Laktos collection - English version

Novinky

  • Velká BritánieVelká Británie

    05. 06. 2019 - Etiketa s podtitulkem "od naší rodiny pro tu vaši" patří archivnímu bio čedaru (zraje 12 - 14 měsíců), který vedle řady dalších čedarů, v bio kvalitě i z konvenčního mléka, vyrábí rodinná firma Lye Cross Farm v Somersetu. Rodina Alvisů hospodaří v oblasti (jen 7 km od Cheddaru) již více než 100 let, čedar začali vyrábět v roce 1952. Sýry exportují do mnoha zemí světa, najdeme je i v České republice.
  • FrancieFrancie

    31. 05. 2019 - Zrající kozí sýr od firmy Schmidhauser v Savojských Alpách. Je jedním z mnoha druhů sýrů, které vyrábí tato rodina a které získávají mnohá ocenění zejména ve Francii. Tradici založil mistr sýrař pan Schmidhauser, který se v Savojských Alpách usadil v roce 1961.
  • LotyšskoLotyšsko

    26. 05. 2019 - Bio sýr s modrou plísní vyrábí od roku 2017 v rodinná firma Trikatas Pienotava, která se specializovala na výrobu kvalitních sýrů z bio mléka, jež vykupuje od ekologických zemědělců. Kromě modrého sýra vyrábí také goudu, tylžský sýr a maasdam. Zajímavostí je historie mlékárny: původní budova byla postavena již v roce 1896 a byla to nejstarší mlékárna v Lotyšsku. V 50. letech byla zahájena výroba sýrů a mlékárna fungovala až do roku 2013. Poté byla znovuotevřena současnými majiteli právě pro výrobu bio sýrů.
  • FrancieFrancie

    21. 05. 2019 - Netypická etiketa taveného sýra Veselá kráva od společnosti Bel s obráceným potiskem.
  • FrancieFrancie

    16. 05. 2019 - Společná etiketa pro výběr několika příchutí čerstvého sýra ze syrového kozího mléka. Sýr vyrábí malé mlékařské družstvo Les Gariottes v Alvignacu na okraji regionu Midi-Pyrénés.
  • AustrálieAustrálie

    11. 05. 2019 - Sýr halloumi vyrobený v Austrálii pro obchodní síť, mj. s logem: mimálně z 99% australských surovin. Tento druh sýra se v Austrálii stává stále oblíbenějším.
  • ItálieItálie

    06. 05. 2019 - Polotvrdý sýr typu "caciotta" z ovčího mléka vyrábí farma Azienda Agricola Sabino v jižní Itálii.
  • FrancieFrancie

    01. 05. 2019 - Sýr ze syrového mléka a s chráněným označením původu (AOC) pod značkou Beulet vyrábí Société Fromagère d´Etaux v Alpách v Horním Savojsku. Mlékárna patří od 90. let do skupiny Lactalis.
  • IrskoIrsko

    26. 04. 2019 - Výrobek pod značkou The Little Milk Co. vyrábí družstvo deseti rodinných biofarem s názvem Irish Organic Milk Producers Ltd. Toto družstvo bylo založeno teprve v roce 2012, původně za účelem dosažení lepší ceny za mléko, ale pak si najali vlastního sýraře, investovali do sýrárny a do značky a vyrábějí skvělé sýry, které vyhrávají mezinárodní ceny a prodávají se nejen na 300 místech v Evropě, ale pronikly již i na trhy v USA, Malajsii a Spojených arabských emirátech.
  • FrancieFrancie

    21. 04. 2019 - Sýr s modrou plísní uvnitř těsta a tenkou bělavou plísní na povrchu vyrábí v národním parku Vercors v jihovýchodní Francii poblíž Grenoblu mlékařské družstvo Coopérative Vercors Lait. Od roku 1998 je sýr držitelem chráněného označení původu (AOP) a k jeho výrobě je možno používat pouze mléko od krav plemene Abondance, Montbéliarde a nebo Villarde).
  • ŠvédskoŠvédsko

    16. 04. 2019 - Polotvrdý sýr z družstevní mlékárny Gäsene Mejeri, která sdružuje 37 farem. Jedná se o nejmenší mlékařské družstvo ve Švédsku. Družstevní mlékárnu založilo původně 28 zemědělců v roce 1930, sídlí v městě Ljung v jihozápadním Švédsku.
  • FrancieFrancie

    11. 04. 2019 - Etiketa kozího sýra s bílou plísní pochází od družstva v Isigny-sur-Mer v Normandii. V regionu fungovala dlouhá léta dvě mlékařská družstva: jedno od roku 1909 a druhé sousední od roku 1932. V roce 1980 se obě družstva spojila a nyní má firma název Isigny Sainte-Mère. Pod novou značkou Isigny Ste-Mère pak vyrábí širokou paletu čerstvých i zrajících sýrů, které exportuje do celého světa. Zobrazená etiketa je ze sýra staršího data výroby, kdy ještě nenesla novu značku.
  • ItálieItálie

    06. 04. 2019 - Tvrdý ovčí sýr z farmy Azienda Agricola Sabino u městečka Venosa v provincii Potenza. Farma se specializuje na výrobu ovčích a kozích sýrů z vlastního mléka. Nachází se v nadmořské výšce 415 metrů v jižní Itálii na spojnici mezi Neapolí a Bari.
  • MarokoMaroko

    01. 04. 2019 - Sýr pochází z Maroka od mlékárenské společnosti Fromital (Fromagerie Italienne), která sídlí v Agadiru. Firma se specializuje na výrobu italských sýrů, ale vyrábí také máslo, smetanu, jogurty, čerstvé pasterované mléko a sýry původem z jiných oblastí (brie, camembert, polotvrdé sýry, ...).
  • RakouskoRakousko

    27. 03. 2019 - Alpský sýr zrající 3 měsíce vyráběný pro účely rakletování ve tvaru hranolu. Výrobcem je společnost Vorarlberg Milch. Sýr je držitelem značky kvality AMA (Agrarmarkt Austria).

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 |

Novinky
Francie
Francie
19. 08. 2019: Celá novinka

Slovensko
Slovensko
14. 08. 2019: Celá novinka

Španělsko
Španělsko
09. 08. 2019: Celá novinka

Veletrh Biofach 2019 - 2. část
Veletrh Biofach 2019 - 2. část
04. 08. 2019: Celá novinka

Veletrh Biofach 2019 - 1. část
Veletrh Biofach 2019 - 1. část
30. 07. 2019: Celá novinka

Francie
Francie
25. 07. 2019: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz