Laktos collection - English version

Novinky

  • FrancieFrancie

    23. 08. 2013 - Bio sýry se produkují i ve Francii, tento pochází ze sýrárny Ste Cécile v Normandii.
  • SlovinskoSlovinsko

    18. 08. 2013 - Koncem září jsem u příležitosti loňského výročního kongresu Evropské mlékařské asociace zavítal do Slovinska.
  • EstonskoEstonsko

    13. 08. 2013 - Společnost Laktos vydala sérii čtyř privátních víček na sýr žervé. Vedle základní chuti obsahuje i tři neobvyklé příchutě: klobásu, dijonskou hořčici a sušená rajčata.
  • FrancieFrancie

    08. 08. 2013 - aneb připomenutí 222 let existence slavného sýra

    Na letošní rok připadá docela zajímavé výročí, a sice 222 let existence sýra camembert, zřejmě nejslavnějšího zástupce skupiny sýrů s bílou plísní na povrchu, kterým ve Francii přezdívají "fromage à croûte fl eurie" (tedy sýry s kvetoucí kůrkou). Tento dnes už celosvětově velmi oblíbený sýr pochází ze severozápadní Francie, z oblasti Normandie, kde se s tímto označením začal vyrábět právě v roce 1791.

  • FrancieFrancie

    03. 08. 2013 - Identifikačních údajů na etiketách ubývá, u tohoto sýru můžeme určit, že je vyroben pro síť prodejen Leader Price.
  • Česká republikaČeská republika

    29. 07. 2013 - Propagátor a historik mlékárenství, znalec sýrů, publicista, tvůrce největší sbírky sýrových etiket a dokumentů o sýrech na světě, rytíř Řádu francouzského Camembertu, nezastupitelná osobnost ve sběratelském světě - to by se dalo říci o Ladislavovi Liklerovi, který se dožívá životního jubilea - 70 let.
  • Česká republikaČeská republika

    24. 07. 2013 - Společnost Bongrain ukončila výrobu tavených sýrů v tavírně Nové Město nad Váhom. Celé portfolio jejich sýrů přejímá závod TPK Hodonín, který bude vyrábět i značky Lunex, Bambino a další pod svou imatrikulací. Dochází také ke spojení značek Apetito a Lunex.
  • RakouskoRakousko

    19. 07. 2013 - V dalším díle seriálu "Putování za sýry" bych vás rád pozval do Tyrolska a představil vám jednu skutečně zajímavou regionální specialitu, kterou nenajdete dokonce ani v sýrařských lexikonech.
  • Česká republikaČeská republika

    12. 07. 2013 - Společnost Laktos a.s. balí pro společnost Accom sýrové plátky pod značkou Kapucin a Damsi.
  • ItálieItálie

    05. 07. 2013 - Do evropského rejstříku zapsán tisící název potraviny se značkou kvality.

    Tisícím produktem, jehož název (CHOP) 15. 2. zaregistrovala Komise v rámci označování kvalitních zemědělských produktů a potravin, se stal italský ovčí sýr "Piacentinu Ennese".

    Celý článek

  • Česká republikaČeská republika

    27. 06. 2013 - Společnost Laktos vydala sérii čtyř privátních víček bna sýr žervé. Vedle základní chuti obsahuje i tři neobvyklé příchutě: klobásu, dijonskou hořčici a sušená rajčata.
  • Burkina FasoBurkina Faso

    19. 06. 2013 - Chov skotu je rozšířený, ale pravděpodobně existuje jenom zpracování mléka na farmách. Je známa jedna přivezená etiketa.
  • EtiopieEtiopie

    11. 06. 2013 - O zpracování mléka není nic známo, jediná etiketa ve ve sbírce Jaromíra Lebla.
  • SúdánSúdán

    04. 06. 2013 - Etiketa pochází z farmy, která zpracovává kravské mléko na čerstvý sýr.
  • Severní Korea (KLDR)Severní Korea (KLDR)

    27. 05. 2013 - Ve sbírkách jsou známy dvě etikety z minulých let.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |

Novinky
Francie
Francie
18. 11. 2024: Celá novinka

USA
USA
13. 11. 2024: Celá novinka

Česká republika
Česká republika
08. 11. 2024: Celá novinka

Litva
Litva
03. 11. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
29. 10. 2024: Celá novinka

Norsko
Norsko
24. 10. 2024: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz