Laktos collection - English version

Novinky

  • Velká BritánieVelká Británie

    12. 01. 2020 - Tento 17 měsíců zrající čedar pod značkou Castello si nechává vyrábět dánská společnost Arla Foods v anglické sýrárně a prodává jej mimo jiné i v České republice. Zajímavé je označení tří bodů z pěti, jak intenzivní je aroma sýra.
  • RuskoRusko

    07. 01. 2020 - Nový polotvrdý sýr s oky pod značkou Velikoslavič vyrábí mlékárenský závod Belebejevskij v republice Baškortostán (Baškirie), která leží pod Uralem na jihovýchodním okraji evropské části Ruské federace. Tato sýrárna, jeden z největších ruských producentů tvrdých a polotvrdých sýrů, patří od roku 2017 do francouzské sýrařské skupiny SAVENCIA fromage & dairy.
  • FrancieFrancie

    02. 01. 2020 - Etiketa sýru Saint-Nectaire s chráněným označením původu AOC, které bylo uděleno v roce 1964. Tento sýr vyrobila mlékárna Viallon ve vesnici Chalmazel v Rýnských Alpách. Mlékárnu založil v roce 1905 pan Viallon. Dnes je toto místo známé spíše jako lyžařské středisko, nedaleko funguje jiná výrobna sýrů.
  • Česká republikaČeská republika

    27. 12. 2019 - Nový design etikety olomouckých tvarůžků "Čtyřlístek", které jsou jedním z několika mála českých sýrů s chráněným zeměpisným označením původu.
  • TureckoTurecko

    22. 12. 2019 - Design taveného sýra z mlékárny Teksüt založené v roce 1956 ve městě Gönen. Mlékárna začala původně vyrábět bílé sýry, ale postupně rozšiřovala svoji produkci a nyní vyrábí velmi široký sortiment od UHT mléka přes máslo, smetanu, jogurty a ayran až po bílé, čerstvé, tavené a lokální druhy sýrů. Denně zpracovává 550 tun mléka a patří mezi 10 největších tureckých mlékáren.
  • FrancieFrancie

    17. 12. 2019 - Speciální etiketa camembertu z Normadie s chráněným označením původu, vyráběného ze syrového mléka ručním naléváním sýřeniny do forem, vyráběná v roce 2019 u příležitosti 75. výroční vylodění spojenců v Normandii - tedy SPÉCIAL D-DAY. Pod značknou JORT vyrábí tento camembert Société Fromagere de Jort v místě Bernieres-d-Ailly, kde vznikla první sýrárna již v roce 1883 a značku Jort používá již od roku 1888.
  • HolandskoHolandsko

    12. 12. 2019 - Malý výsek etiket z široké galerie sýrů holandské firmy Van Breukelen.
  • Jihoafrická republikaJihoafrická republika

    07. 12. 2019 - Etiketa Brie od jihoafrické společnosti Fairview, která vyrábí řemeslným způsobem na 50 druhů kravských a kozích sýrů z mléka vlastní farmy. V sortimentu má sýry s bílou i modrou plísní, bílé a čerstvé sýry. Vedle mléčné farmy jsou také vinice pro vlastní produkci vín, součástí podniku je i malá pekárna, obchod a restaurace.
  • RakouskoRakousko

    22. 11. 2019 - Tyrolský horský sýr zrající minimálně 15 měsíců ve štolách, které speciálně pro zrání sýrů vyhloubil pan Plangger v horském masivu.
  • Česká republikaČeská republika

    17. 11. 2019 - Archivní ovčí gouda z faremní sýrárny Horní Dvorce doplňuje celý sortiment sýrů s designem obalů působivě kombinujícím přebal z vlnité lepenky s etiketami.
  • ItálieItálie

    12. 11. 2019 - Crescenza je tradiční italský čerstvý měkký sýr s vysokým obsahem tuku typický pro oblasti Lombardie, Piedmontu a Veneta. Tento konkrétní sýr je z kozího mléka ze sýrárny 3B latte caseificio v Lombardii.
  • AustrálieAustrálie

    07. 11. 2019 - Etiketa sýra se značkou Linden Valley nese vyobrazení klokana, které se inspirovalo prastarými tzv. Rentgenovými malbami australských domorodců, které vytvořili na skalních stěnách. Výrobek patří do kolekce sýrů s příchutěmi, v tomto případě se jedná o lesní plody.
  • USAUSA

    02. 11. 2019 - Stará etiketa sýra typu Port du Salut se značkou Red Rooster z Maywille ve Wisconsinu, který je hlavním "mléčným" státem USA.
  • FrancieFrancie

    28. 10. 2019 - Nápaditý design farmářského kozího sýra z Pyrenejí. Jedná se o bio produkt ze syrového plnotučného kozího mléka. Logo AB je francouzská značka pro výrobky ekologického zemědělství.
  • SlovenskoSlovensko

    23. 10. 2019 - Papírový přebal na bloček tvrdého sýra Vrchár, který zraje minimálně 6 měsíců. Tradičním výrobcem této speciality je Liptovská mliekáreň v Liptovském Mikuláši, která nyní patří do společnosti SAVENCIA fromage & dairy. Sýry se vyrábějí z mléka krav, které se pasou od jara do podzimu na horských pastvinách.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 |

Novinky
Španělsko
Španělsko
28. 03. 2020: Celá novinka

Rakousko
Rakousko
23. 03. 2020: Celá novinka

Japonsko
Japonsko
18. 03. 2020: Celá novinka

Česká republika
Česká republika
13. 03. 2020: Celá novinka

Německo
Německo
07. 03. 2020: Celá novinka

Turecko
Turecko
02. 03. 2020: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz