Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 23. 08. 2013 - Bio sýry se produkují i ve Francii, tento pochází ze sýrárny Ste Cécile v Normandii. 18. 08. 2013 - Koncem září jsem u příležitosti loňského výročního kongresu Evropské mlékařské asociace zavítal do Slovinska. 13. 08. 2013 - Společnost Laktos vydala sérii čtyř privátních víček na sýr žervé. Vedle základní chuti obsahuje i tři neobvyklé příchutě: klobásu, dijonskou hořčici a sušená rajčata. 08. 08. 2013 - aneb připomenutí 222 let existence slavného sýra
Na letošní rok připadá docela zajímavé výročí, a sice
222 let existence sýra camembert, zřejmě nejslavnějšího
zástupce skupiny sýrů s bílou plísní na povrchu, kterým
ve Francii přezdívají "fromage à croûte fl eurie" (tedy
sýry s kvetoucí kůrkou). Tento dnes už celosvětově velmi
oblíbený sýr pochází ze severozápadní Francie, z oblasti
Normandie, kde se s tímto označením začal vyrábět právě
v roce 1791. 03. 08. 2013 - Identifikačních údajů na etiketách ubývá, u tohoto sýru můžeme určit, že je vyroben pro síť prodejen Leader Price. 29. 07. 2013 - Propagátor a historik mlékárenství, znalec sýrů, publicista,
tvůrce největší sbírky sýrových etiket a dokumentů
o sýrech na světě, rytíř Řádu francouzského Camembertu,
nezastupitelná osobnost ve sběratelském světě - to by
se dalo říci o Ladislavovi Liklerovi, který se dožívá životního
jubilea - 70 let. 24. 07. 2013 - Společnost Bongrain ukončila výrobu tavených sýrů v tavírně Nové Město nad Váhom. Celé portfolio jejich sýrů přejímá závod TPK Hodonín, který bude vyrábět i značky Lunex, Bambino a další pod svou imatrikulací. Dochází také ke spojení značek Apetito a Lunex. 19. 07. 2013 - V dalším díle seriálu "Putování za sýry" bych vás rád pozval do Tyrolska a představil vám jednu skutečně zajímavou regionální specialitu, kterou nenajdete dokonce ani v sýrařských lexikonech. 12. 07. 2013 - Společnost Laktos a.s. balí pro společnost Accom sýrové plátky pod značkou Kapucin a Damsi. 05. 07. 2013 - Do evropského rejstříku zapsán tisící název potraviny se značkou kvality.
Tisícím produktem, jehož název (CHOP) 15. 2. zaregistrovala Komise v rámci označování kvalitních zemědělských produktů a potravin, se stal italský ovčí sýr "Piacentinu Ennese".
Celý článek 27. 06. 2013 - Společnost Laktos vydala sérii čtyř privátních víček bna sýr žervé. Vedle základní chuti obsahuje i tři neobvyklé příchutě: klobásu, dijonskou hořčici a sušená rajčata. 19. 06. 2013 - Chov skotu je rozšířený, ale pravděpodobně existuje jenom zpracování mléka na farmách. Je známa jedna přivezená etiketa. 11. 06. 2013 - O zpracování mléka není nic známo, jediná etiketa ve ve sbírce Jaromíra
Lebla. 04. 06. 2013 - Etiketa pochází z farmy, která zpracovává kravské mléko na čerstvý sýr. 27. 05. 2013 - Ve sbírkách jsou známy dvě etikety z minulých let. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |
|
|