Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 07. 11. 2019 - Etiketa sýra se značkou Linden Valley nese vyobrazení klokana, které se inspirovalo prastarými tzv. Rentgenovými malbami australských domorodců, které vytvořili na skalních stěnách. Výrobek patří do kolekce sýrů s příchutěmi, v tomto případě se jedná o lesní plody. 02. 11. 2019 - Stará etiketa sýra typu Port du Salut se značkou Red Rooster z Maywille ve Wisconsinu, který je hlavním "mléčným" státem USA. 28. 10. 2019 - Nápaditý design farmářského kozího sýra z Pyrenejí. Jedná se o bio produkt ze syrového plnotučného kozího mléka. Logo AB je francouzská značka pro výrobky ekologického zemědělství. 23. 10. 2019 - Papírový přebal na bloček tvrdého sýra Vrchár, který zraje minimálně 6 měsíců. Tradičním výrobcem této speciality je Liptovská mliekáreň v Liptovském Mikuláši, která nyní patří do společnosti SAVENCIA fromage & dairy. Sýry se vyrábějí z mléka krav, které se pasou od jara do podzimu na horských pastvinách. 18. 10. 2019 - Bio sýr s pískavicí ze senného mléka pochází z tyrolské sýrárny Plangger. 13. 10. 2019 - La Tur - etiketa zrajícího sýra vyrobeného italské sýrárně Caseificio dell´Alte Langa. 08. 10. 2019 - Etiketa extra smetanového brie - Double Brie - s 60 % tvs., který se vyrábí v Tasmánii pod značkou Tasmanian Heritage. Firma se specializuje na plísňové sýry a jak uvádí na svých stránkách, za svůj vznik vděčí českému sýraři panu Milanu Vyhnálkovi, který emigroval do Austrálie a na Tasmánii založil v roce 1956 výrobu evropských sýrových specialit. 03. 10. 2019 - Sýr s chráněným označením původu, který může nést tento název jen pokud se vyrábí v Savojsku a Horním Savojsku za přesně vymezených podmínek včetně použití mléka jen od tří konkrétních plemen krav. Název je odvozen od horského masivu Bauges. Sýr s touto etiketou vyrábí mlékařské družstvo v Lescheraines v Savojských Alpách. 28. 09. 2019 - Čedar ochucený přídavkem skotské whisky Laphroaig ze skotského ostrova Kintyre. 23. 09. 2019 - Sýr ze syrového kravského mléka z cisterciáckého opatství Sept-Fons ve střední Francii. Klášter v místě byl založen již ve 12. století. Sýr v moderní době byl však spásným nápadem jednoho z mnichů až v roce 2009, kdy vzhledem k tehdy nízké ceně mléka a rostoucím nákladům řešili, zda s chovem krav na mléko nepřestat. Sýr je afinován v Germalynu - jemně mletých pšeničných klíčcích. 18. 09. 2019 - Sýr z pasterovaného směsného mléka kravského a ovčího, který se vyráběl v mlékárně Rofer ve městě Pola de Gordon ve Lvích horách na severozápadě Španělska. Tato etiketa byla určená pro italský trh. 13. 09. 2019 - Krásná etiketa bochníku archivního sýra, který letos získat druhé místo v soutěži Mlékárenský výrobek roku 2019. 08. 09. 2019 - Měkký sýr s omývanou kůrkou má silnou chuť i aroma. Livarot Saint Hilaire má chráněné označení původu, vyrábí se v Briouze v Normandii. 03. 09. 2019 - Tavený sýr s mixem příchutí vyrábí mlékárna Zvenigora, nyní součást skupiny SAVENCIA fromage&dairy. Zvenigora patří mezi nejznámější značky mléčných výrobků na Ukrajině. Závod má dlouhou tradici, v jeho výrobním sortimentu jsou tvrdé sýry, tavené sýry, tvarohy a máslo. 29. 08. 2019 - Sýr s kmínem ze španělské enklávy Llívia ve Francii. Na místě bývalé sýrárny vyrábí nyní sýry restaurace La Formatgeria, která jimi ozvláštňuje svůj sortiment. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |
|
|