Laktos collection - English version

Novinky

  • KanadaKanada

    24. 08. 2019 - Polotvrdý sýr s omývanou kůrkou vyráběný družstvem Agropur ve vesnici Oka v Quebeku, dnes již na předměstí Montrealu. Prvotním vzorem byl sýr Port-du-Salut. Sýr vyráběli v místě původně trapističtí mniši v klášteře Notre-Dame-du-Lac (již od roku 1893) a v opatství běžela výroba sýra po mnoho let. Až v roce 1981 prodali její recepturu družstvu Agropur, které v ní pokračuje.
  • FrancieFrancie

    19. 08. 2019 - Druhý typ brie s chráněným označením původu A.O.C. z vymezené produkční oblasti Brie. Údajně je předchůdcem všech nyní vyráběných brie. Od Brie de Meaux se Brie de Melun liší hlavně delší dobou zrání a mnohem výraznější až drsnější chutí a vůní. Privátní distributorskou značku "Nos Régions on du Talent" (Naše regiony mají talent) vytvořil obchodní řetězec E.Leclerc k propagaci regionálních produktů ve svých supermarketech.
  • SlovenskoSlovensko

    14. 08. 2019 - Obal slovenského zrajícího sýra od bratislavské společnosti Leonteus vyniká designem - stejně jako ostatní výrobky jejich značky Kozí vršok. Provozovna, v níž zpracovávájí mléko od zemědělců z okolí, je ve vesničce Ivachnová v Liptovské oblasti.
  • ŠpanělskoŠpanělsko

    09. 08. 2019 - Polotvrdý tučný sýr z pasterovaného směsného mléka kravského, ovčího a kozího pochází z regionu La Alcarria v provincii Guadalajara v Kastílii. Tato oblast, která se nachází zhruba 60 km severovýchodně od Madridu je proslavena spíše produkcí medu. Vesnice Peňalver, kde se sýr vyrábí, má pouhých 150 obyvatel a je v nadmořské výšce 950 m.
  • Veletrh Biofach 2019 - 2. část

    04. 08. 2019 - Na veletrhu měla stánek i mlékárna Monte Ziego, největší výrobce kozích sýrů v Německu: ročně zpracovává 800.000 litrů kozího bio mléka z 15 biofarem z Černého lesa především na čerstvé sýry. Všichni dodavatelé jsou certifikováni v systému Demeter. Výjimečný příběh, zakladatel začínal v roce 2000 se dvěma kozami vyrábět čerstvé sýry podle originálních receptů, které měly neuvěřitelný úspěch, a silná spotřebitelská poptávka pomohla k rozvoji do dnešních rozměrů. K investici do výstavby mlékárny v roce 2010 jej přimělo rozhodnutí prodávat i do sítí, kam by se bez objemů nedostal.
  • Veletrh Biofach 2019 - 1. část

    30. 07. 2019 - Ve dnech 12. - 15. února 2019 se v Norimberku konal již 30. ročník mezinárodního veletrhu biopotravin BIOFACH. Více než 51.500 návštěvníků ze 143 zemí mělo letos příležitost si prohlédnout ověřené i nové produkty ekologického hospodaření, které prezentovalo 2.989 vystavovatelů z 98 zemí. Nejvíce jich bylo z Německa a v "silné pětce" byla ještě Itálie, Rakousko, Francie a Španělsko. Doprovodný program tvořilo množství přednášek a seminářů v rámci paralelně probíhajícího kongresu i mimo něj.
  • FrancieFrancie

    25. 07. 2019 - Známá specialita lahodného měkkého sýra v chakteristickém tvaru srdce. Má chráněné označení původu A.O.P., vyrábí se v Normandii ze syrového mléka. Jeho název je odvozen od městečka Neufchâtel-en-Bray. Traduje se, že je nejstarším z normandských sýrů, první písemná zmínka o něm pochází z roku 1035.
  • Česká republikaČeská republika

    20. 07. 2019 - Velká etiketa sýra s modrou plísní, který pro rumunský trh vyrobila společnost SAVENCIA fromage&dairy Czech republic ve svém závodě v Sedlčanech.
  • RuskoRusko

    15. 07. 2019 - Vrchní část krabičky taveného sýra, který v roce 2018 vyrobila ve svém ruském závodě nedaleko Moskvy společnost Lactalis pro gruzínský trh (sýr byl zakoupen v Tbilisi).
  • Nový ZélandNový Zéland

    10. 07. 2019 - Starší etiketa goudy, kterou vyrobila společnost Rypma v Canterbury na Novém Zélandu. Firmu založili v roce 1984 holandští manželé Karin a Rients Rypma, z jejichž křestních jmen jsou první čtyři písmena značky, a slovo kaas znamená holandsky sýr. Dnes ji vlastní už jiní majitelé, kteří však dále pokračují ve výrobě holandských sýrů typu gouda, maasdam a leyden.
  • FrancieFrancie

    05. 07. 2019 - Etiketa tradičního francouzského sýra ze syrového mléka z oblasti Seine&Marne s chráněným označením původu A.O.P. Může se vyrábět pouze v regionu Brie 50 km východně od Paříže, je pojmenován po městě Meaux. Tento konkrétní sýr vyrobila sýrárna Loiseau založená již v roce 1921. Design ptáka na etiketě je odvozen od jména firmy.
  • AustrálieAustrálie

    30. 06. 2019 - Jednoduchá etiketa klasického camembertu značky Unicorn od Snow Brand vyráběného v Austrálii - ručně v Novém Jižním Walesu, jak praví "razítko" na obalu.
  • Česká republikaČeská republika

    25. 06. 2019 - Krásná etiketa nového přírodního zrajícího sýra z plnotučného mléka, který nese název Tre Corti, čili česky Tři dvory. Vyrábí jej sýrárna Brazzale Moravia v místě Tři Dvory u Litovle.
  • MaďarskoMaďarsko

    20. 06. 2019 - Krabička od camembertu s medvědím česnekem značky Tihany od maďarské sýrárny Veszprémtej patřící francouzské skupině SAVENCIA fromage & dairy.
  • NěmeckoNěmecko

    15. 06. 2019 - Etiketa pro 3 měsíce zrající plnotučnýsýr Berta z biomléka od dodavatelů splňujících navíc i standardy hospodaření "demeter". Vyrábí jej německá firma Söbbeke. Na veletrhu Biofach 2019 byl tento sýr vystaven jako jeden ze tří nejlepších mléčných výrobků roku v systému "demeter".

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 |

Novinky
Francie
Francie
14. 09. 2020: Celá novinka

Francie
Francie
09. 09. 2020: Celá novinka

Francie
Francie
04. 09. 2020: Celá novinka

Francie
Francie
30. 08. 2020: Celá novinka

Francie
Francie
25. 08. 2020: Celá novinka

Francie
Francie
20. 08. 2020: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz