Laktos collection - English version

Novinky

  • FrancieFrancie

    01. 02. 2021 - Inspiraci starou bajkou, v tomto případě jen vyobrazením ptáka držícího v zobáku sýr, můžeme spatřit na nové etiketě sýra Brie truffé, tedy brie s lanýži. Tento sýr se vyrábí ze syrového kravského mléka v oblasti Seiny a Marny a pyšní se pečetí artisanálního, tedy řemeslného výrobku. Výrobcem je sýrárna Loiseau, jejíž historie afinování sahá do roku 1921. Podnětem k zobrazení ptáka v designu etikety bylo ovšem také samotné jméno společnosti, neboť slovo l´oiseau znamená ve francouzštině pták.
  • ItálieItálie

    27. 01. 2021 - Montasio Fresco PDO je italský tvrdý sýr s chráněným označením původu (PDO), který vyrobila společnost Laterie Venete Spa Vedelago pro maloobchodní řetězec Lidl pod jeho privátní značkou Italiamo.
  • ŠpanělskoŠpanělsko

    22. 01. 2021 - Etiketa dlouhozrajícího tvrdého sýra El Pastor z ovčího mléka s vysokým obsahem sušiny (58 %) a se 45 % tuku v sušině. Sýr s denominací původu z kraje Zamora vyrábí společnost Hijos de Salvador Rodriguez v Santa Cristina de La Polvorosa.
  • FrancieFrancie

    17. 01. 2021 - Stará etiketa Fromage extra z oblasti Lorraine se známým motivem bajky o lišce, vráně a sýru. Sýry s touto etiketou vyráběla sýrárna Fromagerie P. L. Hote v Nonhigny.
  • Česká republikaČeská republika

    12. 01. 2021 - Etiketa čerstvého sýra Nasz mleczny, který pod značkou NaTurek vyrábí společnost SAVENCIA fromage & dairy Czech Republic v závodě Pribina Přibyslav na Vysočině.
  • Velká BritánieVelká Británie

    07. 01. 2021 - Čerstvý sýr La Fresca Margarita vyrábí ekologický statek Feltham's Farm v hrabství Sommerset. Tento mléčný bio výrobek má pečer asociace pro ekologické hospodaření s půdou a je odrazem stoupajícího zájmu britských spotřebitelů o faremní a artisanální sýry, jejichž počty neustále stoupají. Zvolené jméno sýra Margarita znamená v angličtině také kopretinu.
  • ŠpanělskoŠpanělsko

    02. 01. 2021 - Artisanální sýr Virgen de Turruchel ze směsi pasterovaného kravského, ovčího a kozího mléka se vyrábí pro řemeslnou sýrárnu v Tiriezu v oblasti Albacette. Sýr se vyznačuje vysokým obsahem sušiny (55 %) a též poměrně vysokým - 50% obsahem tuku v sušině.
  • NizozemíNizozemí

    28. 12. 2020 - Etiketa holandského zrajícího sýra se zeleným pestem, který se vyrábí pod značkou Henri Willig. Dnes velkou sýrařskou firmu Henri Willig Group, která exportuje holandské sýry do více než 35 zemí, založil pan Henri Willig, jehož původní farmu ročně navštíví zhruba 1 milión návštěvníků.
  • FrancieFrancie

    23. 12. 2020 - Vánoční etiketa camembertu značky LEPETIT s tradicí od roku 1872. Dnes patří tato značka společnosti Lactalis, která pokračuje ve výrobě jejích sýrů. Na všech obalech sýrů značky Lepetit je obrázek výjimečné krávy Serpentine z roku 1924. Henri, jeden ze synů Augusta Lepetit, se totiž v roce 1905 začal věnovat také chovu normanských krav, aby získal co nejkvalitnější mléko pro svoje sýry Jeho statek se stal vzorovým a brzy dosahoval výborných výsledků. Zmíněná kráva dosáhla v roce 1924 titulu nejlepší krávy Francie a k její poctě se Lepetit rozhodl umístit na obaly svých sýrů její obrázek.
  • Velká BritánieVelká Británie

    18. 12. 2020 - Etiketa sýra Snowdonia Red Leicester s drcenými papričkami je zachycena přímo na červeném vosku chránícím malý 200g kulatý bochníček sýra. Příchuť dokresluje jak název příchutě "Red devil", tak i barvivo annato v sýru. Výrobcem je Snowdonia Cheese Company. Horu Snowdon a její přírodní okolí - národní park Snowdonia na severozápadě Walesu - zachycuje rytina uprostřed etikety.
  • ŠpanělskoŠpanělsko

    13. 12. 2020 - La cabra del Berrocal je tvrdý tučný sýr z pasterovaného kozího mléka ze západního Španělska.
  • Česká republikaČeská republika

    08. 12. 2020 - Etiketa ovčího sýra na grilování typu Halloumi z nepasterovaného ovčího mléka od faremní sýrárny ve Statku Horní Dvorce u Strmilova na Jindřichohradecku.
  • BulharskoBulharsko

    03. 12. 2020 - Etiketa oblíbeného sýra Kaškaval ze 100% kravského mléka od firmy Desman, která ho vyrábí v provincii Silistra, jež se nachází na severovýchodní hranici Bulharska s Rumunskem.
  • FrancieFrancie

    28. 11. 2020 - Bio camembert Pré Fleuri vyrábí společnost Lactalis v závodě Domfront v Normandii.
  • ŠpanělskoŠpanělsko

    23. 11. 2020 - Etiketa zrajícího ovčího sýra Miqueso deklarujícího řemeslný způsob výroby. Design etikety je navržen tak, aby pomáhal v krájení sýra do různě silných výsečí. Výrobce sídlí v městě Hinojosa de Duero v provincii Salamanca, která se nachází v hornaté části západního Španělska v regionu Kastílie a León.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 |

Novinky
Velká Británie
Velká Británie
22. 09. 2021: Celá novinka

USA
USA
17. 09. 2021: Celá novinka

Česká republika
Česká republika
12. 09. 2021: Celá novinka

Francie
Francie
07. 09. 2021: Celá novinka

Irsko
Irsko
02. 09. 2021: Celá novinka

Bosna a Hercegovina
Bosna a Hercegovina
28. 08. 2021: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz