Laktos collection - English version

Novinky

  • MaltaMalta

    02. 03. 2023 - Ručně vyrobený maltský sýr TAN-NAR od společnosti Farm Fresh pro značku SAVINA. Tento sýr se vyrábí ze směsného kravského a kozího mléka a vychází z původní receptury výroby sýrů na ostrově, procesy zahřívání mléka při tradiční výrobě sýrů se nazývaly "tan-Nar".
  • Česká republikaČeská republika

    25. 02. 2023 - Etiketa sýra podle adygejské, tedy kavkazské receptury, díky které se výrobce rozhodl i pro jeho název: Kavkazský sýr. Vyrábí společnost Sir Morava v Těšanech na jižní Moravě.
  • ŠpanělskoŠpanělsko

    20. 02. 2023 - Polotvrdý kozí sýr Queso Cabra značky Montesinos vyrábí z pasterovaného kozího mléka španělská sýrárna Central Quesera Montesinos v hornaté části regionu Murcia na jihovýchodě Španělska. Funguje od roku 1978 a zpracovává kozí mléko na čerstvé i zrající sýry.
  • Česká republikaČeská republika

    14. 02. 2023 - Drobná etiketka farmářského čerstvého bio sýra s pažitkou od Biofarmy Hampl z Arnoltic u Děčína.
  • Česká republikaČeská republika

    09. 02. 2023 - Etiketa nakládaného kozího sýra se zeleninovou směsí pod názvem Mistřínský rabín. Tento sýr vyrábí malá kozí farma z Kyjova, stádo koz je umístěno v Mistříně.
  • IndieIndie

    04. 02. 2023 - Obal originálního indického sýra Paneer pod značkou Milma vyrábí indická mlékárna Wayanad Dairy ve městě Wayanad. Značku Milma výrobku propůjčuje Kerala Co-operative Milk Marketing Federation.
  • Česká republikaČeská republika

    30. 01. 2023 - Etiketa farmářského zrajícího sýra Kroupa z Dolních Dunajovic, která deklaruje ruční výrobu a poměrně vysoký obsah tuku - 43 % tvs při vysoké sušině 67 %.
  • NěmeckoNěmecko

    25. 01. 2023 - Etiketa speciálního sýra s názvem Kalb&Kuh, v překladu Tele a kráva, který od roku 2022 vyrábí německá sýrárna Baldauf Käse z tzv. senného biomléka (Heumilch), tj. od krav krmených jen pastvou v létě a senem v zimě. Zvláštnost tohto sýra spočívá v tom, že chovatelé krav dávajících mléko na tento sýr jsou povinni ponechávat tele u krávy. To přináší zvýšené náklady a mléko a následně sýr jsou potom ještě dražší, než "normální" biomléko.
  • FrancieFrancie

    20. 01. 2023 - Brie de Meaux - nová etiketa slavného francouzského sýra daného regionu inspirovaná starým designem, do něhož je zakomponována i evropská značka chráněného označení původu (AOC).
  • SlovenskoSlovensko

    14. 01. 2023 - Poeticky jednoduchý ladný design etikety farmářského sýra s bílou plísní na povrchu s trefným názvem Kožíšek, který se značkou Farma Klinec vyrábí Alena Trachtová v Čisovicích.
  • SlovenskoSlovensko

    09. 01. 2023 - Etiketa polotvrdého sýra se 45 % t.v.s. s názvem TEKOV vyrábí pod značkou Levmilk společnost Levické mliekárne a.s. v Levici. Tato etiketa s jemným podkresem je určena pro směs strouhaného přírodního a uzeného sýra.
  • NizozemskoNizozemsko

    04. 01. 2023 - Starší design etikety na bochník polotvrdého sýra typu gouda pod značkou GOU-DE-LUX (avšak deklarující jen min. 45 % tuku v sušině), který na export pro anglicky mluvící trhy vyrobila holandská mlékárna John Halbertsma´s Dairy Industry.
  • AustrálieAustrálie

    30. 12. 2022 - Sýr Australian Gouda pod značkou South Cape vyrábí mlékárenský gigant Saputo v převzaté sýrárně v městě Burnie na Tasmánii. Výrobu sýrů v Burnie zavedl v polovině minulého století český rodák mlékař Milan Vyhnálek.
  • ŠvýcarskoŠvýcarsko

    25. 12. 2022 - Engadin Creppun - polotvrdý plnotučný sýr z alpského bio mléka vyráběný ve Švýcarsku mlékárnou Lataria Engiadinaisa SA v obci Bever. Jako produkt ekologického hospodaření má výrobek národní certifikační značku BioSuisse. Sýrárna v Beveru se nachází v nadmořské výšce 1700 metrů a je tak nejvýše položenou sýrárnou ve Švýcarsku. Název výrobku i mlékárny je odvozen od tamní oblasti Engadin, která je milovníkům zimních sportů známá spíše městem Svatý Mořic, od něhož je Bever vzdálen jen necelých 10 km.
  • FrancieFrancie

    20. 12. 2022 - Tato etiketa patří francouzskému zrajícímu sýru Morbier, který vyrábí se syrového mléka sýrárna Monnin v obci Chantrans v departamentu Doubs na východě regionu Franche-Comté při hranici se Švýcarskem. Výrobek má pečeť chráněného označení původu AOP.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 |

Novinky
Česká republika
Česká republika
18. 03. 2024: Celá novinka

Finsko
Finsko
13. 03. 2024: Celá novinka

Chorvatsko
Chorvatsko
08. 03. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
03. 03. 2024: Celá novinka

Česká republika
Česká republika
28. 02. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
23. 02. 2024: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz