Laktos collection - English version

Novinky

  • Česká republikaČeská republika

    11. 12. 2013 - Sýry jsou krásné a chutné výrobky z mléka, výrobky s opravdu tou nejvyšší přidanou hodnotou, kterou lze zhodnocením mléka získat. Spotřebitelé si je nekupují vždy pouze jako "běžnou" potravinu, ale jejich konzumace může být pro některé z nich i skutečným chuťovým zážitkem, slavnostním aktem, a v případě některých "sýrových" národů, např. Francouzů, doslova i životním stylem. Výroba jednotlivých druhů sýrů je proto dosti často velmi složitá, obzvláště pak těch "speciálních", afi novaných, a pak také těch, jejichž zrání trvá několik měsíců a někdy i roků. A to je také důvod, proč se u žádného jiného mlékárenského výrobku nevyskytuje takové množství vad či defektů jako právě u sýrů, ke kterým může v průběhu složitých biochemických přeměn v době výroby a zrání docházet.
  • USA - AlabamaUSA - Alabama

    06. 12. 2013 - Do galerie doplňujeme etikety jednotlivých států: Alabama.
  • SrbskoSrbsko

    01. 12. 2013 - Naše putování za sýry nás tentokrát zavede na Balkánský poloostrov, na jihozápad Republiky Srbsko, přesněji však do oblasti Sandžaku. Že jste o této oblasti nikdy neslyšeli? Ale určitě ano! Z dějepisu jsme ji znali jako slavnou Osmanskou říši a v novodobé historii bývalé Jugoslávie pak proslula spíše jako složitý a zaostalý multietnický region. A tím zůstává zatím nadále - vedle sebe tu totiž žijí Srbové, Černohorci, Albánci a další národy, ale především pak Bosňáci, tedy muslimské etnikum, které zde tvoří národnostní většinu.
  • KosovoKosovo

    27. 11. 2013 - Etiketa z Kosova s albánským textem. Dvě etikety ze srbského kláštera, který ale místopisně patří do Kosova.
  • Jižní AfrikaJižní Afrika

    22. 11. 2013 - Známý gastronomický odborník a kuchař Jamie Oliver napsal v roce 2010: "Svět sýrů je tak vzrušující a - aniž bych chtěl, aby to znělo domýšlivě - život je příliš krátký na to, aby si ho člověk týden po týdnu otravoval konzumací sýrů z velkovýroby, balených do fólií a nabízených v supermarketech." Tak na tento výrok jsem si vzpomněl v letadle z Amsterdamu do Kapského Města právě v momentě, když mi letuška jako dezert po dobrém obědě servírovala originální uleželou "Nordholandsee" Goudu, francouzský Roquefort Papillon a svěží francouzský kozí Crottin de Chavignol.
  • NamibieNamibie

    17. 11. 2013 - Etiketa ze sbírky Ing. Jiřího Medka pochází z porcovány sýrů.
  • ItálieItálie

    11. 11. 2013 - Když jsem se tentokrát zamýšlel nad tím, kam nasměrovat další zastávku při našem putování za sýry, nemohl jsem nevzpomenout na skvělý sýr ze severu Itálie, na Parmigiano- Reggiano, neboli chcete-li na parmazán. A tato vzpomínka byla hodně smutná. Ještě teď si totiž připomínám moji loňskou návštěvu v družstevní sýrárně Caseifi - cio Sociale Castellazzo v městečku Campagnola Emilia, které leží přímo v centru Emilia Romagna, tedy v srdci zeměpisné výrobní oblasti parmazánu. A s touto krásnou vzpomínkou kontrastují v mé mysli stále čerstvé zprávy o katastrofě z konce letošního května, při které byla právě tato oblast několikrát zasažena tragickými otřesy půdy.
  • GuatemalaGuatemala

    06. 11. 2013 - Etikety ze sbírky Ing Jiřího Medka. První je z průmyslové výroby, druhá je z farmy.
  • PolskoPolsko

    01. 11. 2013 - Společnost POLMLEK uvádí na trh novou sérii pěkných obalů na své sýry.
  • ArgentinaArgentina

    27. 10. 2013 - Společnost Magnasco je jednou z nejstarších sýráren v Argentině. Dodnes používá původní logo se zeměkoulí a kondorem.
  • Česká republikaČeská republika

    22. 10. 2013 - Sýr a pivo - pro někoho méně obvyklá, pro jiného naopak běžná kombinace. Mnozí z vás namítnou, že se k sýrům lépe hodí čerstvé mléko, nebo naopak sklenka vína.
  • PeruPeru

    17. 10. 2013 - Z cest se někdy nepodaří přivézt sýry s etiketami, někdy se podaří jen fotografie. Přinášíme jich několik z Peru, pořídila je paní Zwick ze společnosti Wittmann.
  • SlovenskoSlovensko

    12. 10. 2013 - Další zastavení na našem putování za sýry nás zavede do malebného a turisticky jedinečného regionu Liptov na severu Slovenska.
  • SlovinskoSlovinsko

    07. 10. 2013 - Mlékárna Varaždin, která v současnosti vyrábí přírodní sýry ze tří druhů mléka přišla na trh opět s tavenými sýry. Nevyrábí je sama, ale tavírna s imatrikulací S1 M 150.
  • ŠvýcarskoŠvýcarsko

    01. 10. 2013 - Dvě osobité alpské speciality, které se staly součástí životního stylu.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |

Novinky
Švýcarsko
Švýcarsko
17. 04. 2018: Celá novinka

Itálie
Itálie
12. 04. 2018: Celá novinka

Německo
Německo
07. 04. 2018: Celá novinka

Francie
Francie
02. 04. 2018: Celá novinka

Belgie
Belgie
28. 03. 2018: Celá novinka

Francie
Francie
23. 03. 2018: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz