Laktos collection - English version

Novinky

  • FrancieFrancie

    04. 03. 2022 - Etiketa sýra s modrou plísní Bleu de Gex od společností Les Monts de Joux, která ho vyrábí ze syrového mléka ve svojí sýrárně v oblasti Haut-Jura, jež se nachází v horské oblasti Alp při hranicích se Švýcarskem. Sýr má 50 % tuku v sušině, resp. 29 % tuku v absolutní hodnotě a nese pečeť chráněného značení původu.
  • FrancieFrancie

    27. 02. 2022 - Francouzský sýr Le Templais Fleuron ze sýrárny Baechler zraje 12 měsíců a nese pečeť artisanálního výrobku, ale také medaile z výstavy v Paříži. Zakladatelem firmy byl Charles Baechler, který se do jihozápadní Francie přistěhoval ve 20. letech minulého století ze Švýcarska, odkud si přivezl znalost výroby sýrů, která se v jeho rodině předávala od roku 1860.
  • ChorvatskoChorvatsko

    22. 02. 2022 - Bokun je tvrdý zrající sýr ze směsného pasterovaného kravského a ovčího mléka. Vyrábí jej společnost Dalmatinski sirevi, která vznikla v roce 2016, kdy převzala výrobní závod zkrachovalé mlékárny ve Splitu. Tam vyrábí širokou škálu mléčných výrobků ? čerstvé sýry, tvrdé sýry, zakysané mléčné výrobky i smetanu, máslo a pomazánky.
  • Česká republikaČeská republika

    17. 02. 2022 - Přírodní Kozí sýr vyrábí Mlékárna Polná pro maloobchodní síť Albert pod jeho privátní značkou Nature´s Promise ? Healthy life.
  • FrancieFrancie

    12. 02. 2022 - Etiketa francouzského sýra ze směsného kravského a ovčího mléka pod názvem Toscanello vyrobeného pro obchodní firmu Cofrimexport v Marseille na export do Řecka.
  • KanadaKanada

    07. 02. 2022 - Sýr OKA vyrábí velká kanadská mlékárenská firma Agropur. Jedná se o zrající sýr s oranžovou kůrkou. Sýr zraje od povrchu a má poloměkkou konzistenci. Agropur zakoupil značku a recepturu tohoto sýra v roce 1981 od cisterciáckých mnichů, kteří přenesli jeho výrobu z Francie do Kanady koncem 19. století, kdy si vybudovali opatství OKA v provincii Québec a výrobou a prodejem sýrů si přivydělávali na živobytí. Po převzetí sýra Agropur násobně zvětšil produkci a dnes je sýr OKA k dostání v 6 druzích.
  • FrancieFrancie

    02. 02. 2022 - Kozí sýr Le Saint Laurent vyrábí mlékárna Fromagerie Ebrard v horském údolí Champsaur v jihovýchodní části francouzských Alp v departamentu Hautes-Alpes. Jedná se o plísňový sýr vyráběný z kozího mléka ošetřeného termizací, což, jak uvádí i vysvětlení na obalu, značí teplotu nižší než pasterizace.
  • SrbskoSrbsko

    28. 01. 2022 - Kulatá etiketa sýru kaškaval s obsahem 45 % tuku v sušině, který pod názvem Krstaš vyrábí mlékárna Zlatibor v západním Srbsku pro velký balkánský obchodní řetězec Mercator.
  • FrancieFrancie

    23. 01. 2022 - Sýr Roudoun CAPCIR je farmářský sýr vyráběný ze syrového ovčího mléka v horské farmě v jižní Francii, konkrétně v Pyrenejích při hranicích se Španělskem. Obec, kde je sídlo farmy, je zároveň lyžařským střediskem. Nápis na etiketě přímo uvádí, že obsah tuku není přesně stanoven.
  • FrancieFrancie

    18. 01. 2022 - Velká papírová etiketa sýra Morbier s chráněným označením původu, který je vyroben ze syrového kravského mléka společností Les Monts de Joux v obci Bannans v regionu Franche-Comté v horské oblasti blízko švýcarských hranic. Jedná se o tradiční sýr s obsahem tuku 28 % v absolutní hodnotě. Typická je pro něj na řezu patrná tmavá horizontální linka, která původně vznikala díky tomu, že na statcích nejprve dali do formy sýřeninu z prvního dne, posypali ji vrstvou popela a druhý den na ni doplnili sýřeninu z mléka druhého dne.
  • FrancieFrancie

    13. 01. 2022 - Minimalistický design etikety francouzského camembertu určeného pro japonský trh. Hlavní dojem vytváří kaligrafie, jednoduchý obrázek produktu je pouze informativní.
  • PortugalskoPortugalsko

    08. 01. 2022 - Z Azorských ostrovů pochází etiketa tohoto plnotučného tvrdého sýra z mléka volně se pasoucích krav. Název sýra Moriao byl zvolen podle jména místní hory.
  • Česká republikaČeská republika

    03. 01. 2022 - Historickou etiketou svých předchůdců se inspirovala Sýrárna Bratří Brunnerů z Jarošova nad Nežárkou pro svůj Jarošovský romadur.
  • FrancieFrancie

    29. 12. 2021 - Fromagerie de la Germilotte vyrábí tento sýr pod názvem L´épi c´est ca! ze syrového kravského mléka tradiční středomořskou metodou - jako syřidlo používají druh místního bodláku. Z etikety je patrné, že se jedná o bio produkt.
  • RakouskoRakousko

    24. 12. 2021 - Malé etikety ze série déle zrajících sýrů značky Bregenzerwälder z horských oblastí Bregenského lesa. Sýry pod touto značkou uvádí na trh rakouské sdružení Käsestrasse, které vzniklo na podporu místního drobného podnikání po vstupu Rakouska do Evropské unie. Sýry Bregenzerwälder, které vznikají v mnoha malých výrobnách, prodávají smluvně zavázaní zemědělci, restaurace, penziony a další zařízení v celé oblasti, ale také některé maloobchodní sítě.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |

Novinky
Francie
Francie
18. 11. 2024: Celá novinka

USA
USA
13. 11. 2024: Celá novinka

Česká republika
Česká republika
08. 11. 2024: Celá novinka

Litva
Litva
03. 11. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
29. 10. 2024: Celá novinka

Norsko
Norsko
24. 10. 2024: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz