Laktos collection - English version

Čerstvé sýry - nejrozmanitější sýrová kategorie

Čerstvé sýry - nejrozmanitější sýrová kategorie Čerstvý sýr není v podstatě ničím jiným nežli sýrem ve své prapůvodní formě. Mléko se nechá jednoduše srazit, sýrové zrno se oddělí od syrovátky a zformuje do nejrůznějších možných tvarů a forem, a tím vlastní výroba končí. Čerstvý sýr nezraje, nebo jen skutečně velmi krátce, a je určen obvykle k rychlé spotřebě.

Navíc se ale nabízí možnost mnohačetných ochucení - ať už je to ovoce, bylinky, pepř, paprika, česnek, ale také třeba rum, rozinky, smetana a mnohé další kulinářské finesy, se kterými výrobci těchto produktů doslova čarují. Současná nabídka čerstvých sýrů je obrovská. Velmi populární mezi spotřebiteli jsou i našlehané varianty, ale naproti tomu také polotuhé výrobky ke krájení, kterými jsou např. dorty z čerstvých sýrů. Samozřejmě určitou nevýhodou této kategorie z pohledu obchodu byla v minulosti její poměrně krátká trvanlivost. Moderní mlékařské technologie však vyřešily i tento handicap a nově vyvinuté čerstvé sýry "terminované" se brzy staly velmi oblíbenou výrobkovou skupinou, jejíž výroba a spotřeba trvale roste. Čerstvé sýry se nevyrábějí pouze z kravského mléka, ale jsou velmi rozšířené také v případě zpracování mléka kozího, ovčího, ale i buvolího a dalších.

Zobrazit celý článek

Ing. Jiří Kopáček CSc., Ladislav Likler,
Ing. Jan Tykvart, Ing. Dagmar Tykvartová

27.5. 2008, Potravinářská revue


Novinky
Irsko
Irsko
17. 04. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
12. 04. 2024: Celá novinka

Švýcarsko
Švýcarsko
07. 04. 2024: Celá novinka

Španělsko
Španělsko
02. 04. 2024: Celá novinka

Francie
Francie
28. 03. 2024: Celá novinka

Polsko
Polsko
23. 03. 2024: Celá novinka

Laktos collection - Cheese labels - All rights reservedONCZ.NET Copyright © Laktos Praha, spol. s.r.o. & Ladislav Likler. CMS phpRS. Webdesign by PENAweb. optimalizace PageRank.cz