Laktos collection - English version

Novinky

  • RuskoRusko

    19. 03. 2022 - Etiketa mladého zrajícího sýra Rossijskij s 50 % tuku v sušině od společnosti Milkom z Udmurtské republiky ve městě Iževsk (leží na řece Iž na východě ještě evropské části Ruska na Urale). Sýr se vyrábí v závodě Kez, proto nese i logo Kezskij syrozavod.
  • FrancieFrancie

    14. 03. 2022 - Raclette od rodinné firmy Baechler, která jej vyrábí malé obci Le Temple-sur-Lot v departamentu Lot-de-Garonne v jihozápadní Francii podle švýcarské tradice.
  • USAUSA

    09. 03. 2022 - Sýr Provolone BelGioiso vyrábí stejnojmenná společnosti v USA ve Wisconsinu, která se specializuje na klasické italské sýry. Tato etiketa patří 142g porci Provolone, který je dobře vyzrálý (min. 7 měsíců) a vyznačuje se tak ostřejší chutí ? odtud název Sharp Provolone.
  • FrancieFrancie

    04. 03. 2022 - Etiketa sýra s modrou plísní Bleu de Gex od společností Les Monts de Joux, která ho vyrábí ze syrového mléka ve svojí sýrárně v oblasti Haut-Jura, jež se nachází v horské oblasti Alp při hranicích se Švýcarskem. Sýr má 50 % tuku v sušině, resp. 29 % tuku v absolutní hodnotě a nese pečeť chráněného značení původu.
  • FrancieFrancie

    27. 02. 2022 - Francouzský sýr Le Templais Fleuron ze sýrárny Baechler zraje 12 měsíců a nese pečeť artisanálního výrobku, ale také medaile z výstavy v Paříži. Zakladatelem firmy byl Charles Baechler, který se do jihozápadní Francie přistěhoval ve 20. letech minulého století ze Švýcarska, odkud si přivezl znalost výroby sýrů, která se v jeho rodině předávala od roku 1860.
  • ChorvatskoChorvatsko

    22. 02. 2022 - Bokun je tvrdý zrající sýr ze směsného pasterovaného kravského a ovčího mléka. Vyrábí jej společnost Dalmatinski sirevi, která vznikla v roce 2016, kdy převzala výrobní závod zkrachovalé mlékárny ve Splitu. Tam vyrábí širokou škálu mléčných výrobků ? čerstvé sýry, tvrdé sýry, zakysané mléčné výrobky i smetanu, máslo a pomazánky.
  • Česká republikaČeská republika

    17. 02. 2022 - Přírodní Kozí sýr vyrábí Mlékárna Polná pro maloobchodní síť Albert pod jeho privátní značkou Nature´s Promise ? Healthy life.
  • FrancieFrancie

    12. 02. 2022 - Etiketa francouzského sýra ze směsného kravského a ovčího mléka pod názvem Toscanello vyrobeného pro obchodní firmu Cofrimexport v Marseille na export do Řecka.
  • KanadaKanada

    07. 02. 2022 - Sýr OKA vyrábí velká kanadská mlékárenská firma Agropur. Jedná se o zrající sýr s oranžovou kůrkou. Sýr zraje od povrchu a má poloměkkou konzistenci. Agropur zakoupil značku a recepturu tohoto sýra v roce 1981 od cisterciáckých mnichů, kteří přenesli jeho výrobu z Francie do Kanady koncem 19. století, kdy si vybudovali opatství OKA v provincii Québec a výrobou a prodejem sýrů si přivydělávali na živobytí. Po převzetí sýra Agropur násobně zvětšil produkci a dnes je sýr OKA k dostání v 6 druzích.
  • FrancieFrancie

    02. 02. 2022 - Kozí sýr Le Saint Laurent vyrábí mlékárna Fromagerie Ebrard v horském údolí Champsaur v jihovýchodní části francouzských Alp v departamentu Hautes-Alpes. Jedná se o plísňový sýr vyráběný z kozího mléka ošetřeného termizací, což, jak uvádí i vysvětlení na obalu, značí teplotu nižší než pasterizace.
  • SrbskoSrbsko

    28. 01. 2022 - Kulatá etiketa sýru kaškaval s obsahem 45 % tuku v sušině, který pod názvem Krstaš vyrábí mlékárna Zlatibor v západním Srbsku pro velký balkánský obchodní řetězec Mercator.
  • FrancieFrancie

    23. 01. 2022 - Sýr Roudoun CAPCIR je farmářský sýr vyráběný ze syrového ovčího mléka v horské farmě v jižní Francii, konkrétně v Pyrenejích při hranicích se Španělskem. Obec, kde je sídlo farmy, je zároveň lyžařským střediskem. Nápis na etiketě přímo uvádí, že obsah tuku není přesně stanoven.
  • FrancieFrancie

    18. 01. 2022 - Velká papírová etiketa sýra Morbier s chráněným označením původu, který je vyroben ze syrového kravského mléka společností Les Monts de Joux v obci Bannans v regionu Franche-Comté v horské oblasti blízko švýcarských hranic. Jedná se o tradiční sýr s obsahem tuku 28 % v absolutní hodnotě. Typická je pro něj na řezu patrná tmavá horizontální linka, která původně vznikala díky tomu, že na statcích nejprve dali do formy sýřeninu z prvního dne, posypali ji vrstvou popela a druhý den na ni doplnili sýřeninu z mléka druhého dne.
  • FrancieFrancie

    13. 01. 2022 - Minimalistický design etikety francouzského camembertu určeného pro japonský trh. Hlavní dojem vytváří kaligrafie, jednoduchý obrázek produktu je pouze informativní.
  • PortugalskoPortugalsko

    08. 01. 2022 - Z Azorských ostrovů pochází etiketa tohoto plnotučného tvrdého sýra z mléka volně se pasoucích krav. Název sýra Moriao byl zvolen podle jména místní hory.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 |

Novinky
Slovensko
Slovensko
22. 04. 2024: Celá novinka

Irsko
Irsko
17. 04. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
12. 04. 2024: Celá novinka

Švýcarsko
Švýcarsko
07. 04. 2024: Celá novinka

Španělsko
Španělsko
02. 04. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
28. 03. 2024: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz