Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2022
obsahuje původní sbírka
254 460 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 21. 04. 2023 - Název Popelák krásně vystihuje kozí sýr s bílou plísní na povrchu, pod nímž se skrývá vrstva sýrařského popela typická pro některé sýry vyráběné ve Francii. Tento sýr ovšem pochází z české kozí farmy Jana Bareše, jenž používá značku ?Kozín Na Samotách?. 16. 04. 2023 - Polotvrdý tylžský bio sýr Organic Tilsit pod značkou Cesvaine vyrábí ve stejnojmenném lotyšském městě mlékárna Cesvaines Piens. S roční produkcí kolem 3000 tun sýrů (z toho velké části v bio kvalitě) patří mezi největší výrobce sýrů v Lotyšsku. 11. 04. 2023 - Drobná etiketa faremního sýra značky Kozozel. Jedná se o čerstvý bio kozí sýr ochucený levandulí. Vyrábí jej Ing. Jitka Píchová v Horní Ředici. Tento i další její výrobky získaly značku regionální potraviny pardubického kraje a další ocenění. 06. 04. 2023 - Kastilský tučný zrající sýr ze směsi kozího a ovčího mléka Queso de Castilla vyrobený sýrařskou společností Entrepinares ve vnitrozemské provincii Valladolid, která se překrývá s centrem bývalého kastilského království a je bohatá množstvím historických památek. 01. 04. 2023 - Originální adygejskou recepturu z oblasti Kavkazu používá sýrárna v Těšanech v okrese Brno-venkov k výrobě tohoto Těšanského sýra se žlutou etiketou. Výrobcem je Sir Morava s.r.o. 27. 03. 2023 - Švýcarský polotvrdý sýr Rondinette s obsahem 45 % tuku v sušině vyrobený firmou Valcreme. Tu v roce 2014 převzala společnost Cremo AG z Fribourgu. 22. 03. 2023 - Velká etiketa tvrdého alpského sýra Alpzirler zrajícího 6 měsíců. Sýr vyrábí v rakouském městě Wörgl firma Tirolmilch, která patří do skupiny Berglandmilch. Sýr je výrazně aromatický se smetanovou chutí a má pečeť kvality "AMA Gütesiegel" od organizace AMA založené k propagaci rakouských potravin. 17. 03. 2023 - Jednoduchá a působivá etiketka Bílého sýra z kravského mléka. Vyrábí jej paní Bohumila Růžičková v rodinné farmě ve Slatině v ústeckém kraji. Jejich výrobky nesou logo Sýrárna pod Hazmburkem. 12. 03. 2023 - Netradičně modrá etiketa tradičního savojského sýra Reblochon, v tomto případě farmářského se značkou Les Aravis. Tento sýr se pyšní značkou AOC, tedy chráněného označení původu. Výrobcem je Beulet v hornosavojském kantonu La Roche sur Foron u švýcarských hranic. 07. 03. 2023 - Drobná etiketa farmářského čerstvého bio sýra značky Stejfarm, který vyrábí farma Tomáš Stejskal ve Výprachticích na podorlicku, nedaleko Jablonného nad Orlicí. 02. 03. 2023 - Ručně vyrobený maltský sýr TAN-NAR od společnosti Farm Fresh pro značku SAVINA. Tento sýr se vyrábí ze směsného kravského a kozího mléka a vychází z původní receptury výroby sýrů na ostrově, procesy zahřívání mléka při tradiční výrobě sýrů se nazývaly "tan-Nar". 25. 02. 2023 - Etiketa sýra podle adygejské, tedy kavkazské receptury, díky které se výrobce rozhodl i pro jeho název: Kavkazský sýr. Vyrábí společnost Sir Morava v Těšanech na jižní Moravě. 20. 02. 2023 - Polotvrdý kozí sýr Queso Cabra značky Montesinos vyrábí z pasterovaného kozího mléka španělská sýrárna Central Quesera Montesinos v hornaté části regionu Murcia na jihovýchodě Španělska. Funguje od roku 1978 a zpracovává kozí mléko na čerstvé i zrající sýry. 14. 02. 2023 - Drobná etiketka farmářského čerstvého bio sýra s pažitkou od Biofarmy Hampl z Arnoltic u Děčína. 09. 02. 2023 - Etiketa nakládaného kozího sýra se zeleninovou směsí pod názvem Mistřínský rabín.
Tento sýr vyrábí malá kozí farma z Kyjova, stádo koz je umístěno v Mistříně. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 |
|
|