Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 03. 12. 2020 - Etiketa oblíbeného sýra Kaškaval ze 100% kravského mléka od firmy Desman, která ho vyrábí v provincii Silistra, jež se nachází na severovýchodní hranici Bulharska s Rumunskem. 28. 11. 2020 - Bio camembert Pré Fleuri vyrábí společnost Lactalis v závodě Domfront v Normandii. 23. 11. 2020 - Etiketa zrajícího ovčího sýra Miqueso deklarujícího řemeslný způsob výroby. Design etikety je navržen tak, aby pomáhal v krájení sýra do různě silných výsečí. Výrobce sídlí v městě Hinojosa de Duero v provincii Salamanca, která se nachází v hornaté části západního Španělska v regionu Kastílie a León. 18. 11. 2020 - Tavený sýr s "Ementálerem" od polského výrobce SERTOP z města Tychy má tradiční formát 100g hranolku, který na český trh dovážejí prakticky jen polští dodavatelé. Ve větší míře najdeme tyto výrobky na nezávislém trhu a v některých diskontních řetězcích. 13. 11. 2020 - Jednoduchý design etikety Le Pere Clément patřící camembertu, který vyrábí ve svém závodě Domfront v Normandii mlékárenská společnost Lactalis. 08. 11. 2020 - Kolekce etiket resp. víček tavených sýrů Laktos získala 3. místo v anketě Klubu sběratelů kuriozit o nejlepší sýrovou etiketu České republiky roku 2019. 03. 11. 2020 - Etiketa sýrové speciality ke grilování Halloumi s bylinkami, kterou pod značkou Grill&Fun vyrábí pro obchodní řetězec Lidl firma Laktos ve svém závodě Krásná Hora na Sedlčansku. 29. 10. 2020 - Camembert COQ de France je dalším sýrem, který vyrábí skupina Lactalis v sýrárně Domfront. Tento výrobek je určen pro německý trh. Aby zákazník nebyl na pochybách, zda název (Francouzský kohout) či nápis Vyrobeno v Normandii neklame, je uprostřed etikety ještě ujištění, že tento camembert je pravý francouzský (echt französisch). 24. 10. 2020 - Etiketa sýru Président Camembert připomínající 50 let tradice značky. Od roku 1968 vyrábí camembert zn. Président skupina Lactalis, kterou založil pan Besnier. 19. 10. 2020 - Caprice et c'est tout! Ikonický sýr s bílou plísní na povrchu Caprice des Dieux (Rozmar bohů), který vyvinul pan Bongrain ve Francii v roce 1956, si na tomto obalu dovolil variaci názvu, aby podtrhl jednu aktuálně poptávanou kvalitu - jednoduché složení. Jak uvádějí texty na spodní části obalu, je to jednoduchý recept: francouzské mléko, smetana, špetka soli a to je všechno. Název tedy zní: Caprice a to je vše. Na základě úspěchu Caprice des Dieux vybudoval pan Bongrain velkou francouzskou a později i nadnárodní firmu Savencia Fromage & Dairy zaměřenou primárně na výrobu sýrařských specialit. Rodina Bongrain je stále majoritním vlastníkem firmy. 14. 10. 2020 - Varianta starého obalu sýra Geramont, kdy se ještě vyráběl ve tvaru obdélníku (dnes ovál). Jako výrobce jsou uvedeny Les Fromageries Gérard v městečku Tholy ve Vogézách. Sýrárna patří do skupiny Savencia Fromage & Dairy (dříve Bongrain). Tento sýr s bílou plísní na povrchu obsahuje 60 % tuku v sušině, má jemnou smetanovou chuť. Vyrábí se ve Francii dodnes, a to především pro německý trh. 09. 10. 2020 - Francouzský camembert vyráběný pro obchodní řetězec Lidl pod značkou Chene d'Argent. Na tomto obalu Lidl komunikuje francouzským zákazníkům, jak platí férovou cenu producentům mléka. 04. 10. 2020 - Herold oříškový - tvrdý sýr zrající 6 měsíců s příchutí ořechů. Byl představen jako novinka v září 2020 v rámci Mlékařského dne v Přibyslavi. Výrobcem je Moravia Lacto Jihlava patřící do skupiny Interlacto. 29. 09. 2020 - Obal camembertu Vieux calife, který vyrábí tuniská sýrařská firma SOUANI v Laaroussia u města Tébourba. Firma produkuje mnoho druhů sýrů, od domácích po nejrůznější typy evropských sýrů (camemberty, edam, gouda, gruyere, mozzarella aj.). 24. 09. 2020 - Pérail du Larzac je ovčí sýr z plnotučného termizovaného ovčího mléka (tedy ošetřeného o něco nižší teplotou než pasterizací) s absolutní tučností 21 %. Výrobcem je družstevní sýrárna Bergers du Larzac v jižní Francii. Jedná se o měkký sýr s výraznější chutí, který je formován a solen ručně. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |
|
|