Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 11. 06. 2020 - Bio výrobek z faremní produkce - Dvorský kozí tvaroh, který vyrábí Jan Dvorský v Olešence u Přibyslavi. Vedle českého bio loga "zebry" a evropského "lístku" zdobí design také logo regionálního výrobku, v tomto případě Vysočiny. 06. 06. 2020 - Etiketa velké faremní sýrárny Lye Cross Farm na vzrálý bio čedar z mléka od krav 100% krmených trávou. Aby to spotřebitelům bylo 100% jasné, na výrobku jsou ještě další certifikační značky: Certifikováno, že krávy byly krmeny trávou, Schváleno tvrzení o welfare zvířat a Pastva pro život. A pro jistotu se tvrzení o 100% krmení trávou ještě jednou zopakuje v hlavním textu s dovětkem, že krávy jsou chovány bez používání antibiotik, což je vlastně jedna z podmínek ekologického chovu. Doplňkem je logo Asociace ekologického hospodaření s půdou a tvrzení, že výrobek je vhodný pro vegetariány, čili při výrobě se nepoužívá živočišné syřidlo. 01. 06. 2020 - Etiketa tohoto extra vyzrálého čedaru - deklarujícího 2 roky zrání - odráží trend posledních let obohacovat sortiment zrajících sýrů jejich archivními variantami. Uvedený kanadský čedar se značkou Black Diamond distribuuje na americkém trhu firma Dan Carter z Wisconsinu. 27. 05. 2020 - Tento sýr z mléka z horských pastvin (alm) s bylinkami s logem Almsenner vyrábí alpská sýrárna Kaiserwinkl Sennerei Kössen patřící známější alpské mlékárně Pinzgau Milch. Její počátky sahají do roku 1934, kdy se 25 tamních rolníků sdružilo do mlékárenského družstva, zatímco podnik vyrábějící mléčné výrobky na horské salaši v Kössenu vznikl v roce 1939. Obě mlékárny od sebe dělí několik horských hřebenů, Pinzgau Milch sídlí v Maishofenu blízko známého alpského střediska Zell am See. Mlékárenská společnost zpracovává pouze mléko od sedláků z okolních horských pastvin, přibližně 60 % produkce je bio. 22. 05. 2020 - Lákavý obal slibující lahodné spojení malin, čokolády a smetany neskrývá dezert, ale pro nás daleko prozaičtější výrobek: kostičky taveného sýra. Pod mezinárodní značkou Philadelphia jej vyrábí japonská pobočka amerického potravinářského koncernu Kraft Heinz Company. Sladké, často ovocné příchutě tavených sýrů jsou pro Dálný Východ typické, ikdyž se s nimi můžeme setkat i v produkci ruských či ukrajinských výrobců. 17. 05. 2020 - Krémový "Double Brie" s vyšším obsahem tuku vyrábí mlékárna King Island Dairy pouze z mléka krav pasoucích se na ostrově King Island patřícímu k Tasmánii. Na etiketě vidíme v typickém logu firmy i maják na mysu, který je součástí názvu tohoto konkrétního výrobku: Cape Wickham. 12. 05. 2020 - Bio polotvrdý sýr s medvědím česnekem vyrábí pod značkou besser BIO dolnobavorská sýrárna Innstolz Käserwerk Roiner. Jejich etikety se značkou besser BIO zdobí již několik let pěkný rustikální design připomínající dřevoryt. 07. 05. 2020 - Design čerstvého sýra typu žervé pro děti s názvem Žervinka, který vyrábí společnost Laktos. 02. 05. 2020 - Dětské balení taveného sýra s jahodovou příchutí, který vyrábí největší jihokorejská mlékárenská společnost Seoul Milk. Byla založena v roce 1937 jako družstvo producentů mléka, jímž zůstává dodnes. Má několik výrobních závodů, sídlo společnosti je v Soulu. Hlavním výrobním programem jsou ochucená mléka (jichž je také významným exportérem), ale dělají i širší sortiment: máslo, sýry, jogurty apod. 27. 04. 2020 - Tvrdý sýr Graviéra patří v Řecku k nejoblíbenějším sýrům. Tato etiketa patří verzi z ovčího biomléka, kterou pod značkou BIO FARM prodává řecká společnost Biofarma. 22. 04. 2020 - Jednoduchá etiketa faremního výrobce SHR Oĺga Apoleníková se značkou Salaš Pružina na sýru "100% Ovčia Bryndza Salašnícka", který svojí výbornou kvalitou získal letos diplom na Celostátních přehlídkách sýrů Praha 2020. 17. 04. 2020 - Oblíbenou anglickou kombinaci sýra s alkoholem představuje etiketa čedaru Glenphilly se sladovou whisky. Vyrábí jej anglická společnost Ilchester Cheese Co. Ltd., která se již od svého založení v roce v roce 1962 specializuje místo přímé výroby přírodních sýrů na jejich kombinování s nejrůznějšími přísadami. 12. 04. 2020 - Etiketa polotvrdého zrajícího sýra Raclette k rozpékání vyrábí Farma Bláto. Pěkně řešená grafika i s povinnými texty na minimálním prostoru etikety, image faremního sýra podtrhuje design s vybraným typem a barvou papíru. 07. 04. 2020 - Vykrajovaná etiketa z jemného papíru pokládaná na měkký zrající sýr s omývanou kůrkou. Tento sýr s názvem Fleurs d´Anjou, tedy "Květy z Anjou" má uvnitř jemnou rozplývavou texturu a naoranžovělou kůru s jemně prokvétající bílou plísní. Z biomléka jerseyských krav jej vyrábí mlékárna Bernard Gaborit, která se specializuje na výrobu mléčných výrobků z ekologicky chovaných jerseyských krav, koz a ovcí. 02. 04. 2020 - Tavený sýr Formaggino BIO od severoitalské společnosti inalpi. Pro ni je typické, že u všech svých mléčných výrobků hrdě deklaruje zaručený původ mléka z oblasti Piemontu. A to nejen u zrajících sýrů, ale také u sýrů tavených a dokonce i u sušeného mléka. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |
|
|