Laktos collection - English version

Novinky

  • USA - IllinoisUSA - Illinois

    26. 01. 2014 - Do galerie doplňujeme etikety jednotlivých států: Illinois.
  • PeruPeru

    21. 01. 2014 - Z cest se někdy nepodaří přivézt sýry s etiketami, někdy se podaří jen fotografie. Přinášíme jich několik z Peru, pořídila je paní Zwick ze společnosti Wittmann.
  • PalestinaPalestina

    16. 01. 2014 - První etiketa je lokální z Jericha, a arabsko - hebrejsky psaná etiketa je pravděpodobně zprůmyslové výroby.
  • RakouskoRakousko

    11. 01. 2014 - V minulé kapitole našeho putování jsme se toulali po švýcarském Appenzellu. Tentokrát společně uděláme jenom malý krůček zpět a octneme se rázem u nepřehlédnutelného Bodamského jezera, jehož vodami prochází hranice hned tří států - Rakouska, Německa a Švýcarska. Já vás ale pozvu do jeho nejmenší, tedy rakouské části, zaujímající pouhých 6,5 % plochy tohoto nejrozlehlejšího alpského jezera (538,5 km2).
  • USA - Washington D.C.USA - Washington D.C.

    06. 01. 2014 - Do galerie doplňujeme etikety jednotlivých států: Washington D.C.
  • ŠvýcarskoŠvýcarsko

    31. 12. 2013 - V dalším díle našeho nekonečného putování za sýry z celého světa se tentokrát zastavíme na severovýchodě Švýcarska v oblasti poklidného, ale přitom velmi osobitého kantonu Appenzell.
  • BahrajnBahrajn

    26. 12. 2013 - V zemi vyrábí společnost KRAFT tavený sýr v plechovkách. Repro pochází ze sbírky Pavla Tregla.
  • USA - IdahoUSA - Idaho

    21. 12. 2013 - Do galerie doplňujeme etikety jednotlivých států: Idaho.
  • PeruPeru

    16. 12. 2013 - Z cest se někdy nepodaří přivézt sýry s etiketami, někdy se podaří jen fotografie. Přinášíme jich několik z Peru, pořídila je paní Zwick ze společnosti Wittmann.
  • NěmeckoNěmecko

    11. 12. 2013 - Když jsem se rozmýšlel nad tím, kam vás zavedu v rámci našeho "Putování za sýry", napadla mě společnost Andechser Molkerei Scheitz, s jejímiž sýrovými produkty se tak často setkávám na veletrzích a výstavách. Jejich výrobky mají vždy společné tyto tři věci: všechny jsou "bio", mají skvělé a lákavé obaly a moc mi chutnají.
  • Česká republikaČeská republika

    11. 12. 2013 - Sýry jsou krásné a chutné výrobky z mléka, výrobky s opravdu tou nejvyšší přidanou hodnotou, kterou lze zhodnocením mléka získat. Spotřebitelé si je nekupují vždy pouze jako "běžnou" potravinu, ale jejich konzumace může být pro některé z nich i skutečným chuťovým zážitkem, slavnostním aktem, a v případě některých "sýrových" národů, např. Francouzů, doslova i životním stylem. Výroba jednotlivých druhů sýrů je proto dosti často velmi složitá, obzvláště pak těch "speciálních", afi novaných, a pak také těch, jejichž zrání trvá několik měsíců a někdy i roků. A to je také důvod, proč se u žádného jiného mlékárenského výrobku nevyskytuje takové množství vad či defektů jako právě u sýrů, ke kterým může v průběhu složitých biochemických přeměn v době výroby a zrání docházet.
  • USA - AlabamaUSA - Alabama

    06. 12. 2013 - Do galerie doplňujeme etikety jednotlivých států: Alabama.
  • SrbskoSrbsko

    01. 12. 2013 - Naše putování za sýry nás tentokrát zavede na Balkánský poloostrov, na jihozápad Republiky Srbsko, přesněji však do oblasti Sandžaku. Že jste o této oblasti nikdy neslyšeli? Ale určitě ano! Z dějepisu jsme ji znali jako slavnou Osmanskou říši a v novodobé historii bývalé Jugoslávie pak proslula spíše jako složitý a zaostalý multietnický region. A tím zůstává zatím nadále - vedle sebe tu totiž žijí Srbové, Černohorci, Albánci a další národy, ale především pak Bosňáci, tedy muslimské etnikum, které zde tvoří národnostní většinu.
  • KosovoKosovo

    27. 11. 2013 - Etiketa z Kosova s albánským textem. Dvě etikety ze srbského kláštera, který ale místopisně patří do Kosova.
  • Jižní AfrikaJižní Afrika

    22. 11. 2013 - Známý gastronomický odborník a kuchař Jamie Oliver napsal v roce 2010: "Svět sýrů je tak vzrušující a - aniž bych chtěl, aby to znělo domýšlivě - život je příliš krátký na to, aby si ho člověk týden po týdnu otravoval konzumací sýrů z velkovýroby, balených do fólií a nabízených v supermarketech." Tak na tento výrok jsem si vzpomněl v letadle z Amsterdamu do Kapského Města právě v momentě, když mi letuška jako dezert po dobrém obědě servírovala originální uleželou "Nordholandsee" Goudu, francouzský Roquefort Papillon a svěží francouzský kozí Crottin de Chavignol.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |

Novinky
Dánsko
Dánsko
23. 11. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
18. 11. 2024: Celá novinka

USA
USA
13. 11. 2024: Celá novinka

Česká republika
Česká republika
08. 11. 2024: Celá novinka

Litva
Litva
03. 11. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
29. 10. 2024: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz