Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 23. 04. 2022 - Etiketa dlouhozrajícího čedaru známé značky Castello. Soustřeďuje se na zdůraznění chuťových vlastností takto dlouho zrajícícho sýra, zejména již patrnou "drobivost" v konzistenci a "sílu" chuti označuje stupněm 4. 18. 04. 2022 - Pardou je farmářský sýr ze syrového kravského mléka, který se vyrábí v oblasti Pyrenejí, zrání probíhá v údolí Ossau. Mléko není standardizované co se obsahu tuku týče, takže nápis na etiketě upozorňuje, že obsah tuku není přesně stanoven. 13. 04. 2022 - Drobná etiketa holandského sýra pod značkou Ruscello, který je v tomto případě ochucen kmínem, je určena pro export do osmi evropských zemí, od Francie až po Litvu. 08. 04. 2022 - Camemberty pod značkou Dala se vyrábějí v západní části Islandu v rámci velké družstevní organizace, která zastřešuje na 700 farem. Sýry jsou na Islandu oblíbené a jejich výroba se tam začala více rozvíjet před 100 lety. 03. 04. 2022 - Mizotte z Vendée je francouzský sýr s bílou plísní na povrchu z pasterovaného kravského mléka. Jeho zvláštností je afinace bílým vínem z oblasti Vendée. Výrobcem je sýrařská firma Fromageries Lescure z Poitiers. 29. 03. 2022 - Etiketa sýru typu Halloumi, který vyrábí Mlékárna Polná na Vysočině. 24. 03. 2022 - Tomme fermiere pod značkou Le grand sapin je farmářský sýr ze syrového mléka, který je poté afinován, v tomto případě jarními květy, ve specializované afinérské firmě Siffert-Frech v Alsasku. 19. 03. 2022 - Etiketa mladého zrajícího sýra Rossijskij s 50 % tuku v sušině od společnosti Milkom z Udmurtské republiky ve městě Iževsk (leží na řece Iž na východě ještě evropské části Ruska na Urale). Sýr se vyrábí v závodě Kez, proto nese i logo Kezskij syrozavod. 14. 03. 2022 - Raclette od rodinné firmy Baechler, která jej vyrábí malé obci Le Temple-sur-Lot v departamentu Lot-de-Garonne v jihozápadní Francii podle švýcarské tradice. 09. 03. 2022 - Sýr Provolone BelGioiso vyrábí stejnojmenná společnosti v USA ve Wisconsinu, která se specializuje na klasické italské sýry. Tato etiketa patří 142g porci Provolone, který je dobře vyzrálý (min. 7 měsíců) a vyznačuje se tak ostřejší chutí ? odtud název Sharp Provolone. 04. 03. 2022 - Etiketa sýra s modrou plísní Bleu de Gex od společností Les Monts de Joux, která ho vyrábí ze syrového mléka ve svojí sýrárně v oblasti Haut-Jura, jež se nachází v horské oblasti Alp při hranicích se Švýcarskem. Sýr má 50 % tuku v sušině, resp. 29 % tuku v absolutní hodnotě a nese pečeť chráněného značení původu. 27. 02. 2022 - Francouzský sýr Le Templais Fleuron ze sýrárny Baechler zraje 12 měsíců a nese pečeť artisanálního výrobku, ale také medaile z výstavy v Paříži. Zakladatelem firmy byl Charles Baechler, který se do jihozápadní Francie přistěhoval ve 20. letech minulého století ze Švýcarska, odkud si přivezl znalost výroby sýrů, která se v jeho rodině předávala od roku 1860. 22. 02. 2022 - Bokun je tvrdý zrající sýr ze směsného pasterovaného kravského a ovčího mléka. Vyrábí jej společnost Dalmatinski sirevi, která vznikla v roce 2016, kdy převzala výrobní závod zkrachovalé mlékárny ve Splitu. Tam vyrábí širokou škálu mléčných výrobků ? čerstvé sýry, tvrdé sýry, zakysané mléčné výrobky i smetanu, máslo a pomazánky. 17. 02. 2022 - Přírodní Kozí sýr vyrábí Mlékárna Polná pro maloobchodní síť Albert pod jeho privátní značkou Nature´s Promise ? Healthy life. 12. 02. 2022 - Etiketa francouzského sýra ze směsného kravského a ovčího mléka pod názvem Toscanello vyrobeného pro obchodní firmu Cofrimexport v Marseille na export do Řecka. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 |
|
|