Laktos collection - English version

Novinky

  • NěmeckoNěmecko

    15. 10. 2021 - Bakchus je sýrová specialita společnosti HeiderBeck s lahodnou příchutí vína. Tento sýr se totiž po prvních třech měsících zrání afinuje v červeném víně ještě celý další měsíc.
  • ŠpanělskoŠpanělsko

    10. 10. 2021 - Etiketa uzeného sýra San Isidro společnosti El Gran Cardenal. Jedná se o plnotučný sýr s obsahem 55 % tuku v sušině z paserovaného směsného mléka kravského (min. 75 %) a ovčího (min. 10 %).
  • FrancieFrancie

    02. 10. 2021 - Etiketa sýra Fromage d´Autan s 50 % tuku v sušině, který vyrábí jen z ovčího mléka ve středních Pyrenejích sýrárna patřící společnosti Lactalis.
  • IrskoIrsko

    27. 09. 2021 - Faremní sýrárna Milleens vyrábí irský farmářský uzený sýr DOTE. Jedná se o poloměkký sýr s omývanou kůrkou. Výroba probíhá tradičním ručním způsobem na poloostrově Beara v hrabství Cork v jihozápadním Irsku.
  • Velká BritánieVelká Británie

    22. 09. 2021 - Sýraři Coombe Farm v hrabství Somerset vyrábějí English Farmhouse Cheddar Cheese zrající minimálně 12 měsíců.
  • USAUSA

    17. 09. 2021 - Sýr typu gouda vyrábějí tradičním ručním způsobem cisterciácké mnišky v klášteře Panny Marie Andělů, tedy Monastery of our Lady of the Angels, v obci Crozet na úpatí Blue Ridge Mountains ve Virginii. Na základě benediktinské tradice kombinující modlitbu s prací začaly v roce 1990 s výrobou sýrů jako s hlavním prostředkem podpory jejich komunity. Ačkoli objednávky převyšují výrobu, sestry nevyrábějí více než jim stačí na pokrytí životních nákladů.
  • Česká republikaČeská republika

    12. 09. 2021 - Série sýrových etiket obchodní sítě Albert je ukázkou, jak i v černobílé formě na malém prostoru s požadavkem na velkou plochu pro povinné údaje lze výbornou grafikou docílit dobrého vizuálního efektu v souladu s produktem.
  • FrancieFrancie

    07. 09. 2021 - Na zadní etiketě camembertu Lanquetot, který se vyrábí v Normandii, se více než kvality sýra (tradiční formování, jen základní suroviny) propaguje angažovanost značky v dalších aspektech, zejména životním prostředí a lokálnosti: recyklovatelné obaly, malá velikost zásobujících farem s průměrně 65 kravami, 100% normandské mléko od 178 producentů z "malého" okruhu 80 km od mlékárny, která má jen asi 80 zaměstnanců a sídlí v malé obci Orbec se zhruba 2000 obyvateli.
  • IrskoIrsko

    02. 09. 2021 - Humming Bark je sýr s omývanou kůrkou zrající ve smrkové kůře. Má velmi výraznou chuť a hodně silné aroma, jak naznačuje i sám název sýra. Vyrábí jej ručně farma Carrigbyrne.
  • Bosna a HercegovinaBosna a Hercegovina

    28. 08. 2021 - Sýr Trapist je po Livaňském sýru druhým nejvýznamnějším produktem rodinné bosenské firmy Eko Sir Puda založené v roce 2001.
  • Velká BritánieVelká Británie

    23. 08. 2021 - Tato etiketa patří sýru vyráběnému z nepasterovaného mléka tradičním způsobem na farmě Sgriob-Ruadh na ostrově Mull, což je také značka - Isle of Mull Cheese - s oblíbeným ochucením whisky z blízké destilérie Tobermory. Ostrov Mull je součástí souostroví Vnitřní Hebridy u západního pobřeží Skotska.
  • Francie/KanadaFrancie/Kanada

    18. 08. 2021 - Měkký zrající sýr Saint Paulin pod značkou ANCO je vyráběný ve Francii pro kanadskou firmu Agropur.
  • ChorvatskoChorvatsko

    13. 08. 2021 - Z ostrova Pag pochází Težacki sir z kravského mléka, který se pyšní stříbrnou medailí ze světové výstavy sýrů. Vyrábí jej rodinná sýrárna Sirana Gligora v obci Kolan.
  • FrancieFrancie

    08. 08. 2021 - Le Petit DONGÉ je ručně formovaný zrající sýr ze syrového mléka obahující 45 % tuku v sušině. Vyrábí jej menší sýrárna Dongé, která se specializuje na sýry Brie de Meaux (AOP) a coulommiers ze syrového mléka. Provoz se nachází u přírodního parku Lorraine v severovýchodní Francii, nedaleko hlavní silnice ze Štrasburku do Paříže.
  • FrancieFrancie

    03. 08. 2021 - Na čelní etiketě sýra l´Ortolan se výrobce sýrárna Milleret rozhodl komunikovat, jak je "odpovědnou firmou": podnázev sýra Grand Paturage znamená "velká pastvina" a hlavní sdělení jsou tři: že garantují lepší ceny chovatelům za litr mléka, že krávy se živí na pastvinách bez GMO a že svážejí mléko ze vzdálenosti max. 12 km. Tradiční kvality, že sýr je jemný a smetanový, jsou již zmíněny jen drobnějším písmem.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |

Novinky
Kanada
Kanada
28. 04. 2025: Celá novinka

Francie
Francie
23. 04. 2025: Celá novinka

Norsko
Norsko
18. 04. 2025: Celá novinka

Česká republika
Česká republika
13. 04. 2025: Celá novinka

Brazílie
Brazílie
08. 04. 2025: Celá novinka

Francie
Francie
03. 04. 2025: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz