Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 21. 06. 2024 - Zrající kravský sýr Pastier z liptovského regionu uváděný na trh pod značkou K.V., tedy Kozí Vŕšok. Značku vlastní slovenská firma Leonteus se sídlem v Bratislavě, které patří i sýrárna Kozí Vŕšok v Ivachnové, kde se tyto výrobky s touto značkou vyrábějí. 16. 06. 2024 - Zdánlivě dánský sýr Havarti pod značkou Danesborg je ve skutečnosti sýr vyráběný v Kanadě, a to velkou kanadskou mlékárenskou společností Agropur se sídlem v Montrealu. Tento sýr je varianta s přídavkem několika druhů zeleniny (cibule, mrkev, celer, zelená paprika a rajčata). Zajímavostí je značení obsahu vody (42 %) v sýru, na rozdíl od zažitého evropského značení obsahu sušiny (což by v tomto případě bylo 58 %). 11. 06. 2024 - Obdélníková etiketa tradičního balkánského sýra Kajmak od srbské mlékárny Gaj v Čačaku. 06. 06. 2024 - Trojúhelníková etiketa na francouzský farmářský sýr ze syrového mléka La Tomme Dore Bio. Sýr pochází z ekologicky hospodařící farmy Ferme de la Terrase. 01. 06. 2024 - BIO Sýr s bílou plísní vyrábí Ekofarma Javorník ve Štítné nad Vláří. 27. 05. 2024 - Drobná etiketa faremního kozího sýra Selles-sur-Cher ze syrového mléka, který je i držitelem chráněného značení původu. 22. 05. 2024 - Čerstvý sýr s lososem od irské mlékárenské společnosti Kerrygold, která jej vyrábí přímo pro německý trh. Proto je významným prvkem komunikace slogan "Aus Irischer Weidemilch", neboli "z irského mléka z pastvin". 17. 05. 2024 - Španělská sýrárna El Pastor vyrábí tento tvrdý zrající sýr RESERVA ze směsného syrového kravského a ovčího mléka. Obsah kravského mléka je minimálně 80 %, obsah ovčího mléka musí být minimálně 5 %. Tento sýr získal bronzové ocenění v soutěži World Cheese Awards za rok 2021-22. 12. 05. 2024 - Klasický francouzský camembert Mont St. Michel se 45 % tvs pod značkou výběrového sýra Sélection deklarující výrobu v oblasti Mayenne distribuovala svého času společnost Ets Depince se sídlem v Saint-Brice en Cogles. 07. 05. 2024 - Kanadská společnost Fromagerie Tournevent vyrábí v Québecu tento exkluzivní dlouhozrající kozí sýr Le Chevre NOIR, který obdržel v roce 2021 prestižní sýrařskou cenu Caseus Argent. Sýr je vyráběn technologií sýra čedar, ale z kozího mléka a formován do tvaru cihly, která je dvakrát pokryta černým voskem, pod nímž dozrává. Verze z pasterovaného mléka se nechává zrát 1 - 2 roky a verze ze syrového mléka minimálně 6 - 12 měsíců. 02. 05. 2024 - Etiketka pro trojúhelníčky tavených sýrů, které vyrábí velká polská mlékařská společnost Lactima, zde konkrétně pod značkou SNACKERS MARKET pro německý maloobchodní řetězec Aldi. 27. 04. 2024 - Drobná etiketka pro BIO Čerstvý sýr přírodní z Ekofarmy Nelepeč. Design typický pro malé faremní producenty nese obě povinné značky stvrzující ekologické hospodaření, tedy evropský "bio lístek" a českou "bio-zebru". 22. 04. 2024 - Etiketa na kelímek výrobku Tavený syr plnotučný krémový od slovenské společnosti AT Dunaj, který vyrábí v závodě Mliekaren - syráreň Dubník. Jedná se o sýr s vyšším obsahem tuku, a to min. 54 % tuku v sušině, absolutní obsah tuku je 23,5 g ve 100 g sýra.
17. 04. 2024 - Sýr typu Gouda s názvem Blarney cheese, který vyrábí velká irská mlékařská společnost Kerrygold z mléka krav chovaných po větší část roku na pastvinách. Díky tomu deklaruje na svých výrobcích, že jsou z mléka krav krmených trávou, což je populární zejména v Německu, které je pro Kerrygold hlavním exportním cílem v zemích EU. 12. 04. 2024 - Tento smetanový tavený sýr s třešňovým aroma pod názvem Reybino vyrobila francouzská sýrárna Fromageries Reybier.
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |
|
|