Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 11. 12. 2011 - Jediný tavený sýr, který se ve Vietnamu vyrábí má novou grafiku. 07. 12. 2011 - V Koreji se zvyšuje výroba sýrů přírodních i tavených. Jako ukázku přinášíme současnou krabičku od přírodního sýru s ořechy a starší obaly z tavených sýrů, které byly v prodeji v době olympiády v Soulu. U současných tavených sýrů převládají plátky pro děti. 30. 11. 2011 - Z Turecka byly dosud známy etikety tavíren PINAR a KARPER. Teď byly "objeveny" tavírny vyrábějící pod značkami ICIM, SUTAS, LOKMAN a TRAKYA. 23. 11. 2011 - Jak je vidět, švýcarská sýrová specialita fondue se do celého světa nejenom vyváží, ale vyrábí se i v takových zemích, jako je např. Kolumbie. 20. 11. 2011 - Ve Sběrateli jsme přinesli několik textů ke stému výročí vynálezu tavených sýrů. K tomuto výročí proběhlo 20. září v pražském hotelu Barceló slavnostní odborné setkání (grand expert meeting) pod názvem TAVENÉ SÝRY - MODERNÍ A ZDRAVÉ POTRAVINY (PROCESSED CHEESE - MODERN AND HEALTHY FOOD). 04. 06. 2011 - Při příležitosti překročení 200 000 etiket ve sbírce Laktos Collection byl
vydán prospekt sbírky. Obsahuje historii sbírky a sběratelství sýrových
etiket, několik článků ke 100 letům tavených sýrů a strukturu sbírky podle
zemí. V brožuře je otištěno několik desítek barevných reprodukcí etiket ze
sbírky. 15. 03. 2011 - Ze známé Ezopovy bajky byl hlavní motiv sýrových etiket firmy Laktos už od
třicátých let minulého století. Je znám i v jiných zemích a můžete tyto
etikety najít v galerii Laktos collection. 20. 02. 2011 - Málokdy se podaří získat předlohu, podle které byla vytvořena etiketa.
Podařilo se to Ing. Hvojníkovi, který objevil pohlednici s fotografií Karla
Plicky, na které je zobrazen bača. Tavený sýr s touto etiketou a názvem se
vyráběl ve Zvolenu desítky let. 08. 01. 2011 - Ještě i teď se daří získávat do sbírky staré etikety. Například dvě staré etikety Francie. Etiketa camembertu je datována asi do roku 1910, druhá etiketa je na kozí sýr z vesničky Sainte Maure, (třicátá léta) odkud pochází stejnojmenný skvělý kozí sýr. 08. 01. 2011 - Společnost Madeta uvedla na trh nový Tylžský sýr. Vyrábí se v sýrárně v Řípci a má rozhodně zajímavou a pěknou etiketu. 08. 01. 2011 - Laktos collection se podílí na přípravě velké akce, která připomene 100 let výroby tavených sýrů po celém světě. K akci byl vydán kapesní kalendářík. 11. 11. 2010 - V této zemi stále více převládají samolepky na porcované a plátkované sýry.
Bohužel jsou na balíček používány etikety lícová a spodní.
04. 11. 2010 - Společnost Laktos Praha vydala nástěnný kalendář pro rok 2011. Vedle svých
výrobků jsou v něm zobrazeny i ukázky ze sbírky Laktos Collection. 04. 11. 2010 - Společnost Laktos vydala pro Laktos Collection sérii kalendáříků se
zobrazením starých etiket. 18. 08. 2010 - Sbírce Laktos collection se dostává hojné pozornosti médií. V květnu uvedla Česká televize jako první díl magazínu Vášeň sběratelská pořad o sbírce sýrových etiket a obalů. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 |
|
|