Laktos collection - English version

Sýry v Uruguayi

Sýry v Uruguayi Uruguay je země známá hlavně kvalitním hovězím masem, ale málo se ví o produkci mléka a jeho zpracování. Tato země na severní straně Rio Mar del Plata má rozlehlé pastviny - pampy, a mírné, zčásti deštivé podnebí. španělský dobyvatel Juan de Garay a jeho lidé osídlili území okolo roku 1580. Hrubou trávu na pastvinách začali nahrazovat měkčí a šťavnatější.

Hrubou trávu na pastvinách začali nahrazovat měkčí a šťavnatější. Dovezena byla plemena skotu Holštýn a Persey, která byla křížena s místní rasou crillos a výsledkem byl robustní, přizpůsobivý skot s dobrou užitkovostí. První sýrárnu v této oblasti založil v roce 1855 Luis Magnasco v Argentině a první sýry Cuhut a Goya se začaly vyrábět pravděpodobně i v Uruguayi.

Zobrazit celý článek

Ladislav Likler
05. 05. 2009, Potravinářská revue
Novinky
Francie
Francie
28. 03. 2024: Celá novinka

Polsko
Polsko
23. 03. 2024: Celá novinka

Česká republika
Česká republika
18. 03. 2024: Celá novinka

Finsko
Finsko
13. 03. 2024: Celá novinka

Chorvatsko
Chorvatsko
08. 03. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
03. 03. 2024: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz