Laktos collection - English version

Novinky

  • Česká republikaČeská republika

    13. 05. 2022 - Etiketa sýra Akawi od málo známé společnosti Namarra z Domažlic, která vyrábí sýry Akawi výhradně pro export na trhy v arabských zemích. V tomto případě se jedná o sýr pod zn. Delizia.
  • FrancieFrancie

    08. 05. 2022 - Etiketa z kelímku čerstvého sýra Géramont Frich-Genuss, tedy "čerstvá lahoda", který je obohacen o creme fraiche a "fleur de sel" (solné květy), tedy o sůl sbíranou na mořském pobřeží, kde za správných podmínek "vykvétá" na povrchu mořské hladiny. Pro německý trh vyrábí tento výrobek francouzská (již nadnárodní) společnosti SAVENCIA Fromage & Dairy. Značka Géramont je v Německu dobře etablovaná a oblíbená značka jemných sýrů s bílou plísní na povrchu, které se vyrábějí ve francouzské filiálce speciálně pro tento trh. Prezentovaná etiketa je dokladem pokusu rozšířit tuto značku i na čerstvé sýry.
  • ChorvatskoChorvatsko

    03. 05. 2022 - Tvrdý ovčí sýr Ovidur s min. 60% sušiny a 45% tuku v sušině vyrábí chorvatská mlékárna Vindija ve Varaždinu.
  • Česká republikaČeská republika

    28. 04. 2022 - Vynikající tvrdý sýr Zlatá Praha z Mlékárny Polná má tuto novou variantu ? ochucení kousky fermentované kopřivy.
  • Velká BritánieVelká Británie

    23. 04. 2022 - Etiketa dlouhozrajícího čedaru známé značky Castello. Soustřeďuje se na zdůraznění chuťových vlastností takto dlouho zrajícícho sýra, zejména již patrnou "drobivost" v konzistenci a "sílu" chuti označuje stupněm 4.
  • FrancieFrancie

    18. 04. 2022 - Pardou je farmářský sýr ze syrového kravského mléka, který se vyrábí v oblasti Pyrenejí, zrání probíhá v údolí Ossau. Mléko není standardizované co se obsahu tuku týče, takže nápis na etiketě upozorňuje, že obsah tuku není přesně stanoven.
  • NizozemíNizozemí

    13. 04. 2022 - Drobná etiketa holandského sýra pod značkou Ruscello, který je v tomto případě ochucen kmínem, je určena pro export do osmi evropských zemí, od Francie až po Litvu.
  • IslandIsland

    08. 04. 2022 - Camemberty pod značkou Dala se vyrábějí v západní části Islandu v rámci velké družstevní organizace, která zastřešuje na 700 farem. Sýry jsou na Islandu oblíbené a jejich výroba se tam začala více rozvíjet před 100 lety.
  • FrancieFrancie

    03. 04. 2022 - Mizotte z Vendée je francouzský sýr s bílou plísní na povrchu z pasterovaného kravského mléka. Jeho zvláštností je afinace bílým vínem z oblasti Vendée. Výrobcem je sýrařská firma Fromageries Lescure z Poitiers.
  • Česká republikaČeská republika

    29. 03. 2022 - Etiketa sýru typu Halloumi, který vyrábí Mlékárna Polná na Vysočině.
  • FrancieFrancie

    24. 03. 2022 - Tomme fermiere pod značkou Le grand sapin je farmářský sýr ze syrového mléka, který je poté afinován, v tomto případě jarními květy, ve specializované afinérské firmě Siffert-Frech v Alsasku.
  • RuskoRusko

    19. 03. 2022 - Etiketa mladého zrajícího sýra Rossijskij s 50 % tuku v sušině od společnosti Milkom z Udmurtské republiky ve městě Iževsk (leží na řece Iž na východě ještě evropské části Ruska na Urale). Sýr se vyrábí v závodě Kez, proto nese i logo Kezskij syrozavod.
  • FrancieFrancie

    14. 03. 2022 - Raclette od rodinné firmy Baechler, která jej vyrábí malé obci Le Temple-sur-Lot v departamentu Lot-de-Garonne v jihozápadní Francii podle švýcarské tradice.
  • USAUSA

    09. 03. 2022 - Sýr Provolone BelGioiso vyrábí stejnojmenná společnosti v USA ve Wisconsinu, která se specializuje na klasické italské sýry. Tato etiketa patří 142g porci Provolone, který je dobře vyzrálý (min. 7 měsíců) a vyznačuje se tak ostřejší chutí ? odtud název Sharp Provolone.
  • FrancieFrancie

    04. 03. 2022 - Etiketa sýra s modrou plísní Bleu de Gex od společností Les Monts de Joux, která ho vyrábí ze syrového mléka ve svojí sýrárně v oblasti Haut-Jura, jež se nachází v horské oblasti Alp při hranicích se Švýcarskem. Sýr má 50 % tuku v sušině, resp. 29 % tuku v absolutní hodnotě a nese pečeť chráněného značení původu.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 |

Novinky
Kanada
Kanada
16. 06. 2024: Celá novinka

Srbsko
Srbsko
11. 06. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
06. 06. 2024: Celá novinka

Česká republika
Česká republika
01. 06. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
27. 05. 2024: Celá novinka

Irsko
Irsko
22. 05. 2024: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz