Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 17. 09. 2021 - Sýr typu gouda vyrábějí tradičním ručním způsobem cisterciácké mnišky v klášteře Panny Marie Andělů, tedy Monastery of our Lady of the Angels, v obci Crozet na úpatí Blue Ridge Mountains ve Virginii. Na základě benediktinské tradice kombinující modlitbu s prací začaly v roce 1990 s výrobou sýrů jako s hlavním prostředkem podpory jejich komunity. Ačkoli objednávky převyšují výrobu, sestry nevyrábějí více než jim stačí na pokrytí životních nákladů. 12. 09. 2021 - Série sýrových etiket obchodní sítě Albert je ukázkou, jak i v černobílé formě na malém prostoru s požadavkem na velkou plochu pro povinné údaje lze výbornou grafikou docílit dobrého vizuálního efektu v souladu s produktem.
07. 09. 2021 - Na zadní etiketě camembertu Lanquetot, který se vyrábí v Normandii, se více než kvality sýra (tradiční formování, jen základní suroviny) propaguje angažovanost značky v dalších aspektech, zejména životním prostředí a lokálnosti: recyklovatelné obaly, malá velikost zásobujících farem s průměrně 65 kravami, 100% normandské mléko od 178 producentů z "malého" okruhu 80 km od mlékárny, která má jen asi 80 zaměstnanců a sídlí v malé obci Orbec se zhruba 2000 obyvateli. 02. 09. 2021 - Humming Bark je sýr s omývanou kůrkou zrající ve smrkové kůře. Má velmi výraznou chuť a hodně silné aroma, jak naznačuje i sám název sýra. Vyrábí jej ručně farma Carrigbyrne. 28. 08. 2021 - Sýr Trapist je po Livaňském sýru druhým nejvýznamnějším produktem rodinné bosenské firmy Eko Sir Puda založené v roce 2001. 23. 08. 2021 - Tato etiketa patří sýru vyráběnému z nepasterovaného mléka tradičním způsobem na farmě Sgriob-Ruadh na ostrově Mull, což je také značka - Isle of Mull Cheese - s oblíbeným ochucením whisky z blízké destilérie Tobermory. Ostrov Mull je součástí souostroví Vnitřní Hebridy u západního pobřeží Skotska. 18. 08. 2021 - Měkký zrající sýr Saint Paulin pod značkou ANCO je vyráběný ve Francii pro kanadskou firmu Agropur. 13. 08. 2021 - Z ostrova Pag pochází Težacki sir z kravského mléka, který se pyšní stříbrnou medailí ze světové výstavy sýrů. Vyrábí jej rodinná sýrárna Sirana Gligora v obci Kolan. 08. 08. 2021 - Le Petit DONGÉ je ručně formovaný zrající sýr ze syrového mléka obahující 45 % tuku v sušině. Vyrábí jej menší sýrárna Dongé, která se specializuje na sýry Brie de Meaux (AOP) a coulommiers ze syrového mléka. Provoz se nachází u přírodního parku Lorraine v severovýchodní Francii, nedaleko hlavní silnice ze Štrasburku do Paříže. 03. 08. 2021 - Na čelní etiketě sýra l´Ortolan se výrobce sýrárna Milleret rozhodl komunikovat, jak je "odpovědnou firmou": podnázev sýra Grand Paturage znamená "velká pastvina" a hlavní sdělení jsou tři: že garantují lepší ceny chovatelům za litr mléka, že krávy se živí na pastvinách bez GMO a že svážejí mléko ze vzdálenosti max. 12 km. Tradiční kvality, že sýr je jemný a smetanový, jsou již zmíněny jen drobnějším písmem. 29. 07. 2021 - Společnost Stara Mleczarnia vyrábí zrající sýr Kaszëbsczi sër v provozovně Zielin v severním Polsku u Kašubského parku přiléhajícího k baltskému pobřeží. Uvedená etiketa patří sýru určenému k prodeji v největší síti supermarketů v Polsku - Biedronka. 24. 07. 2021 - Sýr s modrou plísní Bleu du Vercors vyrábí družstvo Vercors Lait v sýrárně Villard de Lans v národním parku Vercors. Ten se nachází na náhorní plošině v regionu Rýnských Alp na jihovýchodě Francie. Tento sýr nese také pečeť chráněného značení původu (AOC). 16. 07. 2021 - Ukrajinská filiálka společnosti Bel, firma "Bel Šostka Ukrajina", se specializuje na tavené sýry. Příkladem je tento tavený sýr "Rosijskij", na jehož malé etiketě pro 90g hranolek sýra vidíme ambiciózní snahu ukázat graficky kromě všech legislativně povinných textů i nejběžnější způsoby používání, pro něž se tento sýr doporučuje: lehko se strouhá, snadno se krájí, rychle se roztaví (např. na těstovinách) a chutně se rozpéká. 11. 07. 2021 - Etiketa jemného středně zralého cheddaru z bio mléka vyráběného řemeslným způsobem rodinnou firmou Belton Farm. 06. 07. 2021 - Pro velou kanadskou mlékárenskou společnost Agropur byl ve Francii vyroben tento extra smetanový Brie "double creme" s pepřem pod značkou Chevalier. Za povšimnutí na této etiketě stojí uvedení hodnoty absolutního tuku ve výrobku - 28 % - namísto tuku v sušině (což by bylo 56 %) a také pro nás netradiční uvedení obsahu vody v sýru (50 %) namísto u nás obvyklé hodnoty sušiny. Agropur Dairy Cooperative, jak zní celý název, sídlí v Québecu. Patří k největším mlékárenským firmám vůbec, ročně zpracovává přes 6 miliard litrů mléka v 39 závodech, má mnoho distribučních center v Kanadě i v USA. Svůj široký výrobní sortiment mléčných výrobků doplňuje navíc importovanými specialitami, jako je tento Brie. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |
|
|