Laktos collection - English version

Novinky

  • FrancieFrancie

    16. 05. 2019 - Společná etiketa pro výběr několika příchutí čerstvého sýra ze syrového kozího mléka. Sýr vyrábí malé mlékařské družstvo Les Gariottes v Alvignacu na okraji regionu Midi-Pyrénés.
  • AustrálieAustrálie

    11. 05. 2019 - Sýr halloumi vyrobený v Austrálii pro obchodní síť, mj. s logem: mimálně z 99% australských surovin. Tento druh sýra se v Austrálii stává stále oblíbenějším.
  • ItálieItálie

    06. 05. 2019 - Polotvrdý sýr typu "caciotta" z ovčího mléka vyrábí farma Azienda Agricola Sabino v jižní Itálii.
  • FrancieFrancie

    01. 05. 2019 - Sýr ze syrového mléka a s chráněným označením původu (AOC) pod značkou Beulet vyrábí Société Fromagère d´Etaux v Alpách v Horním Savojsku. Mlékárna patří od 90. let do skupiny Lactalis.
  • IrskoIrsko

    26. 04. 2019 - Výrobek pod značkou The Little Milk Co. vyrábí družstvo deseti rodinných biofarem s názvem Irish Organic Milk Producers Ltd. Toto družstvo bylo založeno teprve v roce 2012, původně za účelem dosažení lepší ceny za mléko, ale pak si najali vlastního sýraře, investovali do sýrárny a do značky a vyrábějí skvělé sýry, které vyhrávají mezinárodní ceny a prodávají se nejen na 300 místech v Evropě, ale pronikly již i na trhy v USA, Malajsii a Spojených arabských emirátech.
  • FrancieFrancie

    21. 04. 2019 - Sýr s modrou plísní uvnitř těsta a tenkou bělavou plísní na povrchu vyrábí v národním parku Vercors v jihovýchodní Francii poblíž Grenoblu mlékařské družstvo Coopérative Vercors Lait. Od roku 1998 je sýr držitelem chráněného označení původu (AOP) a k jeho výrobě je možno používat pouze mléko od krav plemene Abondance, Montbéliarde a nebo Villarde).
  • ŠvédskoŠvédsko

    16. 04. 2019 - Polotvrdý sýr z družstevní mlékárny Gäsene Mejeri, která sdružuje 37 farem. Jedná se o nejmenší mlékařské družstvo ve Švédsku. Družstevní mlékárnu založilo původně 28 zemědělců v roce 1930, sídlí v městě Ljung v jihozápadním Švédsku.
  • FrancieFrancie

    11. 04. 2019 - Etiketa kozího sýra s bílou plísní pochází od družstva v Isigny-sur-Mer v Normandii. V regionu fungovala dlouhá léta dvě mlékařská družstva: jedno od roku 1909 a druhé sousední od roku 1932. V roce 1980 se obě družstva spojila a nyní má firma název Isigny Sainte-Mère. Pod novou značkou Isigny Ste-Mère pak vyrábí širokou paletu čerstvých i zrajících sýrů, které exportuje do celého světa. Zobrazená etiketa je ze sýra staršího data výroby, kdy ještě nenesla novu značku.
  • ItálieItálie

    06. 04. 2019 - Tvrdý ovčí sýr z farmy Azienda Agricola Sabino u městečka Venosa v provincii Potenza. Farma se specializuje na výrobu ovčích a kozích sýrů z vlastního mléka. Nachází se v nadmořské výšce 415 metrů v jižní Itálii na spojnici mezi Neapolí a Bari.
  • MarokoMaroko

    01. 04. 2019 - Sýr pochází z Maroka od mlékárenské společnosti Fromital (Fromagerie Italienne), která sídlí v Agadiru. Firma se specializuje na výrobu italských sýrů, ale vyrábí také máslo, smetanu, jogurty, čerstvé pasterované mléko a sýry původem z jiných oblastí (brie, camembert, polotvrdé sýry, ...).
  • RakouskoRakousko

    27. 03. 2019 - Alpský sýr zrající 3 měsíce vyráběný pro účely rakletování ve tvaru hranolu. Výrobcem je společnost Vorarlberg Milch. Sýr je držitelem značky kvality AMA (Agrarmarkt Austria).
  • Ocenění sbírkyOcenění sbírky

    22. 03. 2019 - Klub sběratelů kuriozit ocenil v rámci akce Sběratelství 2018 sbírku Laktos collection jako největší sbírku v oboru sýrových etiket.
  • ŠvýcarskoŠvýcarsko

    17. 03. 2019 - Polotvrdý sýr zrající 3 měsíce vyrábí mlékárna Imlig v Oberrietu v údolí Rýna.
  • FrancieFrancie

    12. 03. 2019 - Měkký sýr z pasterovaného kravského mléka od společnosti LAITA se sídlem v Brestu. Značka Paysan Breton byla vytvořena v roce 1969 pro máslo, od roku 1978 se začala používat i pro různé druhy sýrů. Výrobek La Brique Paysan Breton byl uveden na trh v roce 2006.
  • ChorvatskoChorvatsko

    07. 03. 2019 - Polotvrdý plnotučný sýr ze směsného mléka (kravského a ovčího) vyrábí firma Agrolaguna na svojí ovčí farmě ve vesnici Špin na Istrijském poloostrově. Výroba vychází z tradic autochtonních istrijských ovčích sýrů. Firma chová 2000 ovcí a kravské mléko kupuje od okolních farmářů.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 |

Novinky
Itálie
Itálie
13. 10. 2019: Celá novinka

Austrálie
Austrálie
08. 10. 2019: Celá novinka

Francie
Francie
03. 10. 2019: Celá novinka

Velká Británie
Velká Británie
28. 09. 2019: Celá novinka

Francie
Francie
23. 09. 2019: Celá novinka

Španělsko
Španělsko
18. 09. 2019: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz