Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 12. 07. 2013 - Společnost Laktos a.s. balí pro společnost Accom sýrové plátky pod značkou Kapucin a Damsi. 05. 07. 2013 - Do evropského rejstříku zapsán tisící název potraviny se značkou kvality.
Tisícím produktem, jehož název (CHOP) 15. 2. zaregistrovala Komise v rámci označování kvalitních zemědělských produktů a potravin, se stal italský ovčí sýr "Piacentinu Ennese".
Celý článek 27. 06. 2013 - Společnost Laktos vydala sérii čtyř privátních víček bna sýr žervé. Vedle základní chuti obsahuje i tři neobvyklé příchutě: klobásu, dijonskou hořčici a sušená rajčata. 19. 06. 2013 - Chov skotu je rozšířený, ale pravděpodobně existuje jenom zpracování mléka na farmách. Je známa jedna přivezená etiketa. 11. 06. 2013 - O zpracování mléka není nic známo, jediná etiketa ve ve sbírce Jaromíra
Lebla. 04. 06. 2013 - Etiketa pochází z farmy, která zpracovává kravské mléko na čerstvý sýr. 27. 05. 2013 - Ve sbírkách jsou známy dvě etikety z minulých let. 19. 05. 2013 - Pokud je etiketa na sýr vyrobený v Kuvajtu, pracuje tam tavírna. 11. 05. 2013 - Sbírky s.e., které sledují i historii mlékárenství, obsahují i pohlednice mlékáren. Mezi nové přírůstky do Laktos Collection patří i tato zajímavá pohlednice z Jenče (asi 1910). 04. 05. 2013 - Pod názvem BREBIOU vyrábí sýrárna v Juranconu výborný ovčí sýr. Vyrábí se v
několika velkostech a tak jeho etikety již tvoří pěknou řádku ve sbírce. 26. 04. 2013 - Společnost Laktos as. uvedla na trh nová víčka na oblíbený jemný tavený sýr
ve vaničkách. Sérii tvoří čtyři kusy.
18. 04. 2013 - Jednou z nejstarších etiket tavených sýrů je datována rokem 1923 a patří
sýrárně Wiedermann ve Pangen. Je ve sbírce Heinz Boltshauser ze Švýcarska. 11. 04. 2013 - Z největší sbírky sýrových etiket a dokumentů o mlékárenství Laktos Collection byla
pro veřejnost připravena již třetí výstava. Tentokrát je věnována jednomu z králů sýrů,
francouzskému camembertu. Patří k nemnoha
druhům sýrů, u kterých je znám přesně rok
jejich vzniku. U tohoto sýra je to rok 1791,
tedy dva roky po francouzské revoluci, a letos
je tomu právě 222 let. 05. 04. 2013 - Rumunské etikety přibývají do sbírek pomalu, ale to neznamená, že nejsou.
Jejich zlepšenou kvalitu ukazuje jejich ukázka ze sbírky Ing. Jiřího Medka. 22. 03. 2013 - Společnost Moravia Lacto uvedla na trh novou sérii zdařilých samolepek pro celý sortiment sýrů. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 |
|
|