Nabídka
Etiketa ze sbírky
Prospekt o sbírce
Ke dni 31.12.2023
obsahuje původní sbírka
255 496 kusů
etiket a obalů
186 970 kusů
etiket ze sbírky
Mathiase van Kempena
a
182 607 kusů
etiket ze sbírky
Milana Kaňoka
|
Novinky 05. 08. 2020 - Kyperskou specialitu Halloumi - sýr na grilování, prodává v České republice pod svojí značkou obchodní řetězec Tesco. 31. 07. 2020 - Design kulaté krabičky tavených sýrů další velké japonské mlékárenské společnosti QBB odráží dojem vysoké kvality tohoto druhu výrobku, který má jakožto sýr v tamním prostředí vyšší image, zatímco u nás je považován za něco obyčejného. 26. 07. 2020 - Fontal je polotvrdý sýr ze severní Itálie. Má jemnou rozplývavou chuť danou vyšším podílem smetany. Tuto verzi v bio kvalitě vyrábí společnost Inalpi, která klade primární důraz na regionální původ suroviny - mléka z oblasti Piemontu. Zatímco originální sýr Fontina Val d´Aosta, se vyrábí z nepasterovaného mléka a v údolí Aosty se produkuje již od 12. století, jeho novější verze Fontina se vyrábí z mléka pasterovaného. 21. 07. 2020 - Etiketa na sýr s modrou plísní pod značkou Stella od americké pobočky kanadské společnosti Saputo, která patří k největším mlékárenským společnostem na světě. 16. 07. 2020 - Tihany - pod touto značkou a názvem Krémes és Aromás vyrábí pro maďarský trh závod Pribina Přibyslav svoji sýrovou specialitu Hermadur. Spolu se závodem v Hodoníně patří Pribina do francouzské sýrařské společnosti SAVENCIA Fromage & Dairy. 11. 07. 2020 - Etiketa Adygejského sýra, který má svůj historický původ na Kavkaze, ale je dlouhou dobu oblíben v mnoha zemích bývalého SSSR. Tento sýr obsahující 45 % tuku v sušině byl vyroben v Bělorusku v městě Koreliči a prodává se pod obchodní značkou Festival sýrů. 06. 07. 2020 - Drobná etiketa na krájené porce algavského sýra ze senného mléka, jehož bochník je obalený vrstvou sušených květů a bylinek (Wildblume). Výrocem je sýrárna Baldauf Käse, jejíž historie sahá až do roku 1862. Nachází se v horské oblasti jižního Německa nedaleko Bodamského jezera. 01. 07. 2020 - Kulatá krabička pro tavené trojúhelníčky od velké japonské mlékárenské společnosti Meiji. 26. 06. 2020 - Ambrosia: exportní design obalu sýra typu halloumi, který v novém výrobním provoze v Krásné Hoře nad Vltavou vyrábí společnost Laktos. Pro český trh se tento sýr, který pro svou kvalitu již získal mnohá ocenění, vyrábí pod značkou Allami. 21. 06. 2020 - Etiketa dánského sýru s modrou plísní nazvaného Danish Blue pod značkou Rosenborg, který dánská společnost Arla Foods exportuje do celého světa. Tento sýr se vyznačuje silnou až ostřejší chutí, také díky delší době zrání - až 60 dní. 16. 06. 2020 - Obal na originální zamražený čerstvý sýr z ovčího biomléka od firmy Kondov. Jedná se o renomovaného bulharského výrobce mléčných bio výrobků se zaměřením na sýry z kozího, ovčího i kravského biomléka, které již exportuje do mnoha zemí celého světa. Tento výrobek představuje další krok k rozšíření exportů čerstvých sýrů do vzdálenějších teritorií díky zdokonalené technice zamražení čerstvého sýra takovým způsobem, že po rozmražením není postižena ani chuť ani konzistence. 11. 06. 2020 - Bio výrobek z faremní produkce - Dvorský kozí tvaroh, který vyrábí Jan Dvorský v Olešence u Přibyslavi. Vedle českého bio loga "zebry" a evropského "lístku" zdobí design také logo regionálního výrobku, v tomto případě Vysočiny. 06. 06. 2020 - Etiketa velké faremní sýrárny Lye Cross Farm na vzrálý bio čedar z mléka od krav 100% krmených trávou. Aby to spotřebitelům bylo 100% jasné, na výrobku jsou ještě další certifikační značky: Certifikováno, že krávy byly krmeny trávou, Schváleno tvrzení o welfare zvířat a Pastva pro život. A pro jistotu se tvrzení o 100% krmení trávou ještě jednou zopakuje v hlavním textu s dovětkem, že krávy jsou chovány bez používání antibiotik, což je vlastně jedna z podmínek ekologického chovu. Doplňkem je logo Asociace ekologického hospodaření s půdou a tvrzení, že výrobek je vhodný pro vegetariány, čili při výrobě se nepoužívá živočišné syřidlo. 01. 06. 2020 - Etiketa tohoto extra vyzrálého čedaru - deklarujícího 2 roky zrání - odráží trend posledních let obohacovat sortiment zrajících sýrů jejich archivními variantami. Uvedený kanadský čedar se značkou Black Diamond distribuuje na americkém trhu firma Dan Carter z Wisconsinu. 27. 05. 2020 - Tento sýr z mléka z horských pastvin (alm) s bylinkami s logem Almsenner vyrábí alpská sýrárna Kaiserwinkl Sennerei Kössen patřící známější alpské mlékárně Pinzgau Milch. Její počátky sahají do roku 1934, kdy se 25 tamních rolníků sdružilo do mlékárenského družstva, zatímco podnik vyrábějící mléčné výrobky na horské salaši v Kössenu vznikl v roce 1939. Obě mlékárny od sebe dělí několik horských hřebenů, Pinzgau Milch sídlí v Maishofenu blízko známého alpského střediska Zell am See. Mlékárenská společnost zpracovává pouze mléko od sedláků z okolních horských pastvin, přibližně 60 % produkce je bio. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 |
|
|