Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 01. 05. 2019 - Sýr ze syrového mléka a s chráněným označením původu (AOC) pod značkou Beulet vyrábí Société Fromagère d´Etaux v Alpách v Horním Savojsku. Mlékárna patří od 90. let do skupiny Lactalis. 26. 04. 2019 - Výrobek pod značkou The Little Milk Co. vyrábí družstvo deseti rodinných biofarem s názvem Irish Organic Milk Producers Ltd. Toto družstvo bylo založeno teprve v roce 2012, původně za účelem dosažení lepší ceny za mléko, ale pak si najali vlastního sýraře, investovali do sýrárny a do značky a vyrábějí skvělé sýry, které vyhrávají mezinárodní ceny a prodávají se nejen na 300 místech v Evropě, ale pronikly již i na trhy v USA, Malajsii a Spojených arabských emirátech. 21. 04. 2019 - Sýr s modrou plísní uvnitř těsta a tenkou bělavou plísní na povrchu vyrábí v národním parku Vercors v jihovýchodní Francii poblíž Grenoblu mlékařské družstvo Coopérative Vercors Lait. Od roku 1998 je sýr držitelem chráněného označení původu (AOP) a k jeho výrobě je možno používat pouze mléko od krav plemene Abondance, Montbéliarde a nebo Villarde). 16. 04. 2019 - Polotvrdý sýr z družstevní mlékárny Gäsene Mejeri, která sdružuje 37 farem. Jedná se o nejmenší mlékařské družstvo ve Švédsku. Družstevní mlékárnu založilo původně 28 zemědělců v roce 1930, sídlí v městě Ljung v jihozápadním Švédsku. 11. 04. 2019 - Etiketa kozího sýra s bílou plísní pochází od družstva v Isigny-sur-Mer v Normandii. V regionu fungovala dlouhá léta dvě mlékařská družstva: jedno od roku 1909 a druhé sousední od roku 1932. V roce 1980 se obě družstva spojila a nyní má firma název Isigny Sainte-Mère. Pod novou značkou Isigny Ste-Mère pak vyrábí širokou paletu čerstvých i zrajících sýrů, které exportuje do celého světa. Zobrazená etiketa je ze sýra staršího data výroby, kdy ještě nenesla novu značku. 06. 04. 2019 - Tvrdý ovčí sýr z farmy Azienda Agricola Sabino u městečka Venosa v provincii Potenza. Farma se specializuje na výrobu ovčích a kozích sýrů z vlastního mléka. Nachází se v nadmořské výšce 415 metrů v jižní Itálii na spojnici mezi Neapolí a Bari. 01. 04. 2019 - Sýr pochází z Maroka od mlékárenské společnosti Fromital (Fromagerie Italienne), která sídlí v Agadiru. Firma se specializuje na výrobu italských sýrů, ale vyrábí také máslo, smetanu, jogurty, čerstvé pasterované mléko a sýry původem z jiných oblastí (brie, camembert, polotvrdé sýry, ...). 27. 03. 2019 - Alpský sýr zrající 3 měsíce vyráběný pro účely rakletování ve tvaru hranolu. Výrobcem je společnost Vorarlberg Milch. Sýr je držitelem značky kvality AMA (Agrarmarkt Austria). 22. 03. 2019 - Klub sběratelů kuriozit ocenil v rámci akce Sběratelství 2018 sbírku Laktos collection jako největší sbírku v oboru sýrových etiket. 17. 03. 2019 - Polotvrdý sýr zrající 3 měsíce vyrábí mlékárna Imlig v Oberrietu v údolí Rýna. 12. 03. 2019 - Měkký sýr z pasterovaného kravského mléka od společnosti LAITA se sídlem v Brestu. Značka Paysan Breton byla vytvořena v roce 1969 pro máslo, od roku 1978 se začala používat i pro různé druhy sýrů. Výrobek La Brique Paysan Breton byl uveden na trh v roce 2006. 07. 03. 2019 - Polotvrdý plnotučný sýr ze směsného mléka (kravského a ovčího) vyrábí firma Agrolaguna na svojí ovčí farmě ve vesnici Špin na Istrijském poloostrově. Výroba vychází z tradic autochtonních istrijských ovčích sýrů. Firma chová 2000 ovcí a kravské mléko kupuje od okolních farmářů. 02. 03. 2019 - Kozí sýr se značkou Sèvre&Belle od společnosti C.L.S. v Celles-sur-Belle, kde sídlí od roku 1893. Tento konkrétní sýr má oblíbený tvar "polínka". Je vyroben v oblasti Poitou-Charentes proslulé právě výrobou kozích sýrů, jejichž je největším producentem ve Francii: v roce 2008 to bylo 66.465 tun, tj. 72% celostátní produkce. 26. 02. 2019 - Právě v momentě, když jsem počátkem listopadu ulehnul v pražské Nemocnici Královské Vinohrady na lůžko, abych podstoupil operaci kyčle, zazvonil mi telefon, ze kterého jsem se dozvěděl o nenadálém úmrtí mého skvělého kamaráda, pana Ladislava Liklera. Už mě téměř vezli na operační sál a já měl docela strach z operace, a do toho tato bolestivá a smutná zpráva ...
Celý článek. 21. 02. 2019 - Etiketa kozího sýra z již neexistující sýrárny v Lezay v oblasti Deux-Sèvres. Počátky této družstevní mlékárny sahaly do roku 1903, resp. 1905. Původně vyráběla hlavně máslo, později i sušené mléko. V 70. letech zde začala výroba kozího sýra, která byla ukončena v roce 1984, od kdy se tam vyráběly již jen plísňové sýry z kravského mléka. V roce 1983 se sýrárna v Lezay sloučila s Capribeur patřící do seskupení družstevních mlékáren oblasti Charentes-Poitou (GLAC). To v roce 2011 rozhodlo o její uzavření. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 |
|
|