Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 09. 08. 2022 - Etiketa španělského tvrdého sýra Burgos ze syrového ovčího mléka. Jak název vypovídá, pochází z provincie Burgos na severu Španělska, kde bylo mocenské centrum Kastilského království. 04. 08. 2022 - Etiketa nového čerstvého sýra od Madety - Jihočeské Žervé s pažitkou. 30. 07. 2022 - Starší etiketa kanadského čedaru se značkou Black Diamond, který se vyráběl v Belleville v provincii Ontario. Sýrárna v Belleville zaměřená od začátku na výrobu čedaru byla založena v roce 1933 a čedar vyrábí stále. Dnes je součástí společnosti Lactalis. 25. 07. 2022 - Plemićki sir je chorvatský polotvrdý uzený sýr. Název znamená, že se jedná o ušlechtilý, resp. "šlechtický" sýr.
20. 07. 2022 - Le Crémeux Bourgignon je měkký zrající vysokotučný sýr z pasterovaného mléka obsahující 72 % tuku v sušině. Sýr je vyroben v Burgundsku a odtud pramení i název: Smetanový Burgunďan. Značka Campagne de France svým designem odkazuje k francouzskému venkovu, ale má i význam kampaně. 15. 07. 2022 - Měkký zrající sýr ze směsného kravského, kozího a ovčího mléka LaTur vyrábí italská sýrárna Caseificio dell' Alta Langa. Použité mléko je ještě natučněno přídavkem smetany a sýr je velmi tučný, deklarovaný obsah celkového tuku je 56 %. 10. 07. 2022 - Portugalský sýr Queijo de Nisa pod značkou Continente Seleçao (Výběr) s chráněným označením původu (DOP) se vyrábí ze syrového ovčího mléka a má velmi výrazou chuť. 05. 07. 2022 - Čedar pod značkou Cherry Hill Cheese od kanadské firmy Brantford Produce. V tomto případě se jedná o porce středně prozrálého čedaru (nugget). 30. 06. 2022 - Petit Pont-l´Éveque Netto je další sýr tohoto typu, avšak vyrobený v Normadii v sýrárně Livarot pro obchodní řetězec Netto.
24. 06. 2022 - Petit Pont L´Éveque LE CAUSSOY je sýr z pasterovaného mléka s chráněným označením původu. Vyrábí jej sýrárna Fromageries Perreault v Chateau-Gontier, která patří do skupiny SAVENCIA. 18. 06. 2022 - Inovovaný design tradiční oblíbené značky českých tavených sýrů Lipno. Tento konkrétní výrobek, tavený sýr se šunkou nejvyšší jakosti, získal ocenění v soutěži Mlékárenský výrobek roku 2022. 13. 06. 2022 - Další známá značka francouzského camembertu Bons Mayennais přináší v této verzi výrobvek se sníženým obsahem soli o 30 %. Regionalitu se snaží podtrhnout logem sděujícím, že mléko k jeho výrobe bylo svezeno v kraji Mayenne. 08. 06. 2022 - Tradiční camembert z Normandie značky RÉO vyrábí Laiterie-Fromagerie du Val d´Ay a stále se snaží stavět design na staré známé etiketě. Výrobek nese chráněné označení původu a tato konkrétní etiketa nese odkazy na medaile a ocenění udělená tomuto sýru v letech 1992, 1993 a 1994. 03. 06. 2022 - Ser Haluni vyrábí polský mlékárenský podnik Krasnystaw jako variantu sýra Halumi (což je nyní chráněná značka vyhrazená pouze pro sýry pocházející z Kypru a vyrobené s přesně stanovenými parametry), který je stále oblíbenější a jehož výrobě pod různými názvy se věnuje stále více výrobců po celém světě. Krasnystaw ostatně vyrábí tento sýr pro exportní trhy také s názvem Grill Cheese se značkou Grikios, která má i designem evokovat řecký původ. 29. 05. 2022 - Známý camembert Gillot vyráběný v Normandii tentokrát přichází s verzí vyráběnou z bio syrového mléko. Přírodní charakter produktu zdůrazňuje podstatně menší etiketa zvolená tak, aby dávala vyniknout ve větší míře naturálnímu podkladu loubkové krabičky. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |
|
|