Laktos collection - English version

FrancieFrancie

27. 06. 2017 - K sepsání dalšího dílu nekonečného seriálu "Putování za sýry" mě přiměla má nedávná účast na kongresu Evropské mlékařské asociace konaném na Azurovém pobřeží ve francouzském městě Nice. Kromě bohatého kongresového programu nám naši francouzští kolegové z Francouzské asociace zpracovatelů mléka (ATLA) dopřáli zcela nevšedního gastronomického zážitku, kterým byla uvítací recepce s přehlídkou všech současných 45 francouzských sýrů s chráněným označením původu, ale i 3 másel a 2 smetan nesoucích tuto pečeť vysoké kvality. To vše bylo navíc doprovázeno ochutnávkou vybraných pravých šampaňských vín.

Určitě není sporu o tom, že zejména sýry jsou ve Francii neopominutelnou součástí oběda nebo večeře a že patří k francouzské gastronomické kultuře, kterou dokonce uznalo UNESCO jako nehmotné kulturní dědictví. Chutě zdejších sýrů se mění nejen podle toho, zda jsou vyrobené z kravského, ovčího nebo kozího mléka, ale jsou odlišné také podle regionů, kde se vyrábějí, a v řadě případů mohou být různé i podle ročního období.

Celý článek


Novinky
Francie
Francie
17. 10. 2017: Celá novinka

Nizozemsko
Nizozemsko
12. 10. 2017: Celá novinka

Polsko
Polsko
07. 10. 2017: Celá novinka

Norsko
Norsko
02. 10. 2017: Celá novinka

Turecko
Turecko
27. 09. 2017: Celá novinka

Francie
Francie
22. 09. 2017: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz