Laktos collection - English version

Novinky

  • Veletrh Biofach 2019 - 1. část

    30. 07. 2019 - Ve dnech 12. - 15. února 2019 se v Norimberku konal již 30. ročník mezinárodního veletrhu biopotravin BIOFACH. Více než 51.500 návštěvníků ze 143 zemí mělo letos příležitost si prohlédnout ověřené i nové produkty ekologického hospodaření, které prezentovalo 2.989 vystavovatelů z 98 zemí. Nejvíce jich bylo z Německa a v "silné pětce" byla ještě Itálie, Rakousko, Francie a Španělsko. Doprovodný program tvořilo množství přednášek a seminářů v rámci paralelně probíhajícího kongresu i mimo něj.
  • FrancieFrancie

    25. 07. 2019 - Známá specialita lahodného měkkého sýra v chakteristickém tvaru srdce. Má chráněné označení původu A.O.P., vyrábí se v Normandii ze syrového mléka. Jeho název je odvozen od městečka Neufchâtel-en-Bray. Traduje se, že je nejstarším z normandských sýrů, první písemná zmínka o něm pochází z roku 1035.
  • Česká republikaČeská republika

    20. 07. 2019 - Velká etiketa sýra s modrou plísní, který pro rumunský trh vyrobila společnost SAVENCIA fromage&dairy Czech republic ve svém závodě v Sedlčanech.
  • RuskoRusko

    15. 07. 2019 - Vrchní část krabičky taveného sýra, který v roce 2018 vyrobila ve svém ruském závodě nedaleko Moskvy společnost Lactalis pro gruzínský trh (sýr byl zakoupen v Tbilisi).
  • Nový ZélandNový Zéland

    10. 07. 2019 - Starší etiketa goudy, kterou vyrobila společnost Rypma v Canterbury na Novém Zélandu. Firmu založili v roce 1984 holandští manželé Karin a Rients Rypma, z jejichž křestních jmen jsou první čtyři písmena značky, a slovo kaas znamená holandsky sýr. Dnes ji vlastní už jiní majitelé, kteří však dále pokračují ve výrobě holandských sýrů typu gouda, maasdam a leyden.
  • FrancieFrancie

    05. 07. 2019 - Etiketa tradičního francouzského sýra ze syrového mléka z oblasti Seine&Marne s chráněným označením původu A.O.P. Může se vyrábět pouze v regionu Brie 50 km východně od Paříže, je pojmenován po městě Meaux. Tento konkrétní sýr vyrobila sýrárna Loiseau založená již v roce 1921. Design ptáka na etiketě je odvozen od jména firmy.
  • AustrálieAustrálie

    30. 06. 2019 - Jednoduchá etiketa klasického camembertu značky Unicorn od Snow Brand vyráběného v Austrálii - ručně v Novém Jižním Walesu, jak praví "razítko" na obalu.
  • Česká republikaČeská republika

    25. 06. 2019 - Krásná etiketa nového přírodního zrajícího sýra z plnotučného mléka, který nese název Tre Corti, čili česky Tři dvory. Vyrábí jej sýrárna Brazzale Moravia v místě Tři Dvory u Litovle.
  • MaďarskoMaďarsko

    20. 06. 2019 - Krabička od camembertu s medvědím česnekem značky Tihany od maďarské sýrárny Veszprémtej patřící francouzské skupině SAVENCIA fromage & dairy.
  • NěmeckoNěmecko

    15. 06. 2019 - Etiketa pro 3 měsíce zrající plnotučnýsýr Berta z biomléka od dodavatelů splňujících navíc i standardy hospodaření "demeter". Vyrábí jej německá firma Söbbeke. Na veletrhu Biofach 2019 byl tento sýr vystaven jako jeden ze tří nejlepších mléčných výrobků roku v systému "demeter".
  • FrancieFrancie

    10. 06. 2019 - Sýr ze syrového mléka a s chráněným označením původu (AOC) pod značkou Beulet vyrábí Société Fromagère d´Etaux v Alpách v Horním Savojsku. Mlékárna patří od 90. let do skupiny Lactalis.
  • Velká BritánieVelká Británie

    05. 06. 2019 - Etiketa s podtitulkem "od naší rodiny pro tu vaši" patří archivnímu bio čedaru (zraje 12 - 14 měsíců), který vedle řady dalších čedarů, v bio kvalitě i z konvenčního mléka, vyrábí rodinná firma Lye Cross Farm v Somersetu. Rodina Alvisů hospodaří v oblasti (jen 7 km od Cheddaru) již více než 100 let, čedar začali vyrábět v roce 1952. Sýry exportují do mnoha zemí světa, najdeme je i v České republice.
  • FrancieFrancie

    31. 05. 2019 - Zrající kozí sýr od firmy Schmidhauser v Savojských Alpách. Je jedním z mnoha druhů sýrů, které vyrábí tato rodina a které získávají mnohá ocenění zejména ve Francii. Tradici založil mistr sýrař pan Schmidhauser, který se v Savojských Alpách usadil v roce 1961.
  • LotyšskoLotyšsko

    26. 05. 2019 - Bio sýr s modrou plísní vyrábí od roku 2017 v rodinná firma Trikatas Pienotava, která se specializovala na výrobu kvalitních sýrů z bio mléka, jež vykupuje od ekologických zemědělců. Kromě modrého sýra vyrábí také goudu, tylžský sýr a maasdam. Zajímavostí je historie mlékárny: původní budova byla postavena již v roce 1896 a byla to nejstarší mlékárna v Lotyšsku. V 50. letech byla zahájena výroba sýrů a mlékárna fungovala až do roku 2013. Poté byla znovuotevřena současnými majiteli právě pro výrobu bio sýrů.
  • FrancieFrancie

    21. 05. 2019 - Netypická etiketa taveného sýra Veselá kráva od společnosti Bel s obráceným potiskem.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 |

Novinky
Itálie
Itálie
13. 10. 2019: Celá novinka

Austrálie
Austrálie
08. 10. 2019: Celá novinka

Francie
Francie
03. 10. 2019: Celá novinka

Velká Británie
Velká Británie
28. 09. 2019: Celá novinka

Francie
Francie
23. 09. 2019: Celá novinka

Španělsko
Španělsko
18. 09. 2019: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz