Laktos collection - English version

Novinky

  • JaponskoJaponsko

    18. 05. 2017 - Z Japonska převažují obaly na tavené sýry, často se objevují i etikety na sýry s plísní. Tento sýr je zajímavý vložkou drceného pepře uvnitř sýra.
  •  Černá Hora Černá Hora

    13. 05. 2017 - V této nové balkánské zemi objevujeme nové etikety a farmy. Obaly výrobků mají dobrou úroveň.
  • RuskoRusko

    08. 05. 2017 - V bývalém Sovětském svazu se často jedna etiketa pro více závodů. Existovaly i zajímavé etikety jako víčko krabičky na tavený sýr. Trojúhelníčky jsou spojeny s hlavní etiketou, ale jsou naseknuty, jako by se měly oddělit. Jak vypadalo celé balení bohužel nevíme.
  • NorskoNorsko

    03. 05. 2017 - Sehnat etikety z této země je obtížné, protože velká většina sýráren a mlékáren je začleněna do sdružení TINE. Jsou řízeny z centrály v Oslu, které etikety neposílá. Existuje několik nlékáren a farem, které mají také zajímavé etikety. Mají vlastní značku originality a jakosti.
  • AustrálieAustrálie

    28. 04. 2017 - Z této země se vytrácí velkoformátové etikety, protože bochníky i bloky se porcují. Nevýhoda je ta, že menší etikety také obsahují méně údajů pro řezení ve sbírce.
  • Česká republikaČeská republika

    23. 04. 2017 - Závod Savencia Sedlčany balí část produkce sýra Modřenín do výsečí. Toto balení je určeno pro Polsko.
  • Velká BritánieVelká Británie

    18. 04. 2017 - Značka Dairylea je pravděpodobně nejrozšířenější v Británii. Patří koncernu KRAFT, ale málo se ví, že tyto sýry jsou vyráběny v Belgii.
  • FrancieFrancie

    13. 04. 2017 - Pan Androuet byl uznávaným znalcem sýrů, který sýry od špičkových výrobců nechával dozrát ve vlastních sklepích v Paříži. Sýry se konzumovaly ve špičkové restauraci. Pan Androuet již není, ale firma úspěšně prosperuje i nadále.
  • ŠvédskoŠvédsko

    08. 04. 2017 - Sýrárny v této zemi vydávají etikety na vánoční sýry. Uvádíme jednu z nich.
  • FrancieFrancie

    03. 04. 2017 - Francouzský klub C.T.F. řádným členům zasílá každý rok po zaplacení členského příspěvku jako potvrzení platby upravenou starou etiketu. Tato platí pro rok 2017.
  • PolskoPolsko

    28. 03. 2017 - Velkým výrobcem sýrů s plísní je společnost v Turku. Patří do francouzské skupiny Savencie.
  • FrancieFrancie

    23. 03. 2017 - Někdy se podaří získat do sbírky návrh etikety, která se nikdy nepoužívala. Tou je i etiketa na známý a úspěšný sýr Caprice des Dieux.
  • FinskoFinsko

    18. 03. 2017 - Vzpomněli jste si, která země se vám vybaví, když se řekne Valio a Virtanen? Možná ano. Je to přece Finsko, jedna ze tří zemí na Skandinávském poloostrově, země ticha a pohody, kde lidé respektují klid a vážnost takovým způsobem, s jakým se nesetkáte nikde jinde na světě. A i když v této zemi žije pouhých 5,5 milionů obyvatel, je Finsko svou rozlohou sedmou největší zemí světa. Věděli jste například, že Finsko má celkem 98 050 ostrovů? Ale také 187 888 jezer! Proto se mu přezdívá "Země tisíce jezer", z čehož pochází finský název země Suomi. Pro mlékaře je pak tato země spojena se slavnou a velice úspěšnou společností VALIO, která sice nepatří do světové TOP 20, ale jejíž výrobky, a zejména pak bezlaktózové mléčné produkty a sýry, dnes zná opravdu celý svět. A já si vždy při vyslovení Finska nebo společnosti Valio ještě vzpomenu na profesora Virtanena, o jehož způsobu silážování nám na škole tak často vyprávěl profesor Doležálek, když probíral výrobu ementálu. Ale k tomu se ještě dostaneme.
  • AlbánieAlbánie

    13. 03. 2017 - Ve výměnách se někdy objeví etiketa, která nemá na první pohled údaj, podle kterého by se nechala zařadit. A tak na řadu přichází internet a pátrání. Pomůže i internetový překladač, který nabídne nejen překlad do češtiny, ale díky automatickému rozpoznání jazyka nás dokonce nasměruje, jaký jazyk je na etiketě použit. Pak už stačí jen vyhledat výrobce a máme vyhráno. Etiketa k nám dorazila z Albánie! Etiketu pak stačí jen zařadit.
  • RakouskoRakousko

    08. 03. 2017 - V dalším díle nekonečného seriálu "Putování za sýry" bych se chtěl dotknout problematiky afinování sýrů. O afinačních technikách jsem vám sice již několikrát vyprávěl, např. v dílech "Hesenské putování za sýry" nebo "Na návštěvě u 'sýrových machrů' v Dolním Rakousku" nebo i v jiných článcích z dřívějších vydání Potravinářské Revue, tentokrát bych však chtěl blíže objasnit smysl těchto metod a na několika konkrétních příkladech představit další zajímavé sýrové výrobky z této "skupiny". Poté, co jsem byl přijat do vzácného klubu "Společenství mezinárodních sýrařů - Bratrství Svatého Uguzona", jsem totiž poznal několik významných lidí, kteří se afinováním sýrů zabývají, a postupně získal možnost některé z nich navštívit.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |

Novinky
Francie
Francie
17. 10. 2017: Celá novinka

Nizozemsko
Nizozemsko
12. 10. 2017: Celá novinka

Polsko
Polsko
07. 10. 2017: Celá novinka

Norsko
Norsko
02. 10. 2017: Celá novinka

Turecko
Turecko
27. 09. 2017: Celá novinka

Francie
Francie
22. 09. 2017: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz