Laktos collection - English version

Novinky

  • ItálieItálie

    31. 05. 2018 - Vzpomenete si, když jste si v dobré italské restauraci objednali "Insalata alla Caprese"? To úžasné jméno pokrmu vám určitě navodilo pocit krásné dovolené, na slunci, na pláži, někde na jihu Itálie a možná právě v oblasti Kampánie v okolí Neapole, odkud pochází tradiční pařený italský sýr mozzarella. A na talíři číšník vzápětí přinesl krásně naservírovaný salát, který vlastně připomněl italskou vlajku: červenobílozelená trikolora, vytvořená z plátků šťavnatých červených rajčat, bílé svěží buvolí mozzarelly a jasně zelených lístků bazalky. Tak to je právě specialita pocházející a pojmenovaná podle ostrova Capri v neapolské zátoce, jejíž obliba se rozšířila po celém světě. A o sýru mozzarella v ní si budeme povídat v dnešním sýrovém putování.
  • KolumbieKolumbie

    26. 05. 2018 - V Kolumbii je známa společnost Alpina, která je hlavním producentem dosud. Malá firma, která používala tuto starou etiketu, již zanikla.
  • NěmeckoNěmecko

    21. 05. 2018 - Stará německá etiketa, která nabízí na etiketě svůj sýr, vhodný pro děti.
  • FrancieFrancie

    16. 05. 2018 - Department 14 Calvados má největší počet etiket. Tři základní sýry - camembert, Livarot, pont ĺ evéque vyráběla řada malých sýráren a každá měla své etikety. Otiskujeme jednu z nich.
  • Jižní AfrikaJižní Afrika

    11. 05. 2018 - Stará etiketa z farmy, která byla součástí většího družstva.
  • BrazílieBrazílie

    06. 05. 2018 - V Brazilii vyrábí společnost Polenghi tavené sýry. Patří v současnosti firmě Lactalis a publikujeme jednu z nejstarších etiket.
  • Velká BritánieVelká Británie

    01. 05. 2018 - V posledních dvou letech se v souvislosti s Brexitem hovoří ve společnosti hodně o Velké Británii. I my mlékaři se na toto téma často bavíme a rozebíráme dopady britského vystoupení z Evropské unie na mlékárenský sektor. Obě strany jsou totiž vzájemně v mlékárenství velmi provázány a určitě tímto britským rozhodnutím dočasně utrpí mlékárenství na obou stranách. Když jsem přemýšlel o nové kapitole "Putování za sýry", napadla mě právě kvůli Brexitu Velká Británie, o jejímž sýrařství jsem zatím mnoho nevyprávěl. Letos na podzim, když jsem do jedné její části zavítal, konkrétně do Belfastu v Severním Irsku na Světový mlékárenský summit IDF, a při té příležitosti se setkal s mnoha zajímavými místními sýry, řekl jsem si, že už je na čase se do "britsko-irské" kapitoly konečně pustit. A že je skutečně o čem psát, jsem naznal, když jsem zde sýry nedávno ochutnával.
  • NěmeckoNěmecko

    27. 04. 2018 - Při rozšiřování výroby a prodeje začaly některé firmy používat objednávkové karty, na které použily etikety svých výrobků.
  • FrancieFrancie

    22. 04. 2018 - Sýr roquefort zraje ve sklepích ve stejnojmenném městečku. Sklepy si pronajalo během času celá řada firem.
  • ŠvýcarskoŠvýcarsko

    17. 04. 2018 - Před časem jsem vám v našem sýrařském putování vyprávěl o velmi osobitém švýcarském Appenzellerském sýru opředeném letitým tajemstvím jeho výroby. Říkají o něm, že je "nejpikantnějším" sýrem Švýcarska, je součástí zdejšího kulturního a řemeslného dědictví, a proto se jeho výrobní postup dodnes předává z generace na generaci. Aby ho poznali turisté z celého světa směřující do oblasti Appenzellu, vybudovali zdejší sedláci ve vesnici Stein unikátní ukázkovou sýrárnu, která oslavila letos v létě již 40 let své existence. Pojďme se tedy ještě jednou do Steinu podívat a připomenout si tento zajímavý produkt.
  • ItálieItálie

    12. 04. 2018 - V Itálii se nevyrábí mnoho tavených sýrů, tato krabička je z Bologni.
  • NěmeckoNěmecko

    07. 04. 2018 - Skončila výroba sýra Blue Master. Sýr vyvinul Ing. Jiří Kopáček, který byl i jeho distributorem. Sýr měl krycí folii, etiketu a krycí folii výseče.
  • FrancieFrancie

    02. 04. 2018 - Společnost Savencia, která vyrábí sýr Géramont vydala malou sérii krabiček s podobnými názvy Romantique, Magnifique.

    Jde zřejmě o průzkum trhu s možností změny názvu.

  • BelgieBelgie

    28. 03. 2018 - Staré belgické etikety měly jen minimální údaje, stejně jako v Nizozemí. Tato etiketa má zajímavou grafiku.
  • FrancieFrancie

    23. 03. 2018 - Někdy se podaří získat je staré etiketě i další tisk - třeba obálku. Je to opět příspěvek k historii.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |

Novinky
Francie
Francie
18. 11. 2024: Celá novinka

USA
USA
13. 11. 2024: Celá novinka

Česká republika
Česká republika
08. 11. 2024: Celá novinka

Litva
Litva
03. 11. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
29. 10. 2024: Celá novinka

Norsko
Norsko
24. 10. 2024: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz