Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 23. 01. 2022 - Sýr Roudoun CAPCIR je farmářský sýr vyráběný ze syrového ovčího mléka v horské farmě v jižní Francii, konkrétně v Pyrenejích při hranicích se Španělskem. Obec, kde je sídlo farmy, je zároveň lyžařským střediskem. Nápis na etiketě přímo uvádí, že obsah tuku není přesně stanoven. 18. 01. 2022 - Velká papírová etiketa sýra Morbier s chráněným označením původu, který je vyroben ze syrového kravského mléka společností Les Monts de Joux v obci Bannans v regionu Franche-Comté v horské oblasti blízko švýcarských hranic. Jedná se o tradiční sýr s obsahem tuku 28 % v absolutní hodnotě. Typická je pro něj na řezu patrná tmavá horizontální linka, která původně vznikala díky tomu, že na statcích nejprve dali do formy sýřeninu z prvního dne, posypali ji vrstvou popela a druhý den na ni doplnili sýřeninu z mléka druhého dne. 13. 01. 2022 - Minimalistický design etikety francouzského camembertu určeného pro japonský trh. Hlavní dojem vytváří kaligrafie, jednoduchý obrázek produktu je pouze informativní. 08. 01. 2022 - Z Azorských ostrovů pochází etiketa tohoto plnotučného tvrdého sýra z mléka volně se pasoucích krav. Název sýra Moriao byl zvolen podle jména místní hory. 03. 01. 2022 - Historickou etiketou svých předchůdců se inspirovala Sýrárna Bratří Brunnerů z Jarošova nad Nežárkou pro svůj Jarošovský romadur. 29. 12. 2021 - Fromagerie de la Germilotte vyrábí tento sýr pod názvem L´épi c´est ca! ze syrového kravského mléka tradiční středomořskou metodou - jako syřidlo používají druh místního bodláku. Z etikety je patrné, že se jedná o bio produkt.
24. 12. 2021 - Malé etikety ze série déle zrajících sýrů značky Bregenzerwälder z horských oblastí Bregenského lesa. Sýry pod touto značkou uvádí na trh rakouské sdružení Käsestrasse, které vzniklo na podporu místního drobného podnikání po vstupu Rakouska do Evropské unie. Sýry Bregenzerwälder, které vznikají v mnoha malých výrobnách, prodávají smluvně zavázaní zemědělci, restaurace, penziony a další zařízení v celé oblasti, ale také některé maloobchodní sítě.
19. 12. 2021 - Etiketa na plátkový sýr eidamského typu Edamac, které si nechává vyrábět pro svoji značku Moje Jutro maloobchodní společnosti Studenec u velké sýrařské společnosti Zdenka. 14. 12. 2021 - Čelní design krabičky extra tvrdého sýra významné litevské sýrařské společnosti Rokiškio, který zraje 18 měsíců. Společnost je také velkým exportérem a její sýry získávají po světě různá ocenění, jak o tom svědčí i zobrazené medaile v pravé dolní části designu. 09. 12. 2021 - Tomme de chevre vyráběný mlékárenskou společností z Vichy je ze syrového kozího mléka. Jedná se o sýr s poměrně vysokou tučností, absolutní obsah tuku je 26 %. 04. 12. 2021 - Malá etiketa pleteného pařeného sýra ve tvaru korbáčků, které si nechává na Slovensku vyrábět na zakázku společnost Výroba sýrů s.r.o. 29. 11. 2021 - Švýcarský sýr Grüezi Chäs s dobou zrání 5 měsíců nabízí německá sýrařská firma HeriderBeck. 24. 11. 2021 - Sýrová etiketa společnosti Bravo Farms z Kalifornie. 19. 11. 2021 - Farmářskou specialitou je Fromage de Bergues - sýr z termizovaného mléka, který se afinuje v pivě. 19. 11. 2021 - Tvrdý sýr zrající 20 měsíců Forte Speciale vyrábí v estonském výrobním závodě finská společnost Valio. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 |
|
|