Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 16. 07. 2021 - Ukrajinská filiálka společnosti Bel, firma "Bel Šostka Ukrajina", se specializuje na tavené sýry. Příkladem je tento tavený sýr "Rosijskij", na jehož malé etiketě pro 90g hranolek sýra vidíme ambiciózní snahu ukázat graficky kromě všech legislativně povinných textů i nejběžnější způsoby používání, pro něž se tento sýr doporučuje: lehko se strouhá, snadno se krájí, rychle se roztaví (např. na těstovinách) a chutně se rozpéká. 11. 07. 2021 - Etiketa jemného středně zralého cheddaru z bio mléka vyráběného řemeslným způsobem rodinnou firmou Belton Farm. 06. 07. 2021 - Pro velou kanadskou mlékárenskou společnost Agropur byl ve Francii vyroben tento extra smetanový Brie "double creme" s pepřem pod značkou Chevalier. Za povšimnutí na této etiketě stojí uvedení hodnoty absolutního tuku ve výrobku - 28 % - namísto tuku v sušině (což by bylo 56 %) a také pro nás netradiční uvedení obsahu vody v sýru (50 %) namísto u nás obvyklé hodnoty sušiny. Agropur Dairy Cooperative, jak zní celý název, sídlí v Québecu. Patří k největším mlékárenským firmám vůbec, ročně zpracovává přes 6 miliard litrů mléka v 39 závodech, má mnoho distribučních center v Kanadě i v USA. Svůj široký výrobní sortiment mléčných výrobků doplňuje navíc importovanými specialitami, jako je tento Brie. 01. 07. 2021 - V posledních letech se staly populárnější sýry ke grilování typu Halloumi, původně kyperské speciality oblíbené v celém Středomoří. Mnohé maďarské mlékárenské firmy vyrábějí a úspěšně exportují sýry do tohoto regionu, zvládají i technologii Halloumi. Sem patří i firma SOMA´s Trade Kft. Sídlící v Budapešti, která kromě jiných sýrových specialit dodává na trhy tento sýr Halloumi s mátou. 26. 06. 2021 - Exportní etiketa na extra smetanový brie s bylinkami s 60 % tuku s sušině, který byl vyroben ve Francii pro americký trh - firu Schratter import - pod značkou Ile de France. Sýry s touto značkou vyrábí velká francouzská sýrařská společnost SAVENCIA Fromage & Dairy. 21. 06. 2021 - Etiketka na nový tavený sýr s bylinkami v 80g kelímku od Tavírny sýrů Salix s.r.o. z Bečvár. Jedná se o malou českou firmu, která si drží svoje postavení nezávislého výrobce tavených sýrových specialit. 14. 06. 2021 - El Consuelo je tradiční španělský sýr typu Manchego vyrobený ze syrového ovčího mléka řemeslným způsobem na statku El Consuelo společnosti Los Claros v provincii C.Real., jež patří do regionu Castilie la Mancha. 09. 06. 2021 - Les Croisés - Marque repere - jsou značky francouzské sítě supermarketů a hypermarketů Leclerc. Etiketa tohoto camembertu s názvem "Engagé" je opravdu "angažovaná": deklaruje, že chovatelé dostávají (za mléko) "spravedlivější" cenu, to že je dobré pro krávy, ty jsou na pastvině v průměru 150 dní v roce, dostávají krmivo bez GMO, následuje (ve Francii nově povinné) razítko, že použité mléko pochází z Francie a etiketu korunuje oznámkování zdravotní vhodnosti výrobku pro spotřebitele, tzv. Nutri-score. Nic moc vhodné, sýr dostává jen známku "D", bohužel obsahuje nějaký živočišný tuk. 04. 06. 2021 - Oblíbený sýr Wensleydale s brusinkami se značkou Singetons deklaruje "řemeslnou" výrobu.
30. 05. 2021 - Alpská sýrárna Schwagalp vyrábí tento polotvrdý sýr "Mutschli" z pasterovaného mléka. Sýr obsahuje 45 % tuku v sušině. 25. 05. 2021 - Plnotučný domácí sýr z kravského mléka od dalšího faremního výrobce - Recko Vidimlijiće z Glamoći. 20. 05. 2021 - Ländle Arlberger je 5 měsíců zrající sýr s 55 % tuku v sušině, který vyrábí z tvzv. senného mléka společnost VorarlbergMilch. Značku senného mléka mohou obdržet jen výrobky z mléka od krav krmených trávou nebo (v zimě) senem. Sedlák garantuje, že krávy nekrmí siláží, přičemž takové mléko se pak lépe zpracovává na sýry. 15. 05. 2021 - Až z Laponska pochází tento specifický finský sýr Lapland od firmy Jukkola Food., do něhož se přidává džem z oranžových plodů trpasličího ostružníku moruška rostoucího na nehostinném severu. Sýr má tvar jakési silné placky a konzumuje se rozpečený, tedy za horka. 10. 05. 2021 - Tradiční pyrenejský sýr "Alt Pirineu" s 50 % tuku v sušině, u něhož se deklaruje výroba tradičním způsobem, pochází od tamního zemědělského družstva užívajícho značku COPIRINEO. 05. 05. 2021 - Sýr "Le Solognot" ze syrového kravského mléka má 45 % tvs. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |
|
|