Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 08. 05. 2016 - V městečku Castel Gandolfo vzdáleném asi hodinu jízdy
po via Appia na jih od Říma najdete malou faremní
(bio)mlékárnu "Fattoria Villa Pontificio". Tato mlékárna,
kterou vede Dott. Alessandro Reali, se nikterak neliší
od jiných mlékáren. 03. 05. 2016 - Velká společnost BEGA doplňuje folie z poslední doby fotografiemi s farmářskými motivy. 28. 04. 2016 - V Madetě je možné si objednat vlastní etiketu, třeba pokud chcete dát bochníček sýra jako dárek. 23. 04. 2016 - Na další zastávku našeho putování za světovými sýry nepojedeme tentokrát z Čech příliš daleko. Podíváme se vlastně jenom, co by kamenem dohodil, za hranice jižních Čech, do dolnorakouského městečka Heidenreichstein, ve kterém kraluje sýrařská společnost "Die Käsemacher" (což znamená něco jako "šikovní sýraři" nebo chcete-li doslova "sýroví machři"). Městečko Heidenreichstein leží na severozápadě Dolních Rakous v hornaté severorakouské oblasti Waldviertel ("Lesní čtvrť") vzdálené pouhých 20 km od Nové Bystřice či necelých 50 km od Třeboně. V roce 2012 tu byl do provozu uveden zcela nový mlékárenský závod zmíněné společnosti se zážitkovou expozicí a sýrařskou restaurací a prodejnou nazvanou prozaicky "Die Käsemacherwelt", tedy "Svět sýrařských machrů". Pojďme se sem tedy společně podívat. 18. 04. 2016 - Sýrárna v Orše vyrábí sérii tavených sýrů, která dostala nové etikety. 13. 04. 2016 - Ve výměnách z Polska se začínají objevovat etikety kozích sýrů ze statků. 08. 04. 2016 - Čerstvý sýr se udržel v zájmu spotřebitelů, protože byl tradičním výrobkem (tvar trojúhelníku v hliníkové fólii), a mlékárna v Kroměříži v roce 1995 obnovením jeho výroby na tuto dřívější tradici úspěšně navázala. 03. 04. 2016 - Rodinné farmy vyrábějí i sýry z kravského mléka. 29. 03. 2016 - Camemberty v Austrálii vyrábí japonská společnost SNOW. 24. 03. 2016 - Čerstvý sýr není v podstatě ničím jiným nežli sýrem ve své prapůvodní formě. Mléko se nechá jednoduše srazit, sýrové zrno se oddělí od syrovátky a zformuje do nejrůznějších možných tvarů a forem a tím vlastní výroba končí. Čerstvý sýr nezraje nebo jen skutečně velmi krátce a je určen obvykle k rychlé spotřebě. 19. 03. 2016 - Společnost TNT vyrábí a dodává do Izraele kosher plátkový sýr. Pokud bychom neměli štítek s polskou imatrikulací, folie by byla zařazena pravděpodobně do Izraele. 14. 03. 2016 - V dalším díle seriálu o sýrech z celého světa vás pozvu
na Ukrajinu, nebo abych byl přesnější, do jejího hlavního
města Kyjeva. Toto překrásné město, kterým prošly
dějiny, jsem nedávno navštívil v souvislosti s projektem,
který zde Českomoravský svaz mlékárenský uskutečňuje
na podporu českých mléčných výrobků. 09. 03. 2016 - Tento sýr vyrábí jediná farma, která se nachází ve výšce 2000 m. 04. 03. 2016 - Společnost Laktos získala pro některé sýry značku Klasa a doplnila ji na etikety. 27. 02. 2016 - Existují etikety asi tří firem, tuto získal Ing. Jiří Medek v prodejně Ulánbátaru. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |
|
|