Laktos collection - English version

Novinky

  • RakouskoRakousko

    08. 03. 2017 - V dalším díle nekonečného seriálu "Putování za sýry" bych se chtěl dotknout problematiky afinování sýrů. O afinačních technikách jsem vám sice již několikrát vyprávěl, např. v dílech "Hesenské putování za sýry" nebo "Na návštěvě u 'sýrových machrů' v Dolním Rakousku" nebo i v jiných článcích z dřívějších vydání Potravinářské Revue, tentokrát bych však chtěl blíže objasnit smysl těchto metod a na několika konkrétních příkladech představit další zajímavé sýrové výrobky z této "skupiny". Poté, co jsem byl přijat do vzácného klubu "Společenství mezinárodních sýrařů - Bratrství Svatého Uguzona", jsem totiž poznal několik významných lidí, kteří se afinováním sýrů zabývají, a postupně získal možnost některé z nich navštívit.
  • FrancieFrancie

    02. 03. 2017 - Velká a tradiční firma Graindorge působí v Normandii, kde v několika výrobnách vyrábí sýry převážně kategorie DOP. Grafika jejich etiket se vyvijí, v poslední době používá etikety s údaji na spodní straně krabičky.
  • RuskoRusko

    26. 02. 2017 - V souvislosti s implementací propagačního programu "Kvalitní evropské mléčné výrobky", které Českomoravský svaz mlékárenský realizuje v Rusku, jsem mohl za poslední tři roky na vlastní oči pozorovat změny ruského trhu s mléčnými výrobky, a zejména pak změny na zdejším trhu sýrů.
  • SlovinskoSlovinsko

    21. 02. 2017 - Farmářské sýry ze Slovinska se dostávají do sbírek. Většina farem vyrábí jeden sýr v přírodní a uzené variantě.
  • SlovenskoSlovensko

    16. 02. 2017 - Jedna z nejstarších slovenských sýráren Wittmann působila ve Zvolenu na Středním Slovensku. Její produkce etiket byla velmi zajímavá. Některé z nich byly publikovány v tisku, který připravil Ing. Štefan Hvojník.
  • FrancieFrancie

    11. 02. 2017 - Jsou známy etikety, které byly vydány k určitému výročí nebo události. Velmi málo etiket bylo vydáno k určitému datu. Jednou z nich je etiketa pro účastníky zasedání Evropské mlékařské federace v Nice. V krabičce byly ochutnány tři sýry ze Champagne.
  • NizozemíNizozemí

    06. 02. 2017 - Pokud se nám podaří získat samolepku, má o hodně odlišnou grafiku oproti etiketám této země v minulosti.
  • UgandaUganda

    01. 02. 2017 - Do sbírky vždycky potěší země, která dosud není ve sbírce zastoupena. Tentokrát je to etiketa na sýr holandského typu.
  • NizozemíNizozemí

    27. 01. 2017 - Na trh se dosává stále více porcovaných polotvrdých sýrů. Jednou možností balení jsou krabičky s netypickým skládáním.
  • Česká republikaČeská republika

    22. 01. 2017 - Společnost Madeta každoročně vydává vánoční etiketu. Pro letošní rok je to etiketa na sýr Niva.
  • ŠvýcarskoŠvýcarsko

    17. 01. 2017 - Dávno pryč jsou doby, kdy ve Švýcarsku tvořily naprostou většinu etikety tavených sýrů. V současnosti převládají speciality, jako třeba tento malý sýr, vyrobený z mléka krav Jerseyského plemene.
  • ItálieItálie

    12. 01. 2017 - Porcovaný parmezán je obvykle balený do smrštitelné fólie, která se do sbírky špatně ukládá. Ale vyskytují se i kartony s pěknou grafikou.
  • Bosna a HercegovinaBosna a Hercegovina

    06. 01. 2017 - Do sbírky přibyla i etiketa s náboženským motivem.
  • BelgieBelgie

    31. 12. 2016 - Sýr Herve Dop patří v Belgii k nejoblíbenějším a vyrábějí ho i malé rodinné sýrárny.
  • NěmeckoNěmecko

    26. 12. 2016 - V Hesensku pracuje špičková sýrárna, která vyrábí speciality, které upravuje v průběhu zrání. Vyrobené sýry jsou výjimečnou chutí, ale také patří k těm nejdražším na trhu.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |

Novinky
Francie
Francie
18. 11. 2024: Celá novinka

USA
USA
13. 11. 2024: Celá novinka

Česká republika
Česká republika
08. 11. 2024: Celá novinka

Litva
Litva
03. 11. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
29. 10. 2024: Celá novinka

Norsko
Norsko
24. 10. 2024: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz