"Litovskij" s obsahem 48 % tuku v sušině pod značkou Rokiškio vyrábí ve městě Rokiškis největší litevský a zároveň pobaltský mlékárenský podnik, holdingová společnost Rokiškio suris AB. Hlavní závod společnosti je ve městě Rokiškis, kde je výroba polotvrdých sýrů. V Litvě má pak ještě 3 pobočky a v Lotyšsku další dvě, kde vyrábí jiný mléčný sortiment.
  • FrancieFrancie

    29. 10. 2024 - Camembert affiné ze syrového mléka se značkou Petit Normand o hmotnosti 250 g vyrábí známá francouzská mlékařská společnost Guillot v mlékárně Saint-Hilaire-de-Briouze, která byla založena již v roce 1912.
  • NorskoNorsko

    24. 10. 2024 - Norská mlékárenská společnost TINE vyrábí ve městěš Vik tradiční norský sýr Gamalost z odstředěného kyselého mléka. Výsledný sýr obsahuje do 1 % tuku ale min. 50 % bílkovin a žádnou přidanou sůl. Má pevnou až drobivou konsistenci a nahnědlou barvu, na povrchu sýra roste plíseň. Chuť sýra je výrazně aromatická až ostrá.
  • Česká republikaČeská republika

    19. 10. 2024 - Etiketka farmářského BIO čerstvého kozího sýra z ekologického Hospodářství pod Strážným vrchem v obci Merboltice na Děčínsku.
  • FrancieFrancie

    14. 10. 2024 - Design loubkového víčka tradičního Camembertu d´Isigny značky Isigny Ste Mere, který vyrábí mlékařské družstvo ve francouzském městě Isigny-sur-Mer v Normandii. Jedná se o výrobek ze syrového kravského mléka a tento obal má na sobě pečeť ocenění ze světové výstavy sýrů v roce 2021.
  • Česká republikaČeská republika

    09. 10. 2024 - Malá etiketa čerstvého sýra "country" z rodinné biofarmy BELINA Nežichov v Karlovarském kraji, která si pro svoje výrobky vybrala značku Nežichovská mlékárna. Ve faremní mlékárně vyrábějí poměrně široký sortiment mléčných výrobků. Tento čerstvý sýr je z pasterovaného kravského bio mléka s přídavkem směsi koření nazvané country.
  • USAUSA

    04. 10. 2024 - Design vrchní fólie pro sýrové zrno sýra cheddar. Tento svým způsobem čerstvý sýr se v posledních letech stal v USA velmi oblíbeným, mohli bychom ho připodobnit k hrudkovému tvarohu. Výrobcem tohoto konkrétního produktu je družstevní mlékárna Ellsworth ve Wisconsinu.
  • ItálieItálie

    29. 09. 2024 - Čtvercová etiketa italského sýra LOSA, který se vyrábí ze syrového kravského mléka v alpské oblasti Piemontu. Jedná se o měkký zrající sýr pokrytý šedohnědou kůrkou vzhledem prokvétající bílé plísně, do níž se otiskla struktura tkaniny, ve které byl sýr zabalen. Název Losa je odvozen od kamenných tašek na střechách horských stavení, které má připomínat čtvercový tvar sýra. Sýr zraje ve sklepích v horské obci Valcasotto a společnost Beppino Occelli jej prodává pod svojí značkou.
  • FrancieFrancie

    24. 09. 2024 - Fourme de Montbrison se značkouz Les trois monts (Tři hory) je držitelem chráněného označení původu "Apellation d´Origine Controlée" a pochází z regionu Rýnských Alp a Auvergne v jižní Francii. Sýr se vyrábí z kravského mléka, má tvar válce a hmotnost 1,5-2 kg. Jedná se sýr s modrou plísní v těstě, která je tam ale přítomna jen ve formě jemných modrých žilek, na povrchu má žlutohnědou až oranžovou barvu. Sýr se na rozdíl od roquefortu vyznačuje velmi jemnou chutí.
  • FrancieFrancie

    19. 09. 2024 - Čistě ovčí sýr z plnotučného syrového mléka, jak zní originální název "Pur brebis au lait cru entier", vyrábí jako farmářský produkt v jedné ze svých společností v obci Bonifacio na Korsice pan Roghi Noël.
  • Česká republikaČeská republika

    14. 09. 2024 - Drobná etiketka farmářského čerstvého kozího sýra s vlašskými ořechy s názvem Bundáš z farmy Údolíčko. Sýr vyrábí Jan Junek v rodinné ekologické farmě zaměřené na chov ovcí a koz v Chráněné krajinné oblasti Český les v obci Přimda.
  • KanadaKanada

    09. 09. 2024 - Etiketa pro sýr Havarti inspirovaný Dánskem a používající značkou Danesborg. Producentem je velká kanadská mlékárenská společnost Agropur s hlavním sídlem v Montrealu.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |

Novinky
Francie
Francie
18. 11. 2024: Celá novinka

USA
USA
13. 11. 2024: Celá novinka

Česká republika
Česká republika
08. 11. 2024: Celá novinka

Litva
Litva
03. 11. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
29. 10. 2024: Celá novinka

Norsko
Norsko
24. 10. 2024: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz