Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 10. 06. 2019 - Sýr ze syrového mléka a s chráněným označením původu (AOC) pod značkou
Beulet vyrábí Société Fromagère d´Etaux v Alpách v Horním Savojsku. Mlékárna
patří od 90. let do skupiny Lactalis. 05. 06. 2019 - Etiketa s podtitulkem "od naší rodiny pro tu vaši" patří archivnímu bio čedaru (zraje 12 - 14 měsíců), který vedle řady dalších čedarů, v bio kvalitě i z konvenčního mléka, vyrábí rodinná firma Lye Cross Farm v Somersetu. Rodina Alvisů hospodaří v oblasti (jen 7 km od Cheddaru) již více než 100 let, čedar začali vyrábět v roce 1952. Sýry exportují do mnoha zemí světa, najdeme je i v České republice. 31. 05. 2019 - Zrající kozí sýr od firmy Schmidhauser v Savojských Alpách. Je jedním z mnoha druhů sýrů, které vyrábí tato rodina a které získávají mnohá ocenění zejména ve Francii. Tradici založil mistr sýrař pan Schmidhauser, který se v Savojských Alpách usadil v roce 1961. 26. 05. 2019 - Bio sýr s modrou plísní vyrábí od roku 2017 v rodinná firma Trikatas Pienotava, která se specializovala na výrobu kvalitních sýrů z bio mléka, jež vykupuje od ekologických zemědělců. Kromě modrého sýra vyrábí také goudu, tylžský sýr a maasdam. Zajímavostí je historie mlékárny: původní budova byla postavena již v roce 1896 a byla to nejstarší mlékárna v Lotyšsku. V 50. letech byla zahájena výroba sýrů a mlékárna fungovala až do roku 2013. Poté byla znovuotevřena současnými majiteli právě pro výrobu bio sýrů. 21. 05. 2019 - Netypická etiketa taveného sýra Veselá kráva od společnosti Bel s obráceným potiskem. 16. 05. 2019 - Společná etiketa pro výběr několika příchutí čerstvého sýra ze syrového kozího mléka. Sýr vyrábí malé mlékařské družstvo Les Gariottes v Alvignacu na okraji regionu Midi-Pyrénés. 11. 05. 2019 - Sýr halloumi vyrobený v Austrálii pro obchodní síť, mj. s logem: mimálně z 99% australských surovin. Tento druh sýra se v Austrálii stává stále oblíbenějším. 06. 05. 2019 - Polotvrdý sýr typu "caciotta" z ovčího mléka vyrábí farma Azienda Agricola Sabino v jižní Itálii. 01. 05. 2019 - Sýr ze syrového mléka a s chráněným označením původu (AOC) pod značkou Beulet vyrábí Société Fromagère d´Etaux v Alpách v Horním Savojsku. Mlékárna patří od 90. let do skupiny Lactalis. 26. 04. 2019 - Výrobek pod značkou The Little Milk Co. vyrábí družstvo deseti rodinných biofarem s názvem Irish Organic Milk Producers Ltd. Toto družstvo bylo založeno teprve v roce 2012, původně za účelem dosažení lepší ceny za mléko, ale pak si najali vlastního sýraře, investovali do sýrárny a do značky a vyrábějí skvělé sýry, které vyhrávají mezinárodní ceny a prodávají se nejen na 300 místech v Evropě, ale pronikly již i na trhy v USA, Malajsii a Spojených arabských emirátech. 21. 04. 2019 - Sýr s modrou plísní uvnitř těsta a tenkou bělavou plísní na povrchu vyrábí v národním parku Vercors v jihovýchodní Francii poblíž Grenoblu mlékařské družstvo Coopérative Vercors Lait. Od roku 1998 je sýr držitelem chráněného označení původu (AOP) a k jeho výrobě je možno používat pouze mléko od krav plemene Abondance, Montbéliarde a nebo Villarde). 16. 04. 2019 - Polotvrdý sýr z družstevní mlékárny Gäsene Mejeri, která sdružuje 37 farem. Jedná se o nejmenší mlékařské družstvo ve Švédsku. Družstevní mlékárnu založilo původně 28 zemědělců v roce 1930, sídlí v městě Ljung v jihozápadním Švédsku. 11. 04. 2019 - Etiketa kozího sýra s bílou plísní pochází od družstva v Isigny-sur-Mer v Normandii. V regionu fungovala dlouhá léta dvě mlékařská družstva: jedno od roku 1909 a druhé sousední od roku 1932. V roce 1980 se obě družstva spojila a nyní má firma název Isigny Sainte-Mère. Pod novou značkou Isigny Ste-Mère pak vyrábí širokou paletu čerstvých i zrajících sýrů, které exportuje do celého světa. Zobrazená etiketa je ze sýra staršího data výroby, kdy ještě nenesla novu značku. 06. 04. 2019 - Tvrdý ovčí sýr z farmy Azienda Agricola Sabino u městečka Venosa v provincii Potenza. Farma se specializuje na výrobu ovčích a kozích sýrů z vlastního mléka. Nachází se v nadmořské výšce 415 metrů v jižní Itálii na spojnici mezi Neapolí a Bari. 01. 04. 2019 - Sýr pochází z Maroka od mlékárenské společnosti Fromital (Fromagerie Italienne), která sídlí v Agadiru. Firma se specializuje na výrobu italských sýrů, ale vyrábí také máslo, smetanu, jogurty, čerstvé pasterované mléko a sýry původem z jiných oblastí (brie, camembert, polotvrdé sýry, ...). | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |
|
|