Laktos collection - English version
Itálie

Itálie

Počet obyvatel: 58 057 tis., úřední řeč italština, hlavní město Roma.

Patří mezi špičkové sýrařské země s velkým počtem výrobců i druhů sýrů. Existují desítky hlavních druhů a možná stovky specialit z farem. V jednotlivých oblastech je sortiment ovlivněn klimatem, na severu Itálie se vyrábí čertstvé a měkké sýry, na jihu sýry tvrdé. Itálie má po Francii největší počet originálních sýrů: Asiago, Bitto, Bra, Caciocavallo Silvano, Canestrato pugliese, Casciotta dĄUrbino, , Castelmagno, Fjord sardo, Fontina Aosta, Formai de Mut Alta V.B., Fromadzo, Gorgonzola, Grana Padano, Montasio, Monte Veronese, Mozzarella di Bufala, Murazzano, Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano, Pecorino Sardo, Pecorino Siciliano, Pecorino Toscano, Provologne, Quartirolo Lombardo, Rgusano, Raschera, Robila di Roccaverano, Spressa delle Giudicarie, Tleggio, Toma Piemontese, Valtelina Faseta, Stelino / Stilfser, Pecorino di Filiano, Casatello Trevigiana. Balení sýrů je velmi různorodé, desítky druhů jsou baleny jen do pergamenů, etikety mají jen malé bochníky, vyráběné v malých sýrárnách. Měkké sýry jako je Mozzarella jsou baleny obvykle do folie, tvrdé a suché sýry jsou porcovány nebo strohány. Největší společností je Galgáni, který nyní patří francouzské společnosti Lactalis.

Italské etikety jsou zastoupeny téměř ve všech sbírkách, počet etiket v největší sbírce se blíží třem tisícům.

Novinky
Francie
Francie
17. 01. 2021: Celá novinka

Česká republika
Česká republika
12. 01. 2021: Celá novinka

Velká Británie
Velká Británie
07. 01. 2021: Celá novinka

Španělsko
Španělsko
02. 01. 2021: Celá novinka

Nizozemí
Nizozemí
28. 12. 2020: Celá novinka

Francie
Francie
23. 12. 2020: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz